Vitamax Efervescent și te întreci cu energia!

Indiferent că sunteți extenuați și doriți să vă revitalizați, fie că urmați o dietă specială și aveți nevoie de mai multe vitamine și minerale, sau îl luați preventiv datorită stilului de viață activ, Vitamax Efervescent este cel mai sigur răspuns pentru zile pline de energie! Datorită complexului inovator de minerale și vitamine, noul produs ajută organismul să se revitalizeze în cel mai scurt timp.

Aparatul care detectează deficiența de fier mai simplu, mai rapid și mai eficient

Un articol publicat de către un grup de cercetători germani în revista Nature Communications  a prezentat o nouă modalitate non-invazivă de testare a deficienței de fier, folosind o măsurătoare optică a fluorescenței albastre emise de zinc-protoporfirină.  Centrul de Cercetare Nestlé, din Vevey, Elveția, a oferit o parte din suportul material necesar dezvoltării studiului.Această nouă metodă nu necesită recoltarea de sânge pentru analiză, ci folosește o mică fibră optică pentru a emite un laser albastru pe buza inferioară a unei persoane. Dacă zinc-protoporfirina –o substanță care se regăsește în sângele celor care suferă de anemie feriprivă – este prezentă, ea emite o lumină fluorescentă, oferind un rezultat imediat. În acest mod, milioane de oameni vor putea beneficia de un mod mai simplu, mai rapid și mai ieftin de a detecta deficiența de fier. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 56 de femei, dintre care 35 aveau deficiență de fier. Acuratețea procedeului optic de testare a nivelului de fier din organism a fost de 90%, iar sensibilitatea a fost de 97%. Deși până în acest moment a fost testată doar pe femei, această metodă urmează să fie extinsă la copii și la bărbați.Acest procedeu de testare a deficienței de fier nu este disponibil, pentru moment, publicului larg, testele fiind făcute în laborator, însă este un prim pas în dezvoltarea unei soluții non-invazive de detectare a anemiei feriprive.Deficiența de fier este cea mai răspândită problemă de sănătate la nivel mondial . În România,  40% dintre preșcolari și 23% dintre școlari suferă de anemie feriprivă, conform unor studii realizate de Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, ceea ce ne aduce pe locul 2 în Europa .Carenţa de fier poate să apară în mai multe circumstanţe, cum ar fi o alimentație săracă în fier, pierderi de sânge, nevoi crescute de fier sau o tulburare de absorbţie a fierului. Dintre multiplele cauze care pot provoca apariția anemiei feriprive, alimentaţia joacă un rol esenţial atât în prevenirea, cât şi în instalarea acestei carenţe.În 2014, Nestlé Romania a inițiat campania educațională ”Împreună creştem copii puternici” pentru a informa părinții despre rolul esențial pe care îl are fierul pentru funcționarea normală a organismului copiilor și pentru a îi face să conștientizeze riscurile la care sunt expuși copiii care suferă de anemie feriprivă. Georg Hennig, Christian Homann, Ilknur Teksan, Uwe Hasbargen, Stephan Hasmu¨ller, Lesca M. Holdt,Nadia Khaled, Ronald Sroka, Thomas Stauch, Herbert Stepp, Michael Vogeser & Gary M. Brittenham, Non-invasive detection of iron deficiency by fluorescence measurement of erythrocyte zinc protoporphyrin in the lip, in Nature Communications, 17 Feb 2016,http://www.nature.com/ncomms/2016/160217/ncomms10776/pdf/ncomms10776.pdf ; World Health Organization, Global Burden of Disease, 2008; Prevalența anemiei la nivel mondial 1993-2005, Baza de date globală privind Anemia a OMS

Polivitamina VM - 2000® de la Solgar

Toate vitaminele și mineralele necesare pentru un organism puternic și un sistem imunitar întărit!

Cum poți învinge infertilitatea. 5 pași prin care poți deveni mamă

Potrivit statisticilor, aproape 30% din românce de peste 35 de ani au probleme de fertilitate. Dacă, din nefericire, te numeri printre ele, trebuie să știi că există o soluție : fertilizarea in vitro cu ovocite donate, procedură care se poate face însă doar la clinicile din străinătate, precum Clinica IVF Zlin, din Republica Cehă.Medicul ginecolog îți va recomanda fertilizarea in vitro cu ovocite donate în următoarele situaţii: •    ai o vârstă înaintată, care nu îţi mai permite să foloseşti propria rezervă ovariană•    dacă nu produci ovocite proprii, din diverse motive (ovare nedezvoltate sau extirpate chirurgical, dacă suferi de insuficienţă ovariană prematură)•    când există riscul să transmiți copilului o boală genetică.„Șansele de reușită ale acestei proceduri sunt de peste 60%. Din păcate, în România intervenția nu se poate face, pentru că donarea de ovocite nu este reglementată.Poţi merge însă la o clinică din străinătate, unde îți poți împlini visul de-a deveni mamă. De exemplu în Cehia, donarea de ovocite este legală, voluntară și anonimă”, a declarat Adina Vochin, coordonatoarea în România a Clinicii de Fertilizare in Vitro din Zlin, Cehia.Ce presupune proceduraIată care sunt pașii necesari, pentru o procedură FIV cu ovocite donate, la clinica din Zlin:•    Tratamentul începe în țară, cu aproximativ cinci săptămâni înainte de recoltarea ovocitelor de la donatoare. Primul pas constă în administrarea unei injectii cu hormoni, cu rolul de a alinia menstruația pacientei cu cea a donatoarei.•    În a doua etapă, care are loc tot în țară, se administrează estrogen pentru a se forma endometrul.•    După ce ajunge la clinică, pacienta începe cel de-al treilea pas de tratament, care va pregati endometrul / mucoasa uterină, în vederea implantării embrionului.•    În următoarea etapă, ovocitele recoltate sunt fertilizate cu sperma soţului / partenerului, iar embrionii obţinuţi sunt puşi în incubatoare performante, numite EmbryoScope®, unde sunt monitorizaţi până la stadiul de blastocist, în ziua a 5-a de cultivare.•    Medicii îți vor face transferul de embrioni. La clinica IVF Zlin sunt transferați cel mult doi embrioni la o procedură, iar embrionii de bună calitate rămaşi vor fi congelați gratuit timp de un an, pentru a putea fi folosiți ulterior.După finalizarea acestor pași, te vei întoarce în țară. Peste 14 zile din ziua recoltării de ovocite poți face primul test de sânge, pentru confirmarea sarcinii.

In Romania peste 150.000 de persoane au nevoie de îngrijire paliativă

Tu cum sărbătorești începutul verii ? Te-ai gândit că te poți distra, ca în fiecare weekend, dar să faci și un gest caritabil ? Fundația HOSPICE Casa Speranței organizează pe 3 iunie, la București, un carnaval caritabil, pentru a strânge fonduri destinate copiilor cu boli incurabile.Un bilet la HOSPICE Carnival costă doar 40 de euro. Puțin pentru o seară de distracție, mult pentru micuții greu încercați de soartă. Costul a două bilete reprezintă suma necesară pentru ca un copil grav bolnav să poată fi internat, timp de o zi, într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE din București sau Brașov, unde beneficiază de servicii complexe de îngrijire paliativă.Ediția din acest an a HOSPICE Carnival va avea loc vineri, 3 iunie, ora 19.30,  la Grădina Floreasca, situată pe Bd. Mircea Eliade nr. 16. Află cum poți participa de pe site-ul evenimentului: http://carnival.hospice.ro/.„Evenimentul cuprinde o recepție de bun venit, cină bufet, open bar, un concert live și multe surprize. Gianina Corondan, Jojo, Ana Morodan și Marius Vintilă se numără printre vedetele care ne vor susține și în acest an. Toți banii pe care îi vom strânge din participarea la această petrecere caritabilă vor fi folosiți pentru îngrijirea paliativă gratuită oferită copiilor cu boli incurabile. Două bilete la carnavalul din 3 iunie asigură unui copil o zi de internare într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE”, declară Laszlo Bodor, director de Fundraising și Comunicare în cadrul HOSPICE Casa Speranței.Atmosfera de la eveniment va fi întreținută de Trupa Lipscani, formată din șase muzicieni talentați. Ei vor cânta piese proprii și cover-uri diverse, interpretate într-un stil de excepție. Un moment inedit al carnavalului va fi asigurat de artistul Eduard Alexe, un cunoscut suflător de flăcări, care ne-a fost alături și la ediția de anul trecut. In România sunt peste 150.000 de persoane care suferă de boli incurabile. Ei au nevoie de îngrijire medicală paliativă și de consiliere psihologică, pentru ca suferința să le fie mai ușor de suportat. Însă doar 7% dintre ei primesc ajutorul de care au nevoie. În 24 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a oferit îngrijire gratuită pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile. În urmă cu o săptămână, HOSPICE Casa Speranței a inaugurat o secție de pediatrie cu servicii integrate, în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Secția are o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, o sală de kinetoterapie și Școala HOSPICE, unde activitățile educaționale sunt concepute individualizat, pentru nevoile fiecărui pacient în parte. În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Numărul pacienților va crește cu 50% în următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă.

1 din 5 români crede că pediculoza este o problemă de igienă personală

Conform celui mai recent studiu la nivel urban comandat de Omega Pharma România şi Paranix, implementat cu ajutorul Exact Cercetare şi Consultanţă, 79% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani declară că au avut păduchi de cap, iar 21% cred că pediculoza este o problemă de igienă personală. Reacţia majorităţii românilor atunci când află că au pediculoză este predominant una de jenă.În general, românii sunt destul de bine informaţi când vine vorba de pediculoză, cu toate acestea, 21% dintre cei chestionaţi afirmă că pediculoza este „o problemă de igienă personală”, în timp ce 23% spun că este „o afecţiune ruşinoasă” sau „o boală a copilăriei”. Părinţii chestionaţi în cadrul acestui studiu consideră că cel mai important lucru din perspectiva copilului lor este ca acesta „să nu fie marginalizat, jignit sau ridiculizat în niciun fel de către adulţi şi colegi”. Din perspectiva lor, cel mai important lucru este „să fie tratat repede, bine, cu un tratament eficient şi sigur, dovedit medical”.Cu toate acestea, tratamentele tradiţionale, respectiv gazul, prevalează asupra tratamentelor medicale. Astfel, 64% dintre adulţi au folosit gazul versus 30% tratamentele medicale, iar 2 din 3 respondenţi nu cunosc niciun produs farmaceutic care tratează pediculoza. Silviu Toader, General Manager Omega Pharma România, declară: „Atunci când le vorbim copiilor despre păduchii de cap, îi învăţăm de fapt despre cum trebuie să reacţioneze atunci când au o problemă de sănătate. Ei învăţă nu doar cum să se comporte atunci când au pediculoză, ci mai ales despre ce înseamnă prevenţia şi despre responsabilitatea pe care o au faţă de ei înşişi şi faţă de colegii lor, atunci când apare o problemă de sănătate. Noi credem că este vital să le transmitem copiilor mesaje pozitive legate de sănătatea publică.” Din acest motiv, compania Omega Pharma lansează, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, o campanie de educare şi informare privind prevenţia şi tratamentul pediculozei, adresată părinţilor, copiilor şi cadrelor didactice. „Este bine să înţelegem că pediculoza este un eveniment care poate apărea în viaţa oricăruia dintre noi. Pediculoza nu este o problemă de igienă personală, ci, la fel ca o gripă sau viroză, ea este o afecţiune transmisibilă întâlnită adeseori în comunitate. Tot ce trebuie să facem noi, adulţii, este să ştim care sunt metodele de tratament şi de prevenţie, să reacţionăm firesc, astfel încât să nu le provocăm copiilor sentimente negative inutile”, adaugă Silviu Toader. Rezultatele studiului arată că, într-adevăr, părinţii sunt dezgustaţi (30%) şi panicaţi (24%) atunci când află că copilul lor are păduchi de cap. Mai mult decât atât comportamentul părinţilor influenţează major şi reacţia copiilor, care se simt panicaţi (25%), speriaţi (22%) sau murdari (19%). Psihologul Cristiana Haica confirmă că stresul părinţilor produce efecte negative asupra copiilor. „Este clar că pediculoza generează un stres considerabil nu numai copiilor care au fost infestaţi, ci şi părinţilor. Ca în orice altă problemă, copiii învaţă cum să reacţioneze emoţional faţă de ea de la adulţi. Astfel, dacă văd repulsie, dezgust, teamă, frică sau disperare la adulţii din jurul lor, vor învaţă să reacţioneze asemănător. Reacţia adulţilor este condiţionată de propriile experienţe din copilărie faţă de această afecţiune şi de aceea este important să desfăşurăm campanii de educare şi informare, astfel încât părinţii şi copiii să ştie că există metode facile de prevenţie şi tratament.” Mai mult decât atât, Monica Reu, specialist în comunicare non-violentă, adaugă: „Modul în care ne purtăm şi comunicăm are efecte pe termen lung, mai ales atunci când este vorba de copii. Dezgustul, intoleranaţa şi ruşinea afectează imaginea de sine a copiilor şi implicit modul în care se vor purta cu ceilalţi acum şi în viitor.”    Studiul realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă şi susţinut de Omega Pharma România şi Paranix arată, de asemenea, că există deja o schimbare la nivelul comportamentului românilor. Locuitorii din mediul urban folosesc din ce în ce mai mult tratamentele medicale atunci când vine vorba de păduchii de cap. 90% dintre părinţii ai căror copiii au avut pediculoză spun că au folosit tratamente farmaceutice împotriva păduchilor, chiar dacă ei, în copilărie, au fost trataţi cu gaz sau alte metode tradiţionale. Mai mult decât atât, gradul de satisfacţie în urma tratamentelor farmaceutice este mult mai ridicat decât în cazul celor tradiţionale, părinţii declarându-se extrem de satisfăcuţi. Cu toate acestea efortul de informare şi educare în privinţa tratamentului trebuie susţinut în continuare şi, mai mult decât atât, trebuie încurajată comunicarea pozitivă, astfel încât copiii care au păduchi de cap să nu fie afectaţi emoţional.  

Elementul din apa Lacului Ursu care lupta cu infertilitatea

Lacul Ursu este cea mai valoroasa resursa naturala a statiunii Sovata. Acesta se intinde pe o fundaţie de sare. Pe fundul lacului concentratia sarii atinge 300g/l, valoare comparativa cu cea a Marii Moarte. Apa sarata este acoperita de un strat de 10-15 cm de apa dulce provenita din precipitatii. Acest strat actioneaza ca o bariera termica, concentrand razele solare asemenea unei lentile pana la o adancime de 2 metri.  Fenomenul se numeste heliotermie.Apa sarata din Lacul Ursu contine 150 g/l de sare, cationi (Ca, Mg, K, Fe), anioni (brom, iod, SO4, HCO3) si componenţi organici – auxini, asemanatori estrogenului si progesteronului, secretati de crustaceul de apa sarata Artemia salina. Datorita auxinilor, apa si namolul extrase din Lacul Ursu s-au dovedit eficiente in tratarea problemelor ginecologice -  sterilitate primara si secundara provocata de boala inflamatorie pelvina, insuficienta ovariana, uter hipoplazic, ovare micropolichistice sau endometrioza. Poti beneficia de o cura de tratament in acest sens in cadrul bazei de tratament Danubius Health Spa Resort din Sovata. „Tratamentele ginecologice se realizeaza in cure cu o durata optima de 10 zile. In cadrul terapiei se aplica irigatii vaginale cu apa sarata, namol extern si tampoane cu namol care impreuna au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator si de stimulare ovariana naturala. Durata unei sedinte complete (inclusiv baie sarata la piscina) este de cca 2 ore” recomanda Dr. George Stefan Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in infertilitate  de cuplu. Rata de succes a tratamentului in obtinerea unei sarcini este de 18,5%.Mai multe informatii despre tratamentele Danubius Health Spa Resort gasesti pe www.danubiushotels.ro.

Geanina Ilieș ajută o mamă bolnavă de cancer să continue să-și crească fetița de 8 ani

Felicia Fuiorea a fost diagnosticată cu cancer gastric în stare avansată. Oameni de bine, colegi, prieteni și-au unit forțele și au găsit un medic oncolog specializat într-o clinică din Turcia. Deși s-au strâns inițial niște sume de bani care să o ajute să înceapă lupta, mai e nevoie de bani. Fetița ei de 8 ani și jumătate are nevoie de ea mai mult ca oricând, mai ales la această vârstă.  Geaninei Ilieș vedeta Antenei 1 a realizat un reportaj in acest sens prin care incurajeaza toti oamenii sa o ajute pe Felicia sa traiasca."Am cunoscut-o pe Felicia anul acesta, însa ea este dovada că nimic nu e întâmplator în viața asta. Nimic nu e întâmplător când vine vorba de oameni. Mă atașez repede de semenii calzi, cu sufletul curat, simpli și optimiști. Ne vedem rar din pricina vieții aglomerate pe care o trăim, însă întâlnirile noastre sunt mereu la fel de calde.Povestim din când în când despre noi, despre copiii nostri, despre bucuriile vietii si problemele care ne apasă și pe care încercăm să le trecem cu zambetul pe buze și cu gândul că sănătatea este cel mai de preț dar pe care-l avem. Cu durere în suflet vă spun că, Felicia a aflat de aproape 3 săptămâni că trebuie să lupte pentru viata ei. Medicii i-au pus un diagnostic cumplit: cancer de stomac în stare avansată, veste care mi-a rupt sufletul. Sunt însă alaturi de ea, alături de familia ei, la fel cum sunt și prietenii Feliciei, care o sustin în aceasta lupta.  Mai mult decat atât, îmi doresc sa fiu, cu ajutorul vostru, unul dintre pilonii care să susțină calea spre insanatosire si o viata fericita alaturi de fetita si sotul ei.  Din pacate Felicia a mai fost încercată de viata în urmă cu 8 ani, când una dintre fetitele ei și-a pierdut viata din cauza unui diagnostic crunt. Acest om nu își pierde speranta și vrea să trăiască pentru familia ei, pentru fetita ei. Micuța este protejată pe cât posibil și ferită de aflarea diagnosticului mamei ei. Fac un apel către voi toti, să share-uim această postare pentru a o ajuta pe Felicia. Din păcate, costurile tratamentului și chimioterapia se ridică mult peste veniturile ei. Am discutat cu doctori specializați pe acest caz, iar Felicia a început să lupte pentru viața sa. Să facem o minune pentru o minune de om, Felicia! Va mulțumesc!" , a declarat Geanina Ilies. Contul in RON deschis pe numele Fuiorea Mihaela Felicia la ING Bank, in care se pot face donatii, este urmatorul: RO32INGB0000999902292154.

Ce trebuie sa stim inainte de montarea aparatului dentar

Una dintre cele mai frecvente proceduri realizate astazi pe scaunul medicului ortodont este montarea aparatului dentar, tratament care a facut posibil ca oameni din intreaga lume sa obtina zambetul mult dorit prin simpla aliniere a dintilor. Medicul specialist reprezinta un sprijin esential in pregatirea pacientului atat din punct de vedere emotional, cat si fizic, pentru acest pas important. Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert, incurajeaza pacientii sa se informeze cu privire la etapele montarii aparatului dentar si sa discute cu ortodontul eventualele temeri pe care le au cu privire la acest tratament inainte, in timpul si dupa montarea lui.Aparatul ortodontic fix este indicat pentru corectarea aspectului estetic si a ocluziei (muscaturii), astfel ca decizia de a incepe acest tratament va aduce schimbari importante in viata oricarei persoane care se confrunta cu aceste probleme. Daca este cazul, inainte de aplicarea propriu-zisa a aparatului dentar, la recomandarea medicului specialist se poata efectua un detartraj si periaj profesional, precum si tratamentul cariilor. In unele cazuri poate fi nevoie chiar de extractii dentare, fie ale unor dinti care nu mai pot fi salvati, fie ale unora sanatosi, atunci cand inghesuirile dentare sunt foarte mari, iar dintii nu pot fi aliniati pe un maxilar prea mic.Odata ajuns pe scaunul medicului ortodont, pregatit si hotarat sa faca marele pas, pacientul trebuie sa se astepte ca intregul proces de montare a aparatului sa dureze ceva timp, deoarece specialistul trebuie sa parcurga mai multe etape pentru a se asigura ca acesta este asezat corect pe dinti. „Multe persoane considera ca arcurile sunt pur si simplu lipite pe la mijlocul dintilor, lucru care nu este deloc adevarat. Pozitionarea aparatului dentar este extrem de importanta, pentru a ne asigura ca dintii vor atinge in final pozitia dorita. O senzatie usoara de disconfort poate aparea oricand odata cu montarea aparatului pe scaunul medicului ortodont, precum si in primele zile dupa montare, insa efectele benefice majore fac ca aceste mici neplaceri sa fie suportabile”, explica doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.Prima etapa este reprezentata de examinarea clinica a pacientului – consultatia- urmata de amprentarea arcadelor pentru obtinerea modelelor de studiu. Acestea se analizeaza impreuna cu fotografiile intra si extraorale, precum si cu radiografia panoramica si teleradiografia de profil, pentru alegerea celui mai bun plan de tratament. Daca sunt necesare extractii dentare, aplicarea aparatului se face la o saptamana dupa extractii, pentru a lasa timp de vindecare.„Aplicarea propriu-zisa a aparatului dentar fix incepe cu un periaj profesional si, atunci cand este cazul, cu un detartraj pentru curatarea perfecta a dintilor. Aplicarea departatorului de plastic este complet nedureroasa si are rolul de a indeparta obrajii si buzele, pentru ca acestea sa nu umezeasca dintii de saliva, ceea ce ar impiedica lipirea bracketurilor”, explica doamna doctor Mihaela Dan.Urmatorul pas este reprezentat de conditionarea suprafetei dintilor pentru a favoriza lipirea bracketurilor. Dupa spalarea si uscarea dintilor, se aplica adezivul, care se fotopolimerizeaza timp de 20 secunde pe fiecare dinte. Urmeaza apoi aplicarea bracketurilor pe spatele carora se afla un material de colaj, care se fotopolimerizeaza (intareste cu lampa cu lumina albastra) tot 20 de secunde. Acest material este foarte aderent deoarece trebuie sa reziste la tractiunile exercitate asupra dintilor pentru deplasarea acestora prin os. Tratamentul cu aparat fix se incepe cu un arc (sarma) subtire, flexibil si module colorate sau transparente in functie de preferinta pacientului.„Daca bracketurile produc un disconfort, pacientul poate aplica ceara timp de cateva zile, pana ce se obisnuieste cu prezenta lor. Este foarte important ca pacientul sa mentina o igiena foarte buna prin folosirea periutei de dinti normale, a celei interdentare, apei de gura sau dusului bucal. Pe toata durata tratamentului este interzis consumul alimentelor dure, precum alune, floricele, paine prajita crocanta sau a celor lipicioase, deoarece acestea pot dezlipi bracketurile sau indoi sarma”, atentioneaza doamna doctor Mihaela Dan.Recomandari dupa montarea aparatuluiDin cauza presiunii exercitate asupra dintilor si dat fiind ca avem nevoie de o anumita perioada de timp pentru acomodare, este indicata alegerea unor alimente moi in primele cateva zile. Majoritatea pacientilor se obisnuiesc complet cu aparatul dentar dupa aproximativ o luna. Dupa sase luni, sau chiar mai devreme, nici macar nu mai observa ca il poarta. Cu toate acestea, nu este ceva neobisnuit ca dintii sa inceapa sa doara ocazional fara vreun motiv aparent - acest lucru este normal, iar disconfortul ar trebui sa dispara destul de repede. Daca este necesar, durerea poate fi tratata cu analgezice.

Tratamente pentru acnee la indemana tuturor

Acneea este o boală inflamatorie a folicului sebaceu ce poate afecta imaginea si respectul de sine. Afla ce tip de acnee ai si cum o poti trata eficient. Denumita si acnee vulgara, aceasta afectiune blocheaza eliminarea sebumului produs de glandele sebacee si, implicit, multiplicarea unei bacterii a epidermei in interiorul porilor blocati.Manifestari ale acneei vulgare:– comedoniana: apare sub forma de puncte negre si puncte albe, cel mai adesea pe frunte, pe nas si pe barbie.– papulo-pustuloasa: se manifesta prin leziuni rosii pe suprafata pielii, uneori profunde si dureroase sau prin leziuni inflamatorii, cu continut purulent (cosuri) si apare indeosebi pe spate si in zona fetei si a decolteului; netratata, acest tip de afectiune poate lasa cicatrici.– conglobata: cea mai severa forma de acnee vulgara, care cauzeaza fistule, cicatrici si abcese cu puroi, dureroase si cu o evolutie cronica.Spune-mi ce tip de acnee ai, ca sa iti spun cum sa o tratezi:Unele dintre aceste afectiuni nu pot fi tratate prin simple trucuri cosmetice aplicate acasa sau la salon, ci necesita urmarea unui tratament medicamentos, recomandat de un specialist dermatolog. Iata mai jos care sunt cele mai des intalnite cazuri de acnee si cum se pot ele trata.1. Acneea juvenila- este prezenta la 80% dintre tineri si nu apare din cauza unei igiene precare, ci ca urmare a schimbarilor hormonale si a stilului de viata specific varstei. Se manifesta sub forme de puncte de grasime (albe sau negre) si chiar chisturi. Acestea din urma sunt periculoase, putand lasa cicatrici daca se incearca stoarcerea manuala a cosurilor.  Fetele trebuie sa acorde o atentie sporita in alegerea cosmeticelor, care trebuie sa fie de calitate si potrivite tipului lor de ten. Baietii nu vor imprumuta aparatul de ras si vor schimba lamele des, pentru a nu acumula bacterii la nivelul tenului, care pot conduce la aparitia acneei. Tratamentul recomandat pentru acneea juvenila este curatarea faciala in profunzime ProSkin, urmata de sedinte de rejuvenare faciala anti-acnee cu lumina intens pulsata (IPL), initiata odata ce cosurile devin inactive. Urmele lor sunt estompate, prinproducerea de noi fibre de colagen si elastina, stimulate de actiunea IPL-ului la nivelul epidermei.2. Acneea rozacee- apare sub forma de roseata, cosuri sau iritatii pe nas, pometi, barbie si frunte, la persoanele peste 30 ani, indeosebi femei. Daca este netratata, aceasta poate cauza aparitia unor noduli inestetici atat la nivelul fetei, cat si al ochilor. Printre factorii declansatori se numara expunerea la soare, consumul de alcool, alimente condimentate si cofeina, stresul, canicula, baile fierbinti si gerul, precum si efortul fizic. Acestia determina cresterea brusca a fluxului sanguin de la nivelul fetei, ceea ce duce la dilatarea vaselor sanguine si, implicit, la aparitia eritemului. Tratamentul pentru acneea rozacee severa este medicamentos si chiar chirurgical, acolo unde exista noduli vechi care trebuie remodelati. Vestea buna este ca exista si solutii mai simple de tratament al acneei rozacee, odata identificat factorul declansator. In primul rand, este necesara o ingrijire constanta a pielii. Astfel, igiena personala va implica folosirea de produse cosmetice pentru piele sensibila, fara alcool, care nu sunt abrazive si nu inchid porii. Este indicata aplicarea zilnica a unor produse profesionale intens hidratante si cu factor de protectie solara, precum emulsia hidroprotectoare No+Vello cu aloe vera, extract de macese si SPF 30. Totodata,  se recomanda terapia faciala ProSkin alaturi de rejuvenarea  cu lumina intens pulsata pentru indepartarea celulelor moarte si pentru stimularea de noi celule de elastina.3. Acneea chistica (nodulochistica)- este o forma severa a acneei vulgare, dificil de tratat din cauza profunzimii afectiunii cutanate. Apare sub forma unor eruptii inflamate si extinse (umflaturi pline cu lichid). Nodulii sunt tari, durerosi la atingere si dezvoltati subcutanat. Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt indeosebi tulburarile hormonale specifice adolescentei, cand hormonii androgeni produc sebum in exces. Insa, acneea severa poate aparea si din cauzele care determina acneea obisnuita: glande sebacee hiperactive sau acumularea de celule moarte la nivelul porilor. Eruptiile inflamate sunt favorizate de ruperea foliculilor si de scurgerea infectiei la nivelul pielii si, implicit, de contaminarea altor foliculi, determinand formarea nodulilor. Tenul gras este cel mai predispus acneei chistice, din cauza excesului de sebum. Este interzisa stoarcerea cosurilor in cazul acestei boli inflamatorii. Se recomanda consultarea unui dermatolog inainte de a incepe orice forma de tratament medicamentos impotriva acneei chistice. Acasa se pot aplica masti si fiole pe baza de acid salicilic, cu rol de exfoliant, care inlatura celulele moarte si trateaza tenul gras.Mai multe detalii despre acnee si tratamentele eficiente tratarii acneei, in centrele No Mas Vello sau pe www.nomasvello.ro.

Tabara Coolturala BookLand - un loc special pentru copilul tau

BookLand a pregătit cea mai tare experiență de vară: taberele Coolturale BookLand! Aflate la cea de-a IV-a ediție, îmbină emoțiile taberelor de odinioară cu dinamica vieții contemporane, printr-un mix de activități culturale, cognitive și distractive, care pun accent pe dezvoltarea personală, dar și pe sănătatea fizică și mentală a copiilor. Taberele BookLand sunt dedicate copiilor cu vârste între 7-18 ani și reprezintă un proiect cultural de amploare, implementat cu ajutorul zecilor de invitați din rândul actorilor, scriitorilor, artiștilor și antreprenorilor. Copilul tău va redescoperi frumusețea și importanța lecturii, va participa la workshop-uri, concursuri și excursii, având oportunitatea de a cunoaște personalități care îi vor împărtăși din propria experiență și îi vor schimba viaţa!   Anul acesta povestea continuă în trei locații spectaculoase: Comitatul Kerry din Irlanda, Valea Lotrului și Predeluț Bran. Pentru că socializarea este la fel de importantă ca educația, copilul tau va avea ocazia să îți facă o mulțime de prieteni și va trăi momente de neuitat.  Comitatul Kerry din Irlanda este recunoscut pentru cele mai frumoase peisaje de coastă și cea mai bună muzică tradițională din țară. Călătoria cu autocarul prin Europa, până la destinația finală, ne va duce pe rând, prin Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Anglia. În plus, vom poposi atât la dus, cât și la întors, în 3 orașe europene: Viena, Bruxelles și Oxford. Tabăra se desfășoară în perioada 18-30 iulie, iar costul este de 1.000 Euro (13 zile), cu toate serviciile incluse: transport cu autocarul, cazare în 3 orașe europene tranzitate și apoi în orașul Tralee, toate mesele asigurate, precum și transportul și intrarea la obiectivele turistice, asistență permanentă, recuzită pentru toate activitățile creative, asigurare de călătorie și asigurare medicală. Valea Lotrului este situată la poalele munților cu același nume, în județul Vâlcea, într-un cadru natural de excepție. Cazarea va fi la Pensiunea Valahia, un adevărat colț de rai unde te poți bucura de 20,000 mp de vegetație luxuriantă străbătută de pârâul Vizuinilor, de cascade, lacuri cu pești, poduri suspendate, căsuțe în scorburi de copac, căprioare și numeroase specii de păsări - de la păuni la rațe mandarin. Tabăra are loc în perioada 31 iulie-7 august 2016 pentru grupa mică (7-12 ani) și 7-14 august 2016 pentru grupa mare (13-18 ani). Costul este de 1.000 Lei, cu toate serviciile incluse: cazare la Complexul Turistic Valahia 4*, toate mesele asigurate, transport cu autocarul înspre obiectivele turistice, intrarea la obiectivele turistice, asistență permanentă și recuzită pentru toate activitățile creative.Sat transilvănean din județul Brașov, situat la doar câțiva kilometri de castelul Bran, Predeluț dispune de numeroase obiective turistice: Castelul Bran, Cheile Moeciului, Munții Bucegi și Piatra Craiului, Peștera Dâmbovicioara, Parcul Național Piatra Craiului, Cascada Urlătoarea, Peștera cu lilieci și Masivul Iezer-Păpușa. Localitatea Bran reprezintă atât un loc istoric cât și unul de legendă, fiind poarta dintre Transilvania și Muntenia. Tabăra are loc în perioada 14-21 august 2016 pentru grupa mică (7-12 ani) și 21-28 august 2016 pentru grupa mare (13-18 ani). Costul este de 1.000 Lei, cu toate serviciile incluse: cazare la Coroana Reginei 3*, toate mesele asigurate, transport cu autocarul înspre obiectivele turistice, intrarea la obiectivele turistice, asistență permanentă și recuzită pentru toate activitățile creative.   Oferă-i experiența verii! Înscrie copulul acum! Mai multe detalii despre tabere și costuri pe book-land.ro.

4 moduri prin care faţetele de porţelan îţi vor înfrumuseţa zâmbetul

În societatea actuală, succesul socio-profesional este râvnit de majoritatea persoanelor. Un zâmbet sănătos şi mai ales frumos, poate garanta de multe ori succesul. Dantura frumoasă oferă un zâmbet agreabil, făcându-ne mult mai încrezători în propria persoană, siguri pe noi şi de ce nu, mult mai îndrăzneţi. Fie că suntem în căutarea unui job, fie că ne implicăm în relaţii sentimentale, şansele de reuşită sunt mult mai mari pentru persoanele cu o dantură perfectă.

Devino un Skinchecker! Fii atent la alunitele tale si ale celor dragi

Misiunea La Roche-Posay pentru prevenirea cancerului de piele continua si in acest an! Este extrem de important sa le reamintim tuturor de faptul ca examinarea fiecarei alunite poate fi cruciala pentru detectarea si tratarea cancerului de piele. Stiati ca 90% din cancerele de piele sunt vindecabile daca sunt depistate la timp?*

Acneea la adulti - cauze si tratament

Acneea  este o afectiune asociata de cele mai multe ori cu pubertatea, cand aparitia este favorizata de explozia hormonala. In mod normal, in jurul varstei de 25 de ani dispare. Exista insa factori care pot provoca sau agrava acneea in cazul persoanelor adulte. 1.    Stresul poate scadea imunitatea corpului si creste nivelurile de hormoni androgeni, iar organismul se manifestă prin eruptii la nivelul tenului. 2.    Genetici. Acneea se poate mosteni genetic, in general de la tata. 3.    Expunerea excesiva la razele UV si consumul anumitor medicamente pot sensibiliza tenul. 4.    Folosirea produselor cosmetice sau de make-up nepotrivite poate bloca porii, ducand astfel la aparitia acneei. 5.    Ciclul menstrual sau menopauza. Femeile sunt mai afectate de acnee decat barbatii din cauza fluctuatiilor hormonale lunare. Pot aparea eruptii la nivelul pielii doar in perioada menstruatiei sau in perioada menopauzei. „In functie de gravitatea problemei, este recomandata vizita la medic dar si la cabinetul cosmetic. Medicul ne va ajuta sa tratam problemele din interior iar tratamentele cosmetice vor curata porii, vor purifica si hidrata pielea. Extractiile se vor face numai de catre esteticiana in cabinetul cosmetic. Igiena este si ea de mare importanta. Prosoapele de baie nu se imprumuta si lenjeria de pat se schimba la cateva zile” ne sfatuieste Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania. Daca te confrunti cu acneea, Repechage Hydra Medic este un tratament recomandat tenului acneic, indiferent de varsta la care aceasta apare. Bogat in ingrediente active cum ar fi algele marine, acidul salicilic si ihtiolul, acesta diminueaza considerabil acneea in doar doua saptamani.

Heliotermia si beneficiile sale pentru sanatate

Lacul Ursu din Sovata este unic la nivel european datorita unui fenomen natural special. Este vorba despre heliotermie. Acesta presupune incalzirea apei lacului diferit din cauza concentratiilor saline distincte ale straturilor de apa. Un alt aspect al acestui proces il reprezinta conservarea caldurii inmagazinate prin prezenta la suprafata apei sarate a unui strat subtire de apa dulce de cca 10-15 cm, provenit dintr-un parau adiacent.

Trateaza afectiunile ginecologice la Danubius Health Spa Resort

Fiecare dintre noi poate avea o problema de ordin ginecologic, cel putin o data in viata. Si pentru ca cel mai bine este sa previi decat sa tratezi, controalele ginecologice ar trebui sa devina o rutina pentru tine.

Cum să îl protejezi pe cel mic de provocările primăverii? Află despre super-puterile fierului

Uneori chiar și cea mai descurcăreață și grijulie mămică poate să aibă nevoie de un ajutor când vine vorba de creșterea celui mic. Când copilul tău este afectat de schimbările de vreme și imunitatea în fața bolilor este scăzută, fierul este eroul care te ajută să îl protejezi. Folosindu-și super-puterile, fierul luptă alături de micuțul tău împotriva provocărilor aduse de primăvară: schimbările de temperatură și consecințele lipsei unei alimentații variate pe...

Cum putem trata neinvaziv bolile respiratorii?

Cum ai intrat in primavara? De cate ori ati fost raciti tu si ai tai? Sau de cate ori ati fost afectati de atacuri de alergie? Stii ce? Nici nu mai conteaza. E important sa previi si sa tii boala cat mai departe de tine. Si totusi cum poti trata neinvaziv bolile respiratorii?„Fiecare dintre noi a putut lese observa ca in ultimele decenii se constata inmultirea substantelor potential alergizante (in alimente, aer si mediu), care, pe fondul scaderii generalizate a imunitatii populatiei, induc alergii respiratorii trenante, greu de vindecat. Pe de alta parte, alergiile se asociaza cu variate infectii respiratorii sau cutanate si se intretin reciproc.”, considera dr balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Sovata. „Bolile respiratorii sunt mult ameliorate prin ”Curele antialergie Danubius-Sovata”, care se adreseaza atat alergiilor respiratorii, cat si infectiilor respiratorii repetate, inclusiv (si mai ales) la copii. Aceste cure de una sau doua saptamani includ aerosoli si inhalatii cu apa sarata, masaj medical, gimnastica respiratorie si de readaptare la efort, oxigenoterapie forte, si, la nevoie, electroterapie si impachetari cu namol (in caz de asociere a unor afectiuni ale cutiei toracice).”, adauga doctorul balneolog.Protectia imuna si reducerea alergiilor, obtinute prin tratament, dureaza circa 6 luni – 1 an. „Indicatiile principale pentru boli respiratorii sunt rinitele alergice, sinuzitele cronice, laringitele cronice, faringo-amigdalitele repetate, bronsitele astmatiforme sau cronice postinfectioase, starile de hiperreactivitate bronsica postantibioterapie pentru bronsite sau pneumonii infectioase (tuse prelungita), astm bronsic in afara crizelor, scaderea capacittatii respiratorii in boli profesionale (expunere repetata la toxice respiratorii – pulberi, gaze, etc)”, ne explica dr balneolog.

Dr. Oana Spânu: verificați sănătatea alunițelor acum, înainte de expunerea la soare pe timpul verii!

Medicul dermatolog Oana Spânu atrage atenția asupra importanței verificării amănunțite a alunițelor de pe corp și a sănătății pielii primăvara, înaintea expunerii la soare pe timpul verii. Prin acest examen medical se poate diagnostica și cancerul de piele.Cea mai avansată și rapidă metodă de analiză a alunițelor și de diagnosticare precoce a cancerului de piele este dermatoscopia computerizată FotoFinder Bodystudio ATBM pe care dr. Oana Spânu o efectuează în cadrul clinicii sale din București. “Cancerul de piele poate îmbrăca multe forme, mai ușoare sau mai severe: carcinom bazocelular, carcinom spinocelular, melanom. Apare sub forma unor multiplicări necontrolate ale celulelor de la nivelul pielii, este nedureros uneori chiar și în stadii avansate. Singurele modificări ale unei ’’alunițe’’ pot fi cele de ordin vizual. Este foarte important să cunoașteti aceste ’’semne’’ ale cancerului de piele și să vă prezentați la un control dermatologic cât mai din timp. Controlul dermatologic periodic pentru diagnosticul timpuriu al cancerului de piele vă poate salva viața!”, declară dr. Oana Spânu.Prin dermatoscopia computerizată se analizează alunițele și petele pigmentare prezente de la naștere sau apărute pe suprafața pielii pe parcursul anilor. Spre deosebire de analiza clasică a alunițelor, cu ochiul liber, dermatoscopia computerizată este mult mai rapidă și cu o acuratețe mult mai mar. Examenul medical este bine să fie făcut în special acum, primăvara, înaintea expunerii la soare de pe timpul sezonului estival. “Expunerile necontrolate și prelungite la soare, dar și alți factori (moștenirea genetică, culoarea pielii, numărul alunițelor de pe corp, influențele hormonale) pot determina modificări ale leziunilor pigmentare preexistente sau apariția unor formațiuni tumorale pe pielea anterior sănătoasă. Prin examinarea dermatoscopică cu sistemul FotoFinder Bodystudio ATBM, toate alunițele de pe corp pot fi identificate, evaluate și diagnosticate ca: leziuni benigne (fără risc de transformare tumorală), leziuni atipice/ displazice (cu potențial risc de transformare tumorală, leziuni precursoare tumorale), leziuni maligne ( diverse tipuri de tumori de piele ). La fiecare evaluare se va realiza o hartă completă a alunițelor de pe toată suprafața corporală (piele, mucoase, unghii) și se vor stoca imaginile pentru fiecare pacient, pentru a putea fi comparate si descoperite rapid modificările la vizitele de reevaluare a pacientului, stabilite la 3-6-12 luni, în funcție de indicațiile medicului dermatolog. La reevaluări se pot identifica rapid și alunițele nou apărute. Leziunile ‘’suspecte’’ sau cele tumorale se excizează și se analizează histopatologic, această examinare fiind singura care poate determina diagnosticul cu certitudine”, adaugă medicul dermatolog Oana Spânu.

Scapa de dermatita atopica!

Daca esti mama, ai auzit cu siguranta de dermatita atopica. Si daca nu te-ai confruntat cu ea, mai bine pentru tine.