Alain Alexanian - Chef cu o stea Michelin susține Sărbătoarea Gustului 2017

Sărbătoarea Gustului debutează în forță joi, 16 noiembrie 2017 în cadrul RomHotel, Centrul Expozițional Romexpo, Pavilionul G7. Și anul acesta, o serie de profesioniști ai gustului, renumiți Chefs la nivel internațional, vor împărtăşi din experienţa şi entuziasmul lor, în cadrul demonstraţiilor culinare în care vor oferi informații prețioase despre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Festivalul se desfășoară sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin PROEDUS.


Sărbătoarea Gustului 2017 aduce la start Chefs renumiți la nivel mondial:

•    Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin și Executive Chef al restaurantului oficial Bocuse d`Or situat in Village VIP, pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeşte „secretul longevităţii”.
•    Philippe Dupré, renumit Chef bucătar francez, care a studiat mulţi ani arta gastronomiei în Franţa, la Lyon, alături de bucătari Chefi cu stele Michelin.
•    Johnny Șușală - unul dintre cei mai experimentați și talentați Chefi români din noua generație, pune creativitate, dedicare şi respect faţă de ingrediente, în fiecare dish pe care îl prepară.
•    Petrișor Tănase, primul realizator de emisiuni culinare din România, Maestru în arta gastronomică și expert în comitetul sectorial turism, hoteluri și restaurante.
 
Pe parcursul a patru zile, cei patru vor fi amfitrionii evenimentelor din cadrul Sărbătorii Gustului, ediția a VII-a:

Joi, 16 noiembrie: 10:00 - 16:00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală; 16:00- 18:00, Degustare de vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse, un vin tânăr și complex cu arome de fructe negre, ușor condimentat.
Tombolă cu premii surpriză; Vineri, 17 noiembrie: 10:00 - 13:30  și 15.30 – 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală;  14:00 - 15:00, Petrișor Tănase dezvăluie secretul uscării cărnii, o tradiție străveche specifică Daciei; Sâmbătă, 18 noiembrie: 10:00 - 13:30  și 15.30 – 17.00,  Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală; 14:00 - 15:00, Alain Alexanian împărtășește secretul longevității și tainele utilizării ceaiurilor în Gastronomie;  Duminică, 19 noiembrie: 10:00 - 14:00, Cupa de Sandwich, cei mai buni elevi ai liceelor cu profil alimentar se întrec în prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind îndrumați și jurizați de chefi și specialiști în arta gastronomică.
 
În plus, pe 18 noiembrie, între orele 11.00 si 16.00 cei mici, dar și pasionații de pictură vor afla de la Alina Alecu, tips&tricks despre cum pot da culoare farfuriei într-un mod ingenios.
Platoul câștigător va fi prezentat la Cina de Gală de anul viitor, mai 2018.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod