Produsul câștigător al campaniei Căutătorii de Cămări ajunge luni în toate magazinele Lidl

După ce au vizitat zeci de cămări ale românilor din întreaga țară, Lidl și Căutătorii de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, au desemnat câștigătorul campaniei – doamna Eugenia Mac, din Constanța. Pelteaua de gutui a Eugeniei este produsul Lidl creat în premieră după rețeta autentică a unei gospodine și ajuns, de azi, pe mesele tuturor românilor ca parte a gamei Cămara Noastră. În plus, câștigătoarea a primit și premiul de 10.000 de euro.

Pelteaua de gutui a Eugeniei este primul produs din gama Cămara Noastră ce ajunge în magazinele Lidl după ce a fost descoperită chiar în cămara unui român. Rețeta aparține doamnei Eugenia Mac, din Constanța, și are în compoziție gutui din belșug: pentru fiecare 100 g de peltea este nevoie de 210 g de gutui. Produsul este disponibil în borcane de 380 g (8.99 lei/borcan) și, la fel ca toate produsele din gama Cămara Noastră, este produsă în România după rețete autentice. Aceasta va putea fi găsită în cadrul Săptămânii Românești, între 30 octombrie – 5 noiembrie, în toate magazinele Lidl din țară.


„Cămara Noastră este o gamă de suflet pentru noi, o gamă care le oferă românilor prilejul să guste rețete autentice dintre cele mai variate – de la cele mai cunoscute, gătite în toată țara, până la delicii regionale, știute doar de localnici.

Iar pentru că gustul autentic este atât de important pentru noi, suntem foarte bucuroși că, acum, Cămara Noastră include Pelteaua de Gutui a Eugeniei, creată după rețeta unei românce gospodine, care o pregătește de generații în acest mod”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.


Pelteaua de gutui a Eugeniei a fost aleasă de către Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, dintre cele 13 preparate finaliste ale concursului Căutătorii de Cămări, toate gătite după rețete autentice de familie.

Pe ultima sută de metri s-au întrecut preparate precum dulceața de dovleac cu rabarbăr a Cameliei Roșu din Alba Iulia, zacusca de ciuperci pregătită de Dana Fleacă din Sibiu sau salata de ardei copți a lui Costin Constantin din Iași. În urma jurizării, doamna Eugenia Mac a câștigat marele premiu de 10.000 de euro și șansa ca toți românii să guste din delicioasa peltea de gutui, pe care clienții Lidl o pot găsi de astăzi în magazine.


„Dintre toate comorile ascunse în cămările românilor pe care i-am vizitat, pelteaua de gutui mi s-a părut cea mai interesantă.

Pe lângă faptul că are un gust deosebit, ușor dulce-amărui, extrem de parfumat, pelteaua de gutui este extrem de versatilă. O puteți folosi atât la deserturi, cât și pentru a da o savoare aparte preparatelor din carne roșie sau vânat”, a spus Chef Florin Dumitrescu.


Pelteaua de gutui a Eugeniei debutează la Lidl în Săptămână Românească, ce are loc între 30 octombrie – 5 noiembrie. În această săptămână, clienții Lidl se pot bucura și de celelalte produse autentic românești din gama Cămara Noastră, printre care compotul de caise (4.99 lei/borcan), rulada coaptă de Ceptura (2.99 lei/100g), gogonele murate (2.49 lei/borcan) sau brânza de burduf (13.99 lei/bucată).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod