Cea mai trăsnită dietă: băi reci, cafea, mișcare și trei mese pe zi

Sari peste micul dejun, bei cafea și mănânci pe săturate în fiecare zi. Pare o listă a lucrurilor interzise dacă vrei să slăbești. Și totuși, un program noncoformist îți permite toate acestea. Noua dietă a devenit atât de populară în Marea Britanie, încât a detronat lucrarea "Dukan Diet" din topul vânzărilor de cărți pe iTunes.

Sari peste micul dejun, bei cafea și mănânci pe săturate în fiecare zi. Pare o listă a lucrurilor interzise dacă vrei să slăbești. Și totuși, un program noncoformist îți permite toate acestea. Noua dietă a devenit atât de populară în Marea Britanie, încât a detronat lucrarea "Dukan Diet" din topul vânzărilor de cărți pe iTunes.

Scrisă de un antrenor din Londra, Venice A. Fulton, cartea "Six Weeks To OMG" (în traducere liberă "Șase săptămâni până la O, Dumnezeule") susține că nutriționiștii ar trebui să-și schimbe viziunea asupra dietelor.

 

Spre deosebire de alte diete, Fulton nu oferă un plan structurat al meselor sau al alimentelor care trebuie evitate ori consumate cu predilecție. Dar el spune că dacă urmezi sfaturile lui, poți pierde între patru și nouă kilograme în șase săptămâni, relatează cotidianul Daily Mail.

Să vedem  care sunt, în mare, "trucurile" sale.

 

PASUL 1: Sari peste micul dejun

 

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, nu? Greșit, consideră Fulton. "Acesta este pasul care te sperie cel mai mult din planul meu de dietă, dar vreau să încetezi să mai iei micul dejun timp de șase săptămâni", scrie autorul.

 

"Seara, când urci în pat, rămâne întotdeauna un nivel mic de energie în organismul tău - mâncarea din stomac, o parte în sânge și o parte în ficat. Dar întrucât creierul tău încă lucrează în regim de somn, din momentul în care te trezești nu mai ai energie. Drept rezultat, creierul îți trimite semnale de foame ca să iei micul dejun. Dar știi ce? Dacă ai grăsime de dat jos, nu-ți trebuie un bol de cereale sau o felie de pâine prăjită, fiindcă de fapt ai micul dejun pe tine și-l cari peste tot", scrie Fulton.

 

El recomandă ca în loc de mic dejun să faci mișcare, iar astfel organismul va fi nevoit să ardă grăsimile pe care le are.

 

PASUL 2: Fă o baie rece!

 

Un duș rece dimineața îți va încuraja corpul să ardă grăsimea depusă ca să mențină temperatura aproape de normal. S-a demonstrat științific că o baie rece îmbunătățește metabolismul pentru un interval de 12-15 ore, scrie antrenorul englez.

 

"Temperatura apei trebuie să fie între 15 și 20 de grade Celsius timp de fix 15 minute, astfel că vei avea nevoie de un termometru de plastic. Nu intra direct în apa rece. Când apa atinge nivelul dorit în cadă și ești sigură că temperatura e corectă, începe prin a sta în șezut în apă timp de două minute, apoi ridică-te și așează-te iar timp de 5 minute. Dacă ești rezistentă, întinde-te încet pe spate și stai așa trei minute sau stai cum poți mai bine timp de 5 minute. Ieși încet din cadă, pune niște haine călduroase pe tine și mișcă-te de colo-colo prin casă", recomandă Fulton.

 

El precizează că nu trebuie să fii tentată să adaugi apă caldă în cadă sau să pui un prosop cald pe tine, pentru că șocul termic te-ar putea slei de putere. Fulton avertizează că schimbările de temperatură pot afecta temporar presiunea sângelui, așa că persoanele care au probleme cu circulația sângelui, cu inima sau au diabet trebuie să sară peste această etapă.

 

PASUL 3: E timpul pentru o cafea

 

Cafeaua e o poțiune naturală de ars grăsimile - folosește-o corect și te va ajuta să slăbești, susține Fulton. "Secretul este cafeina. Când bei cafeaua pe stomacul gol, ea ajută organismul să ardă mai repede grăsimile. Cafeina determină celulele să se deschidă și să elibereze grăsimea în sânge. De aici, grăsimea poate fi transportată în mușchi, care folosesc lichidul gras ca pe un combustibil", explică el.

 

Cafeaua de dimineață trebuie combinată cu activitatea fizică. În lipsa mișcării, grăsimea va rămâne în sânge și se poate depune în artere. Fulton scrie că o ceașcă mică de cafea neagră (instant sau măcinată), fără zahăr, îndulcitor artificial sau lapte, e suficientă pentru a te ajuta să slăbești. Orice adaos dulce în cafea va determina organismul să elibereze insulină, ca și cum ai fi mâncat, astfel că procesul de ardere a grăsimilor va fi estompat.

 

PASUL 4: Fă mișcare!

 

Combinația dintre cafeină și activitatea fizică îți încurajează organismul să ardă mai multe grăsimi. Cercetătorii au observat procesul de "slăbire naturală" la persoanele care fac mai multă mișcare.
"Cu cât folosești mai mult mușchii, cu atât mai bine. Mersul pe jos și grădinăritul sunt activități bune pentru picioare, genunchi, brațe, spate și mușchii pieptului", explică autorul.

 

Fulton recomandă să-ți alegi o activitate care îți place și să o repeți zilnic, timp de 30 de minute. Dacă trebuie să o faci în aer liber, atunci e și mai bine. Lumina naturală, în special între orele 8.00 și 9.000 dimineața, îți resetează ceasul biologic, stimulează producția de vitamina D și crește nivelul de hormoni buni.

 

PASUL 5: Începe să mănânci

 

"Multe diete susțin că reușești să slăbești mâncând puțin, dar din experiența mea am realizat că deseori acest lucru scapă de sub control. Trei mese normale pe zi ar putea suna ca un sfat mai bătrânesc, dar funcționează dacă vrei să scazi în greutate", scrie Fulton.

 

Grăsimea din organism există pentru a ne furniza energie atunci când nu o procurăm din mâncare. Așa că suntem nevoiți să ardem propria grăsime dacă renunțăm la gustările dintre mese. Cu cât mănânci mai des, cu atât reduci pauzele între mese, iar șansele de a arde grăsimea depusă scad. Trei mese pe zi, fără snacksuri, sandvișuri, iaurturi sau alte mici gustări, te vor ajuta să-ți ții apetitul sub control, explică autorul.

 

"Atunci când mâncăm, organismul nostru eliberează o substanță, numită leptină, care transmite creierului că e momentul să terminăm masa și comandă metabolismului să lucreze mai repede. Durează cam 20 de minute pentru ca această conexiune să intre în acțiune. Asta înseamnă că deseori mâncăm prea mult până când leptina începe să-și facă efectul", adaugă el.

 

Fulton spune că momentul ideal pentru a începe de mănânci este în jurul prânzului. Celelalte mese le poți lua când vrei, de exemplu la ora 16.00 și la 20.00. Ideal este să nu mai mănânci cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare.

 

PASUL 6: Ține cont de carbohidrați!

 

Fiecare meniu trebuie să conțină până la 50% proteine. Poate părea mult, dar pe lângă faptul că îți asigură o dietă sănătoasă, proteinele reduc apetitul și îl țin sub control timp de mai multe ore. Surse bune de proteine sunt carnea de pui, de curcan, de vită și de miel, peștele, ouăle, iaurtul natural, nu cel dietetic, nucile, semințele și lintea, recomandă Venice Fulton. Dar dacă vrei să slăbești, trebuie să ții sub control consumul de carbohidrați. Până te obișnuiești cu mărimea porțiilor, caută să nu mănânci mai mult de 120 de grame de carbohidrați pe zi. Alege carbohidrați nerafinați pentru a te simți sătulă mai mult timp și pentru a menține constant nivelul de zaharuri din sânge.

 

Mănâncă oricâte legume dorești, exceptând fasolea, sfecla roșie, morcovi, varza, cartofii și porumbul dulce, din cauza cabohidraților. Nu consuma mai mult de trei fructe pe zi, întrucât conțin multă fructoză și îți blochează efectul leptinei - substanța care îi spune creierului că ești sătulă. Cele mai bune fructe sunt cele cu un conținut mic de fructoză: avocado, afine, grapefruit, guava, ananas, prune, căpșuni. Pe lângă acestea, roșiile sunt și ele foarte indicate, arată Fulton.

 

Totodată, e bine să consumi pește bogat în grăsimi, precum somonul, sardinele sau macroul, dar și semințe de in, de două ori pe săptămână. Uleiurile și grăsimile esențiale îți taie apetitul și controlează pofta de carbohidrați. Bea apă și ceai, dar evită băuturile cafeinizate, energizante, dulci sau alcoolice.

 

Acestea sunt, în mare, recomandările cu care Venice Fulton promite că poți scăpa de patru până la nouă kilograme într-o lună și jumătate. Deocamdată, nimeni nu știe dacă el are dreptate, dar un lucru e sigur: cartea lui se vinde pe rupte! (Foto: iStockPhoto)

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yoanna pe 18 Aug 2012, 09:53
    Interesant!

    Interesant! Eu beau cafea dar cu zahar, daca as fi stiut ca fara zahar e buna pentru slabit cu siguranta incercam de mult. Am sa incerc cand incep scoala, acum tin un alt regim mai drastic si a trecut o saptamna si am slabit doar 1 kg,fac si mult sport ...si speram sa slabesc mai mult de 1 kg :(

    0
    0

  • Madalina pe 21 Mai 2012, 08:48
    nu stiu

    delegare competenţe pentru semnarea contractelor de energie electrică

    0
    2

  • Livia pe 19 Mai 2012, 23:50
    perfect

    Eu viata asta o duc de aproximativ 2 luni..exact ca "reteta" de mai sus..exceptie dusul rece,si..recunosc.beau cafeaua cu lapte si f putin zahar,iar pe timpul zilei..mai iau o gustare :D dar..am slabit 5kg :) ah..si va recomand cat mai putina paine si o farfurie albastra!va scade pofta de mancare :) ps: precizez ca sunt si fumatoare,iar asta ma impiedica sa slabesc ceva mai mult.

    6
    0

  • karola pe 18 Mai 2012, 21:33
    super

    super articol, in mare si eu asa fac doar mai putin cu dusul rece si proteine, sunt vegetariana si nici ciuperci sau soia nu manc doar ff rar si cafeaua o beau cu lapte dimineata in loc de micul de jun :)) si nici odata nu am avut probleme cu kilogramele :D

    3
    2

  • Mircea pe 18 Mai 2012, 10:47
    GREU DACA NU CHIAR IMPOSIBIL...

    Greu daca nu chiar imposibil sa urmezi un asa regim in zilele noastre, avand in vedere ca foarte multi dintre noi avem locuri de munca sedentare... Tii un regim pentru una si te pomenesti cu fel de fel de neplaceri. Asa ca ramanem pe ...pozitie. Mircea PELEA

    4
    3

  • alina pe 17 Mai 2012, 23:15
    Sări???

    Oau... Sări. In rest,ciudat. Eu personal nu am curaj :)

    4
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod