„Forma gustului" de Laura Cosoi a primit Premiul Special al Juriului la Gourmand World Cookbook Awards

„Forma gustului", cea mai recentă carte de bucate a Laurei Cosoi, apărută la Curtea Veche Publishing a primit Premiul Special al Juriului la Gourmand World Cookbook Awards. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 4 iunie 2019 în Macao, China. Noua carte a Laurei este un concept unic care îmbină rețete ușor de preparat, ce conțin ingrediente alese cu grijă, cu un joc al formelor și o călătorie a descoperirii de sine prin fotografii realizate de Alex Gâlmeanu.
Aceasta este cea de-a doua distincție internațională primită de Laura Cosoi, după ce în 2015 prima sa carte, „Ramâi la masă", apărută tot la Curtea Veche Publishing a fost bestseller la categoria culinară și a câștigat premiul Gourmand World Cookbook Awards: Best TV Chef Book - Europe.

„Forma gustului" este o carte concepută pentru a transforma hrana într-o celebrare a bucuriei de a trăi, dar și de a respecta nevoile organismului și de a-l fortifica. Cu o introducere de 30 de pagini în care autoarea rememorează câteva episoade care i-au îmbunătățit relația cu hrana și au ajutat-o să-și croiască drumul către descoperirea de sine, Laura Cosoi își propune să dea o nouă dimensiune meselor, care să reflecte concepțiile, experiențele și stilul său de viață. Introducerea este completată de fotografii alb-negru realizate de Alex Gâlmeanu. Optzeci de rețete care acoperă toate momentele culinare (salate, supe, feluri principale, deserturi și băuturi), rapide și ușor de preparat (nu mai mult de 30 de minute), ce conțin ingrediente selecționate cu mare grijă: puțin sau deloc procesate, fără aditivi, echilibrate nutritiv și caloric.

„Mai mult decât o carte de bucate, am scris o mărturisire: mă dezvălui printre secretele care fac din hrană un ingredient al schimbării profunde. Inspiră-te din drumul lung pe care l-am străbătut în căutarea celei care sunt astăzi, ca să afli cum îți poți modela și tu forma gustului: cultivă echilibrul și prezența conștientă înainte ca problemele emoționale să ajungă în farfurie, gustă din bucuriile recunoștinței și nu uita, din când în când, să îți inviți sufletul la cină", spune Laura Cosoi.

„Forma gustului. Rețete din interior spre exterior"
de Laura Cosoi poate fi găsită pe curteaveche.ro și în librăriile din țară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod