6 trucuri prin care putem preveni apariția cariilor

Cariile dentare sunt una din cele mai întâlnite afecțiuni atât în rândul adulților, cât și al copiilor, și totodată una dintre cele mai ușor de prevenit. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a prezentat câteva trucuri de îngrijire care pot ține cariile departe, atunci când completează vizitele periodice la stomatolog și o bună igienă orală.

RIGENERA. Premieră in România: a fost lansat primul tratament cu celule stem specializate

Ziua de 6 decembrie 2018 a reprezentat un moment istoric pentru medicina regenerativă romanească. S-a introdus pentru prima dată in Romania, tratamentul ce celule stem specializate.

Xilitol și capsicum împotriva răcelii și alergiei

Nici nu s-a instalat bine vremea rece, că tu te și confrunți cu forme de răceală mai ușoară sau puternică. Cât ai zice pește, ai nasul înfundat, nu mai poți respira, nu te poți odihni cum se cuvine, iar de sport, nici pomeneală!

Fese ferme în câteva ședințe de masaj cu bambus

Fese ferme în câteva ședințe de masaj cu bambus. Pare un deziderat greu de atins? Tot timpul ți-ai imaginat ca aceste fese ferme la care visăm cu toatele se pot obține exclusiv în sala de sport? Este adevărat. Sportul este cel care te ajută să arăți și să te simți bine, dar iată că la fel de bine poate să-ți fie și dacă alegi să faci masaj cu bambus.

Top trei terapii care ne cresc imunitatea în sezonul rece

Iată că am ajuns și în ultima lună a acestui an. Iar decembrie de anul acesta a debutat cu ger și cu probleme de sănătate pentru multe persoane. Tu cum stai cu imunitatea? Și de stai bine și de stai mai puțin bine, e nevoie de întăriri.

Bien Plus te scapă de nervi şi dureri menstruale

Nu ne place să recunoaştem asta, dar majoritatea dintre noi se simt mai stresate înainte şi în timpul zilelor...cu probleme. Peste 50% dintre femei suferă de dureri menstruale, iar iritabilitatea reprezintă unul dintre simptomele sindromului premenstrul (SPM). În plus, la acest aspect se adaugă simptome fizice, precum durerile de ovare, o altă sursă de iritabilitate.

Primul tratament cu celule stem specializate se lansează în România

Primul tratament de regenerare celulară cu ajutorul celulelor stem specializate se lansează pe 6 decembrie în România, în prezența medicului Antonio Graziano, inventatorul metodei Rigenera. Procedurile demonstrative vor fi realizate la clinica Zetta de către Dr. Dragoș Zamfirescu, Doctor în Stiințe Medicale, medic primar în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă și de către Dr. Mihai Râșcu, medic primar Ortopedie-Traumatologie, în timp ce la clinica Sanivet, Dr. Răzvan Tănăsescu, medic chirug veterinar va aplica noua metodă în aria medicinei veterinare. În România, metoda este disponibilă cu sprijinul băncii de celule stem, Stem Sure. "Este un moment de răscruce pentru Medicina Regenerativă din România prin faptul că transplanturile de celule stem adulte devin acccesibile începand cu luna decembrie a acestui an. Stem Sure a fost mereu în avangarda cercetării în domeniul celulelor stem, un pilon important în medicina viitorului. Iar metoda Rigenera este o dovadă în plus că organismul este un mecanism atât de bine pus la punct încât își poate fabrica singur ”piesele de schimb” și tot ce trebuie să facem este să susținem aceste procese cu ajutorul progreselor pe care știința și cercetarea le fac constant” spune doctorul Bogdan Ivănescu, Director General Stem Sure.Rigenera este un tratament de medicină regenerativă ce reface structura și funcția țesuturilor afectate. Utilizând celule stem recoltate din țesut sănătos și aplicate apoi pe aria afectată se obține regenerare tisulară rapidă. Procedura se realizează cu ajutorul unui dispozitiv medical de unică folosință numit Rigeneracon.Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului într-un singur timp chirurgical, pacientul fiind totodată donator și receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.Fondatorii mărcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano și Riccardo D’Aquino. Aceștia au început testele clinice în 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale având la bază tehnologia Rigenera, a fost finalizată în anul 2013. Antonio Graziano este medic stomatolog, cu specializare în implantologie dentară. În 2010 a obținut Goldman Prize din partea Societății Italiene de Paradontolgie și Implantologie pentru cercetările făcute în acest domeniu. Doctorul Graziano este autorul a numeroase studii științifice și deținătorul a două brevete privind procedurile de selecție și utilizare clinică a celulelor stem umane. Riccardo D’Aquino este specialist în chirurgia orală, autor a peste 40 de articole științifice și deținător, la rândul lui, a două brevete privind utilizarea celulelor stem în regenerarea tisulară umană. Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cercetare, metoda fiind folosită deja în peste 40 de țări din lume, cu rezultate dovedite.

Strungăreața – de ce apare și cum o putem trata

Strungăreața, denumită în termeni medicali diastemă, poate fi pentru unele persoane deranjantă, în timp ce pentru altele reprezintă un semn distinctiv la care țin, pentru că este o caracteristică de familie și le conferă un aer aparte, făcând parte din farmecul lor personal.

Beneficiile incredibile ale masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ

Probabil că nu mai este o surpriză pentru tine, dar tocmai de aici vin rezultatele. Masajul cu bambus te ajută să arăți mai bine și să te simți mai bine tocmai pentru că, în esență, el interesează sistemul nervos vegetativ.

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.

Liposuctia – cand si de ce apleam la aceasta procedura

Liposuctia este o procedura chirurgicala prin care se elimina grasimea in exces de la nivelul organismului.

Pigmentarea scalpului, alternativa la implantul de păr

Pierderea firelor de păr poate fi cauzată atât de moștenirea genetică, de stres, de probleme hormomale, diverse afecțiuni de sănătate sau de o alimentație dezechilibrată. Indiferent de unde provine această problemă, căderea părului și zonele goale apărute pe scalp provoacă de cele mai multe ori nemulțumiri, frustrări, pierderea încrederii în sine, chiar retragerea din viața socială.

Brahiterapia în cancerul de sân

Tratamentul standard pentru cancerul de san în stadiul incipient operat conservator (cu păstrarea sânului) este radioterapia. Scopul acestei RT este de a scădea semnificativ riscul de recidivă locală și de a îmbunătăți șansele de vindecare.

Xilitolul – un dulce sănătos

Pare greu sa renunti la zaharul rafinat, nu-i așa? Te credem pe cuvânt! Dar, dacă te gândești doar pentru un mint la cât de nociv este pentru organism, atunci știi că merită efortul. Din fericire, natura este darnica și ne oferă și variante sănătoase pentru corp și suflet. Preferatul nostr? Xilitolu! Sărac în calorii, benefic și foarte gustos.

28 de români mor zilnic din cauza cancerului pulmonar

Anual sunt depistate 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar în România și 28 de români mor zilnic din cauza acestei maladii*. Cancerul pulmonar provoacă cele mai multe decese dintre toate cancerele pentru că este agresiv, avansează cu rapiditate și este adesea depistat în stadii avansate, când intervenția chirurgicală nu mai este posibilă.

Te întrebi ce se poate întâmpla cu lucrarea dentară peste 10 ani?

Află la ce riscuri te expui în lipsa unui plan de tratament fără condilograf

Respiri pe gură? Iată care sunt riscurile la care te expui

Fiecare gură de respirație pe care o luăm poate avea un efect pozitiv sau negativ asupra organismului, în funcție de modul în care este efectuată: pe nas sau pe gură. Conform doamnei doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, respirația bucală este necesară doar în unele cazuri speciale, însă dacă acest obicei persistă pot apărea o serie de efecte negative asupra întregului organism atât la copil, cât și la adult.În organismul uman există două căi de trecere a aerului către plămâni: nasul și gura. Anatomia și fiziologia nasului asigură câteva funcții extrem de importante: umezirea, purificarea și încălzirea aerului care ajunge în plămâni. În plus, presiunea exercitată de aerul care trece prin nas echilibrează presiunile exercitate la nivelul cavității bucale și sinusurilor, asigurând astfel o dezvoltare armonioasă a oaselor maxilare. Dacă respirația se face pe gură în mod uzual, aceste efecte benefice nu mai există și apare un dezechilibru în întregul organism, indiferent că vorbim de copil sau adult. “Cu toate acestea, respirația pe gură poate fi necesară și de ajutor în unele situații: în caz de congestie nazală din cauza alergiilor sau atunci când își fac apariția diferite infecții respiratorii – rinite, sinuzite, amigdalite etc. Acestea, împreună cu polipii, deviația de sept nazal sau rinitele alergice împiedică respirația pe nas, făcând necesară respirația bucală. De asemenea, în cazul efectuării de exerciții fizice intense, respirația pe gură poate ajută la oxigenarea mai rapidă a mușchilor”, explică doamna doctor ortodont.Dacă respirația pe gură devine, însă, un obicei, inclusiv în somn, această poate duce la apariția următoarelor probleme:1. Deformarea (îngustarea ) maxilarului superior cu împingerea dinților în față Atunci când gura este închisă, limba face presiune din interior asupra osului maxilar, stimulând dezvoltarea (lățirea) lui. “Dacă predomină respirația pe gură, acest efect nu mai apare, lăsând osul numai sub presiunea din exterior a obrajilor, care vor comprima în timp maxilarul. Incisivii vor fi împinși în față, iar corectarea acestor probleme va necesita tratament ortodontic: purtarea de aparat dentar mobil, disjunctor, aparat dentar fix sau funcțional sau o combinație a acestora”, spune doamna doctor Mihaela Dan.2. Carii și gingivită Când respirăm pe gură aceasta se usucă, resturile alimentare și bacteriile de pe dinți nu mai sunt spălate de salivă, iar dinții nu mai beneficiază de protecția substanțelor din compoziția acesteia. În felul acesta, își face apariția respiratia urat mirositoare și crește considerabil riscul de carie, la fel ca și frecvența gingivitei. 3. Oxigenarea deficitară a întregului organism Deși pare că pe gură intră mai mult aer decât pe nas, studiile arată că respirația orală duce la o oxigenare deficitară a creierului, inimii etc. “Acest lucru se poate resimți inclusiv în performanțele școlare ale copilului, care pot fi mai slabe decât ale unui copil care respiră pe nas și al cărui creier primește suficient oxigen pentru a face față cerințelor din ce în ce mai mari”, atenționează specialistul ortodont.4. Infecții respiratorii frecvente Deoarece aerul nu mai este încălzit și purificat la trecerea prin nas, ci ajunge din gură direct la amigdale și apoi în plămâni, infecțiile cailor aeriene la respiratorul oral sunt mai frecvente și mai grave. La copii, din cauza oxigenării deficitare, s-a observat că imunitatea lor este mai scăzută în comparație cu cei care respiră pe nas.5. Probleme cu somnulLa adulți, respirația pe gură, alături de sforăit și apnee pot progresa până la apnee obstructivă în somn, o afecțiune strâns legată de insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială și boală Alzheimer. La copii, întreruperea respirației în timpul somnului poate avea efecte grave asupra dezvoltării creierului. “Creierul celor mici are nevoie de perioade neîntrerupte de somn bogat în oxigen pentru a se odihni și a se regenera. Lipsa de oxigen dăunează acestui proces. Apneea în somn la copii este legată de creșterea riscului de hiperactivitate, ADHD, oboseală și probleme de concentrare”, explică doamna doctor Mihaela Dan.6. Probleme digestiveRespirația excesivă la nivelul gurii poate duce la o stare denumită aerofagie, caracterizată prin senzația de disconfort apărută după masă ca urmare a înghițirii unui volum mare de aer în timpul mancatului. În acest caz își poate face apariția balonarea, durerea intestinală, senzația de greață sau chiar vărsăturile.7. Modificări în fizionomie și postura corpuluiDeoarece oamenii sunt concepuți să respire pe nas, atunci când încearcă să respire pe gură poziția lor trebuie să se schimbe pentru a menține căile respiratorii deschise. “Acest efort poate cauza probleme de dezvoltare, în special la copii. Dacă acest obicei este lăsat nediagnosticat și netratat, fața poate începe să crească lungă și îngustă, nasul poate deveni plat și nările mici, iar buzele pot fi subțiri pe partea de sus și de groase în partea de jos. Acest lucru, pe lângă alte efecte negative asupra sănătății orale, arată că respirația pe gură este o problemă a întregului corp și ar trebui tratată cât mai curând posibil”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.Așadar, trebuie să prevenim, să tratăm cu grijă orice afecțiune respiratorie care ne poate împiedica să respirăm normal și să avem grijă să adoptam o tehnică normală de respirație imediat ce factorul obstructiv a fost înlăturat.

Ai grijă de sănătate cu tensiometrele și nebulizatoarele Omron

Pe măsură ce vremea se răcește, oscilațiile de temperatură îți pot influența starea de sănătate. Însă nu renunța la micile plăceri și la timpul petrecut în natură! Bucură-te din plin de viață alături de cei dragi, cu ajutorul celor mai buni asistenți: tensiometrele și nebulizatoarele din gama Omron.

Masajul de drenaj limfatic recomandat în oboseala cronică

Ai auzit cu siguranță de drenajul limfatic și de importanța lui asupra stării tale generale de sănătate. Recomandat atât adulților, cât și copiilor, drenajul limfatic face minuni asupra organismului tău. Pe lângă toate plusurile despre care vom discuta în continuare, trebuie spus că masajul de drenaj limfatic este obligatoriu să fie efectuat de un specialist kinetoterapeut. Altfel, nu trebuie să facem abstracție de pericolele la care ne expunem, iată, controlat.

Minuni cu sare și nămol la Sovata

La Sovata, am fost până acum de mai bine de 5 ori. Și de fiecare dată a fost mai bine. E un loc plin de energie binefăcătoare, magică, pură. Pentru că, nu-i așa, magia stă în lucrurile simple?