Grundig îți oferă primul ghid video destinat designului interior, alături de Corvin Cristian și Ileana Răducanu

Grundig, alături de arhitectul și designerul de interior Corvin Cristian și de Ileana Răducanu, redactor șef ELLE DECORATION, designer de interior și profesor în acest domeniu, au lansat toamna aceasta documentarul Inside the Mind of an Architect, dar și primul ghid video destinat designului interior.

Pasionații de design, dar și cei care au în plan să ofere o nouă identitate locuinței, vor avea acces la sfaturi utile din domeniul designului interior pentru a face din „acasă” cel mai bun loc în care pot fi.

Majoritatea dintre noi petrece cea mai mare parte din timpul său într-un spațiu interior – acasă, la birou, în restaurante. De aceea, alegerile inteligente, cum ar fi tehnologiile sustenabile, prietenoase cu mediul înconjurător, sunt necesare și ne aduc o stare de bine în viața de zi cu zi.
Un stil de viață confortabil vine cu un consum inevitabil al resurselor. Însă, pentru a pune viața pe modul „ECO”, nu e nevoie să ne privăm de confort, ci este de ajuns să luăm decizii inteligente atunci când alegem obiectele care ne înconjoară.
Grundig are o filosofie clară: simplitate și eleganță în design și complexitate în inovație. Altfel spus: simbioza între frumos și funcțional, fără niciun fel de compromisuri când vine vorba de sustenabilitate.

Documentarul Inside the Mind of an Architect prezintă domeniul designului dintr-o perspectivă inedită și într-o manieră relaxată, unde povești pline de haz completează sfaturi și principii utile.

Vom putea descoperi secretele, sursele de inspirație și principiile designului interior, precum și procesul prin care o idee devine realitate. Sfaturile lui Corvin Cristian ne vor ajuta să transformăm spațiul de acasă nu doar într-un loc util, ci și într-un loc unde să ne simțim cu adevărat acasă și unde designul interior să conteze.
Corvin Cristian abordează amenajările de interior pornind de la ideea că orice produs sau acțiune nu ar trebui să se ghideze după tendințe, ci după nevoile celor care vor să creeze în spațiul personal o atmosferă caldă, confortabilă și frumoasă . Un concept pentru un stil de viață pe care Grundig îl promovează și îl susține încă de la primele obiecte create în anii `50.
 „Multe case tind acum să devină simple showroom-uri de mobilă sau case de revistă, notele personale fiind din ce în ce mai rare. Sigur ai intrat și tu într-o astfel de casă – frumoasă, dar care nu spunea nimic despre posesorul ei. Îi lipsea povestea. Când e realizat cu grijă și pricepere, designul, fie el de interior sau de produs, are calitatea de a face viața mai ușoară, mai eficientă, mai sustenabilă – atât timp cât principiile fundamentale sunt aplicate”, consideră Corvin Cristian.

Confortul este completat de prezența obiectelor uzuale, nu doar ușor de folosit și integrat acasă, ci și prietenoase cu mediul.
Iar atunci când un produs reflectă personalitatea utilizatorului, a stilului său de viață, dar și a contextului în care este inclus, atât ca design, cât și ca tehnologie, utilizarea acelui obiect devine reprezentarea perfectă a unui stil de viață confortabil.
Primul ghid video destinat designului interior- Home Styling Guide - reprezintă o viziune personală a designului interior, bazată pe experiența celor doi profesioniști din domeniu, Ileana Răducanu și Corvin Cristian. Ghidul este structurat în 12 episoade ușor de urmărit, de înțeles, dar mai ales de aplicat. Oferă sfaturi simple și povești interesante legate de spații, culori, stiluri de design, combinațiile potrivite de stiluri, dar atinge și importanța formei sau funcției unui obiect.

 „Designul de interior e o artă (și aici, Corvin, ca să păstreze dinamica dinte noi, de la filmări, o să mă contrazică). Pe lângă aspectul pur subiectiv în care privim un spațiu – un anumit tip de amenajare unora ne place, altora deloc -, există niște reguli de design pe care le poți încălca doar dacă le stăpânești foarte bine. Ei bine, exact asta am încercat noi să facem, să îi punem pe cei interesați de subiect să privească din perspectiva cuiva care s-a lovit de chestiunile acestea, dar fără să părem că deținem adevărul absolut.

Lăsăm și loc de contraziceri.  Pentru mine a fost o experiență nouă, să vorbesc în fața camerelor, dar cu toate emoțiile, întreg demersul acestui proiect mi-a plăcut și m-am regăsit ușor în încercarea Grundig de a aduce informația legată de domeniul designului interior cât mai aproape de consumatorii de design”, spune Ileana Răducanu.
Corvin Cristian are peste zece ani de experiență în design interior. A fost scenograf și director artistic pe pentru mai multe producții cinematografice, locale și internaționale. Din 2008 conduce o echipă de profesioniști specializată în proiecte pentru HORECA, retail și spații de birouri, oferind soluții inovatoare pentru spații cât mai confortabile într-o societate aflată în continuă schimbare. De-a lungul timpului, proiectele sale au devenit destinațiile favorite ale multora dintre noi, fie că vorbim de restaurante sau cafenele, și au primit recunoaștere de la cele mai prestigioase competiții naționale și internaționale destinate designului interior: Bucharest Architecture Biennale, Restaurant and Bar Design Awards, World Interior News Awards, Frame Awards, Win Awards, ELLE DECORATION ROMANIAN DESIGN AWARDS (Premiul pentru Întreaga activitate) și altele.

Ileana Răducanu este redactor șef  ELLE DECORATION de peste un deceniu, perioadă în care, prin proiecte unice, a contribuit semnificativ la creșterea notorietății designului de interior și nu numai, dedicând o atenție specială promovării designului românesc.

De patru ani, Ileana inițiază în acest domeniu sute de persoane pasionate de designul interior, din postura de profesor la DallesGO. Pe lângă acestea, este voluntar în proiecte de educație a tinerilor în designul de interior și de obiect și activează în multe alte domenii creative, precum cinematografie și teatru, din postura de scenarist, producător sau dramaturg.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod