Iuliana Tudor susține Campania “Donează Sânge Constant”

În prima lună de la lansare, Campania “Donează Sânge Constant”, inițiată de Crucea Roșie Română, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau“, McCann Worldgroup România, McCann PR și UM România, a convins jurnaliștii mai multor televiziuni importante, posturi de radio și publicații online să își doneze simbolic microfoanele, pentru a atrage atenția că nevoia de sânge în țara noastră este constantă, nu doar atunci când se întâmplă o tragedie națională.

“Suntem recunoscători pentru toată această solidarizare fără precedent în presa din România, într-un context de normalitate, fără ca la mijloc să fie o tragedie, subiect de breaking news.
În continuare ne propunem să desfășurăm această campanie pe termen lung și să schimbăm comportamentul și mentalitatea românilor, în ceea ce privește donarea de sânge. Sperăm ca mesajul să fie înțeles de cât mai mulți jurnaliști și îi așteptăm și pe ceilalți să ni se alăture
.”-  Iuliana Tudor, Ambasador Crucea Roșie Română.

Lansată oficial pe 28 februarie 2019, având ca prim partener oficial - PRO TV, prin Știrile din Sport și emisiunea „Vorbește Lumea”, campania a reunit ulterior nume importante din mass-media română.
Jurnaliștii au înțeles că simplul lor gest, de a purta pe microfon mesajul „Donează Sânge Azi” și denumirile grupelor de sânge, poate determina oamenii care îi urmăresc să devină donatori constanți și să salveze vieți.

Campania s-a bucurat și de susținerea individuală a multor persoane publice importante, cum ar fi Andreea Esca, Amalia Enache, Corina Caragea, Monica Dascălu, Pavel Bartoș, Horia Brenciu, jurnaliștii emisiunii „România, te iubesc, de la PRO TV sau jurnalistul Adelin Petrișor.
Postările lor pe conturile personale de social media au mobilizat oamenii, iar aceștia au mers la centrele de transfuzie și au donat sânge. Printr-o simplă donare de sânge, pot fi salvate 3 vieți. Iar la fiecare 3 secunde, un român trebuie să primească sânge. Din păcate, sub 2% dintre români donează sânge, în timp ce media europeană este de 6%.  

 

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod