Imunoterapia oncologică în atenția pacienților, medicilor și autorităților din domeniul sănătății

Reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, medicilor, industriei farmaceutice și autorităților din domeniul sănătățiii s-au reunit astazi în cadrul unei mese rotunde, organizată la Palatul Parlamentului, sub egida Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului României, pentru a discuta despre imunoterapiile oncologice.

Sănătatea ochilor pe timp de vară se păstrează cu lentilele Transitions® de la Essilor

Vara, mai mult ca oricând, ochelarii de soare devin indispensabili pentru protejarea vederii de razele nocive directe și de cele care se reflectă din apă, nisip sau diverse obiecte strălucitoare. În același timp, expunerea fără protecție poate provoca dezvoltarea de cataractă și alte complicații oftalmologice. Ca soluție pentru aceste probleme și pentru a corecta vederea în același timp, Essilor oferă gama Transitions®, lentile inteligente fotocromatice, care își schimbă...

Efectele nămolului și apei sărate asupra fertilității

Infertilitatea este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta o femeie. Este important de stiut ca aceasta poate fi tratata si cu ajutorul curelor pe baza de namol sapropelic. Sovata este o statiune de notorietate in acest sens. Secretul reusitei sta in substantele hormonale care se gasesc in namolul extras din Lacul Ursu.Nămolul și apa sărată extrase din Lacul Ursu - Sovata au un conținut crescut de sare (clorură de sodiu NaCl) și minerale, respectiv conținut crescut de hormoni estrogen și progesteron, asemănători ca structură cu hormonii umani feminini. Sarea și mineralele au efect intens antiinflamator (desfundarea trompelor), în timp ce hormonii stimulează funcția ovariană, cu inducerea unor ovulații eficiente necesare fecundării, precum și dezvoltarea endometrului, necesară implantării embrionului. „Secretul tratamentului Sovata este calitatea integrată a factorilor de cură – nămolul și apa sărată, în sensul că, spre deosebire de mineralele sau hormonii (sintetici) administrați separat, scoși adică din contextul natural – care au eficiență discutabilă, în cazul apei sărate și a nămolului substanțele active cheie (NaCl și hormonii) sunt transmise în corp, împreună cu sute de alți factori curativi biologici din flora și fauna Lacului Ursu, în cantități infinitezimale. Aceste cantitati infinitezimale, adică extrem de mici, și totodată extrem de variate ca tipuri de substanțe și molecule, imposibil de reprodus/creat in vitro în laborator, dau cca 50% din efectul total”, prezicează dr. George Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie in cadrul Danubius Health Spa Resort.Nămolul sapropelic din Lacul Ursu conține estrogen și progesteron “human-like”  (adică asemănători hormonilor feminini) în concentrații apropiate celor produse de organismul uman sănătos. Aceste substanțe sunt transferate în corp prin aplicații externe de nămol sau interne (tampoane vaginale), mediate de apă și căldură. Totodată induc modulare hormonală la nivel de hipotalamus, hipofiza și ovare, ușor observabilă prin analize hormonale seriate (pre- și post tratament). Efectele hormonale induse sunt lipsite de efecte secundare tip suprastimularea hormonală, realizează o modulare fină adecvată (adică scad excesele și cresc deficitele hormonale) și se mențin timp de 3 până la 6 luni post tratament.     Efectul de reglare hormonală este cheia succesului în tratarea infertilității feminine la Sovata, cauzată de insuficiența ovariană (de ex. deficit de progesteron), ovare polichistice, hipoplazie uterină, amenoree, pierderi repetate de sarcină sub 10 săptămâni prin insuficienta îngroșare a endometrului (deficit de implantare a embrionului).

Vara aceasta ține tensiunea arterială sub control cu tensiometrele Omron

Relaxează-te și încearcă să te bucuri de momentele frumoase în aer liber pe care doar vara ți le poate oferi! Adoptă o dietă echilibrată, înnoiește-ți garderoba cu haine lejere și măsoară-ți frecvent tensiunea arterială cu tensiometrele inovatoare Omron: M7 Intelli IT, M6 Comfort N și M3 Comfort. That’s the point!Fie ca optezi pentru Omron M7 Intelli IT, M6 Comfort N sau Omron M3 Comfort, te bucuri de tehnologia Intellisense, ce asigură prin umflarea manșetei unice Intelli Wrap o determinare precisă, rapidă și confortabilă. Cum funcționează? Studiile Omron au demonstrat că una din trei persoane își măsoară tensiunea în mod eronat din cauza poziționării incorecte a manșetei pe braț. Manșeta Intelli Wrap dispune de un tub interior mai lung ce se poziționează în jurul brațului, putând fi astfel rotită la 360 de grade, ceea ce ajută la reducerea măsurătorilor inexacte și la acuratețea rezultatelor.  Omron M7 Intelli IT, M6 Comfort N sau M3 Comfort?Este deja cunoscut că anotimpul cald este un factor determinant în creșterea temperaturii corpului și a vasodilatației, având ca rezultat apariția hipertensiunii. Pentru o diagnosticare corectă a stării tale de sănătate, tensiometrele Omron sunt un ajutor de nădejde vara aceasta:M7 Intelli IT-  este un tensiometru inovator prevăzut cu simboluri pentru apariția pulsului neregulat și a mișcării corpului în timpul determinării. Mai mult, permite conectarea la aplicația Omron Connect prin Android și IOS, ceea ce facilitează o monitorizare permanentă a sănătății tale. Dacă te întrebi de capacitatea de memorie a măsurătorilor efectuate, află că aparatul poate memora până la 100 de determinări pentru doi utilizatori diferiți, având o circumferință a manșetei cuprinsă între 22 – 42 cm.M 6 Comfort N -  ca și Omron M7 Intelli IT, M 6 Comfort N dispune de manșeta Intelli Wrap. De asemenea, indicatorul luminos pentru înfășurarea corectă a manșetei în jurul brațului, simbolurile pentru apariția pulsului neregulat și al hipertensiunii sunt parte integrantă din caracteristicile sale.M3 Comfort – cu funcțiile specifice tensiometrelor Omron M7 Intelli IT și M 6 Comfort N, tensiometrul de braț complet automat M3 Comfort are o funcție de calcul a ultimelor trei măsurători și o capacitate de memorie de 60 de determinări cu ora și data efectuării lor, pentru două persoane diferite.Tensiometrele Omron sunt disponibile în farmacii, în magazinele de tehnică medicală, dar si în cele online.

Zâmbet de Hollywood în doar două vizite la dentist

Fațetele ceramice se numără printre cele mai moderne construcții estetice pentru dantură, fiind realizate din materiale tolerabile din punct de vedere biologic. Acestea se referă numai la suprafața exterioară a dintelui, iar lucrarea se realizează, de regulă, în două vizite la dentist. În timpul primei vizite dintele este șlefuit, iar apoi, după realizarea fațetelor în laborator, acestea sunt cimentate.Fațele dentare au o grosime de sub 1 mm și imită cu succes dinții reali. Prin urmare, fațetele dentare sunt lucrări protetice dentare care acoperă parțial dintele, ceea ce înseamnă că procedura este mai puțin invazivă decât plasarea coroanei dentare.Datorită compoziției lor, fațetele reprezintă o opțiune potrivită pentru reparațiile cosmetice, constând în înlocuirea smalțului din partea vestibulară a dintelui (partea exterioară a dintelui). Specialiștii de la Clinica New Dental București recomandă fațetele dentare ceramice pentru a repara și înfrumuseța dinții, dar și pentru a le oferi o strălucire asemănătoare zâmbetelor celebre de la Hollywood.„Avantajele acestei intervenții minim invazive este că se păstrează dintele vital și că, în timp, nu își schimbă culoarea din cauza alimentelor și a băuturilor care conțin coloranți naturali sau artificiali (ceai, vin, cafea) sau din cauza fumatului. De asemenea, nu apare fenomenul de abraziune, dinții sunt ușor de igienizat, prezintă o retenție scăzută a plăcii bacteriene, minimizează transluciditatea dintelui original și asigură conturul și culoarea dinților, cu un risc minim de iritare a gingiilor.”, a explicat medicul dentist Irina Gavriluț de la Clinica New Dental București.Fațetele dentare sunt recomandate pentru a corecta forma anormală a dinților, volumul, dinții scurți, diverse anomalii, distrofii dentare, pentru închiderea spațiilor dintre dinți sau atunci când metodele de albire nu funcționează sau nu au rezultatul dorit. Important de menționat este că acestea nu pot fi aplicate în toate cazurile, ci după o anamneză detaliată de către medicul dentist, care se asigură că dantura este în stare bună, în momentul în care sunt aplicate.

Coenzima Q10 – vitamina care îți susține inima

Cunoscută ca și substanță naturală produsă de organism, coenzima Q10 se aseamănă unei vitamine care se regăsește în fiecare celulă a corpului, ajutând la funcționarea organelor interne, producând energie. „Administrarea de Coenzima Q10 este cel mai eficient mod prin care putem să prevenim slăbirea mușchiului inimii, deteriorarea funcționării inimii sau dereglarea nivelului de tensiune, înainte ca alte semne ale bolilor de inimă să apară. Află care sunt motivele pentru care această substanță nu trebuie să îți lipsească din dieta alimentară zilnică”, explică Valentina Stănoaie, farmacist in cadrul Farmaciei Silva.Care sunt funcțiile coenzimei Q10 pentru organism?Coenzima Q10 este prezentată în cantități mici în fiecare celulă din corp încă de la naștere. După vârsta de 30 de ani, acest nivel scade, iar organismul își încetinește procesele de funcționare, motiv pentru care are nevoie de suplimentarea acesteia printr-un aport separat. Deși se regăsește în majoritatea alimentelor de origine vegetală sau animală, sunt și o serie de suplimente bogate în coenzima Q10, care hrănesc celulele organismului cu energie.Funcția princeps a acestei vitamine este de a fi responsabilă de buna funcționare a inimii, prin sprijinirea activității mușchiului cardiac, pentru ca inima să pompeze sângele cu putere și să folosească oxigenul concomitent, pentru susținerea vieții. Considerată o „mică fabrică de energie pentru corp”, Coenzima Q10 îndeplinește o altă funcție majoră, cea de antioxidant puternic pentru organism.Inima, care bate de cel puțin 100.000 de ori pe zi, este cea care dă ritm întregii vieți și trebuie să fie îngrijită la fel ca restul sistemelor din corp, hrănită cu nutrienți esențiali și susținută printr-un regim alimentar sănătos."Deoarece inima ne solicită cea mai mare cantitate de energie, este importat să îi oferim un aport extra de Q10, iar suplimentul Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia conține cea mai mare cantitate de Q10 de care organismul are nevoie, menținând volumul energetic în limite normale, pentru ca inima să continue să pulseze normal”, adaugă farmacist Valentina Stănoaie.Prin ajutorul pe care îl oferă organismului, contribuind la digerarea mai bună a alimentelor și a altor procese ale corpului, coenzima Q10 ajută la protejarea inimii și a mușchilor scheletici, fiind principalul catalizator al metabolismului și cel mai important stabilizator al conductivității inimii. Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia oferă nenumărate beneficii asupra organismului, inclusiv asupra inimii. Un singur comprimat pe zi contribuie la îmbunătățirea funcției mușchiului cardiac pentru a ajuta inima să se contracte eficient și să aibă un ritm normal de funcționare. Văzută ca un veritabil combustibil pentru inima, Coenzima Q10 încetinește procesul natural de îmbătrânire,  prin prevenirea apariției ridurilor, oferă un efect tonic asupra organismului și crește vizibil nivelul de energie.Datorită efectelor benefice în prevenirea bolilor de inimă, Coenzima Q10 de la Alevia acționează și în caz de probleme cardiace, mai ales la persoanele adulte. Acest nutrient are efect demonstrat în ameliorarea anginei pectorale, în tratarea aritmiilor și de altfel, ține sub control tensiunea arterială. Totodată, această vitamină se asigură ca toate arterele și venele prin care inima pompează sânge să funcționeze normal: relaxează pereții vaselor de sânge și menține un ritm normal al pulsului.Efect anti-aging al coenzimei Q10 AleviaCoezima Q10 este cel mai căutat și apreciat ingredient din industria cosmetică datorită acțiunilor sale asupra organismului. Administrată sub formă de comprimat, ca și supliment alimentar, Q10 stimulează sinteza colagenului, prevenind degenerarea timpurie a pielii.Astfel, odată cu înaintarea în vârstă, în special după 30 de ani, organismul produce din ce în ce mai puțină coenzima Q10, iar pentru menținerea celulelor pline de vitalitate este importat introducerea acestui supliment în dieta zilnică. Producția de adenozini trifosfati – ATP - este importantă pentru susținerea unui metabolism rapid, oase puternice, musculatură fermă și conferirea unui aspect tânăr al pielii, în cazul în care ne confruntăm cu un deficit de Coenzima Q10.În plus, în timp ce funcțiile energetice ale metabolismului încetinesc cu trecerea anilor, la nivelul organelor interne (în special la inimă și ficat) se produc așa numitele procese degenerative ale celulelor. Prin suplimentarea de coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia, care are și un puternic efect anti-aging, se încetinesc procesele de pierdere a masei musculare, apariția ridurilor sau deteriorarea cartilajelor și articulațiilor organismului, încurajând tinerețea tenului și a pielii.Pentru a te bucura de beneficiile acestei vitamine minune, alege suplimentul de calitate Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia, recomandat pentru producerea susținerea sănătății sistemului cardiovascular, energiei celulare, protejarea celulelor organismului de stresul oxidativ, combaterea proceselor de îmbătrânire prematură și eliminarea stărilor de oboseală. Produsul poate fi comandat online pe farmaciasilva.ro. 

Ziua Porţilor Deschise la Maternitatea Medicover

Sâmbătă, 9 iunie, Maternitatea Medicover îşi deschide porţile pentru viitoarele mămici! Medicover vine în întâmpinarea acestora cu informaţii utile despre perioada sarcinii, pentru ca pregătirile pentru momentul naşterii să devină cât mai uşoare. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:00, la spitalul Medicover, situat pe strada Pechea, nr.8. În cadrul evenimentului vor fi organizate workshop-uri pe teme de interes pentru viitoarele mămici, susţinute de echipa de specialişti Medicover: Parenting, Ora magică (primul contact al nou-născutului cu mama, din primele secunde după naştere), Sfaturi şi recomandări pentru alăptare.De asemenea, participanţii vor avea posibilitatea de a vizita Maternitatea în cadrul unor tururi ghidate, pentru a vedea cum arată rezervele şi cabinetele spitalului, dar şi dotările secţiei de neonatologie. Pe parcursul zilei, viitoarele mămici vor putea discuta despre toate aspectele sarcinii şi ale naşterii cu medicii Medicover, care le vor răspunde la întrebări în cadrul unor sedinţe de consiliere one-to-one. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici: https://medici.medicover.ro/porti-deschise-maternitate.

Produse inovatoare in domeniul celulelor stem

Stem Sure inoveaza din nou, prin lansarea de noi produse in domeniul celulelor stem, in data de 8 iunie 2018.

Sync III - lentile monofocale îmbunătățite proiectate să relaxeze ochii într-o lume digitală

HOYA Vision Care Company, un actor cheie pe piața globală a lentilelor oftalmice, are plăcerea de a anunța lansarea Sync III, a treia sa generație de lentile monofocale optimizate, proiectate special pentru a elimina stresul ocular provocat de dispozitivele digitale și pentru a îmbunătăți confortul vizual pe tot parcursul zilei.De la telefoane smart, computere, tablete și până la televizoare și alte dispozitive, multe persoane petrec în medie între 8 și 10 ore pe zi privind un ecran digital.  Expunerea prelungită la un ecran poate cauza simptome de stres ocular de dispozitivele digitale precum ochi iritați, vedere încețoșată dureri de cap și sensibilitate la lumină, chiar și după numai două ore.  Trecerea de la un dispozitiv la altul și alte activități care implică vederea de aproape pot agrava situația, deoarece ochii nu au ocazia de a se odihni.Lentilele Sync III prezintă puterea pentru distanță adecvată utilizării de zi cu zi și o opțiune cu trei „zone de amplificare” în partea inferioară a lentilei, optimizate pentru modul în care pacienții își folosesc ochii în ziua de azi. Zona de amplificare prezintă o putere sporită, ceea ce ajută mușchii oculari să se relaxeze și să focalizeze mai ușor, reducând stresul ocular și îmbunătățind confortul vizual pe tot parcursul zilei. Orice persoană între 13 și 45 de ani care petrece două sau mai multe ore pe zi focalizând privirea pe ecrane digitale sau efectuând alte sarcini care implică vedere de aproape poate beneficia de puterea relaxantă a lentilelor Sync III.„Revoluția digitală a schimbat dramatic modul în care privim lumea, iar ochii noștri sunt supuși efectiv stresului,” spune Olga Prenat, optometrist și Director al Hoya Faculty. „În mare parte acest lucru se datorează faptului că ochii noștri nu sunt făcuți să petreacă perioade lungi de timp în fața ecranelor sau efectuând sarcini care implică vederea de aproape. Lentilele Sync III sunt. Cu atât mai mult, studiile noastre indică faptul că majoritatea utilizatorilor de dispozitive digitale nu au auzit de stresul ocular provocat de dispozitivele digitale și își consideră simptomele drept inevitabile. Prin urmare, educarea pacienților este crucială. Pe măsură ce viața noastră devine din ce în ce mai digitală, toți cei din domeniul opticii se vor confrunta cu cerințe noi de acest ordin.” „În același timp, recunoaștem că nu toți utilizatorii digitali sunt identici,” adaugă Maarten Brouwer, Expert în lentile, EMEA. „Din acest motiv am dezvoltat trei opțiuni de amplificare a puterii Sync III, pentru profiluri de utilizator diferite. Acestea oferă susținere pentru acomodare adecvată în funcție de vârsta pacientului, gradul de utilizare a dispozitivelor digitale și severitatea simptomelor de stres ocular din cauze digitale. Combinând îndelunga noastră experiență în sănătate oculară și proiectare a lentilelor cu o cunoaștere de ultimă oră a comportamentului uman, lentilele Sync III reflectă cunoștințele noastre despre modul în care oamenii conviețuiesc cu dispozitivele lor digitale. Ca urmare, am dezvoltat o lentilă care este perfect adaptată pentru a se adresa nevoilor utilizatorilor digitali din ziua de azi – și oferă specialiștilor în optică medicală o oportunitate ideală de a se diferenția pe piața deja aglomerată a lentilelor monofocale.”CaptainCook Research. Digital behaviour and digital eye strain. Hoya, April 2017, the Netherlands and USA.Ang, C. et al. „Taking the strain”. Optician. 05/2017, vol. 253, no. 6600, p. 25-28.

Diabetul de tip 2 afectează calitatea somnului

Persoanele care suferă de diabet se confruntă deseori cu somn neliniștit și dificultăți la adormire. Unele persoane cu diabet zaharat suferă de insomnii, în timp ce alții au tendința de a dormi prea mult. Potrivit Fundației National Sleep, 63% dintre adulții nu au parte un somn odihnitor, necesar pentru o bună sănătate și performanță la locul de muncă.

Cele mai frecvente probleme stomatologice la copii și soluțiile lor

Deși circulă mitul că afecțiunile dentare la copii nu reprezintă motiv de îngrijorare deoarece aceștia își vor pierde dinții oricum, o bună sănătate a dentiției primare este esențială pentru a pregăti spațiul pentru dinții permanenți și pentru a asigura o vorbire și masticație corectă.

Românii au medic, dar se tratează singuri. Riscurile automedicației

Aproape un sfert dintre români asociază durerile în piept cu un atac de cord, iar aproape 60% se tratează cu analgezice și antibiotice atunci când au dureri dentare, arata un sondaj efectuat de Docbook, prima aplicație de programări online la medic.

Adunarea Generală a Federației Europene a Asociațiilor Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale

Asociația persoanelor cu boli inflamatorii intestinale din România ( ASPIIR) are plăcerea să vă informeze că luna mai a acestui an ne aduce o altfel de celebrare a Zilei Internaționale a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale ( 19 mai - IBD Day). Ne onorează și ne responsabilizează faptul că, pentru prima oară, toate organizațiile europene ale pacienților cu afecțiuni inflamatorii intestinale se vor reuni la București, într-un eveniment găzduit de ASPIIR.

Cele mai comune mituri despre sănătatea orală

Internetul este, pe de o parte, un instrument de neprețuit în ceea ce privește accesul la date din orice domeniu, dar pe de altă parte contribuie la răspândirea unor cantități mari de informații confuzante sau pur și simplu greșite. Informațiile cu privire la sănătatea orală nu au fost ferite de acest efect negativ, astfel că și-au făcut apariția numeroase mituri care ne pot împiedica să acordăm danturii noastre îngrijirea corespunzătoare.

Puressentiel - un brand dedicat remediilor naturale eficiente

Puressentiel, lider pe piața farmaceutică de aromaterapie în Franța și un jucător important pe piața sănătații în toată Europa, este acum prezent în România. Produsele Puressentiel sunt formulate astfel încât să fie gata pentru utilizare. Secretul eficacității acestora este dat de proprietățile uleiurilor esențiale și de puritatea ingredientelor naturale folosite, cât și de sinergia dintre aceste elemente. Toate produsele Puressentiel sunt concepute pentru a avea grijă de bunăstarea întregii familii.Fondată în 2005, Puressentiel este o companie independentă, de familie. Laboratorul francez de aromaterapie, inovare și pionierat în domeniul sănătății a fost creat de Isabelle și Marco Pacchioni din pasiunea lor pentru aromoterapie și ingrediente active naturale. Împreună cu botaniști, cercetători, medici și farmaciști, au creat o gamă inovatoare de produse dedicate bunăstării, frumuseții și sănătății, accesibile, sigure, eficiente și ușor de utilizat pentru întreaga familie. Puressentiel este lider de piață în Franța și Belgia, precum și unul dintre cei mai mari jucători la nivel global.Bazându-se pe uleiuri esențiale definite botanic și biochimic (E.O.B.B.D.) și substanțe active de origine naturală, Puressentiel și-a luat angajamentul de a crea produse naturale și pure, începând de la plantare până la recoltare și producție, construind astfel un brand echilibrat și responsabil. Având criterii stricte de calitate, fiecare lot este testat pentru a-i atesta conformitatea. Eficacitatea produselor este dovedită de peste 300 de studii și teste.Produsele Puressentiel nu conțin parabeni, fenoxietanol, polietilenglicol, coloranți, OMG, compuși petrochimici sau substanțe de origine animală, parfumuri sintetice sau izobutan. De asemenea, nu sunt testate pe animale.Spray-ul Purificator cu 41 de uleiuri esențiale este singurul biocid natural disponibil pe piața din România. Eficacitatea spray-ului a fost dovedită de 13 studii, devenind cel mai bine vândut produs în Franța, din categoria spray-urilor purificatoare. Omoară virușii, bacteriile și fungii microscopici, ucide acarianul de praf și alte insecte, elimină mucegaiul. Spray-ul Purificator Puressentiel nu conține conservanți, parabeni, coloranți, alcool sau izobutan.Roll-on pentru dureri de cap - Câștigând cu fiecare an mai multă popularitate, acesta conține un mix special de uleiuri esențiale ce reduc anxietatea, stresul și îndepărtează durerea de cap la nivel central și periferic. Substanțele active sunt eliberate cu ajutorul bilei metalice din interiorul roll-on-ului ce reproduce tehnica de presopunctură.Roll-on S.O.S. Travel - previne răul de mișcare, îmbunătățește digestia și combate anxietatea și teama. Acționează rapid pe cale olfactivă și nu creează efecte adverse. Ambele roll-on-uri sunt practice, ușor de luat în buzunar sau în poşetă, pentru a fi utilizate oricând este nevoie.Roller Muscles & Joints - conține 14 uleiuri esențiale. Bila roller-ului reproduce și ea tehnica de presopunctură pentru a calma durerile locale şi cele reumatice, si a favoriza relaxarea musculaturii și combaterea inflamațiilor.Puressentiel este un brand dedicat remediilor naturale eficiente, ce oferă şi produse special concepute pentru îmbunătăṭirea respirației, decongestionarea căilor nazale, calmarea disconforturilor la nivelul gâtului și întărirea sistemului imunitar. Portofoliul conține și produce pentru copii, testate și aprobate de mămici și tătici, nu doar de oameni de știință. Balsamul Baby Soothing Massage din gama Rest & Relax oferă o senzație de relaxare, hidratează pielea delicată a bebelușilor, calmează disconfortul și induce un somn liniștit, în timp ce Balsamul Baby Chest Rub din gama Respiratory ajută la decongestionarea căilor respiratorii, ajutând bebelușii să respire mai ușor.Cinci dintre cele mai importante game Puressentiel sunt acum disponibile în România: Purifying, Respiratory, Muscles & Joints, Rest & Relax și Daily Well-being. Produsele Puressentiel se găsesc în farmaciile Sensiblu selecṭionate, începând cu luna mai.

Tratamentul infertilității feminine este cea mai de succes terapie de la Sovata

Calitatea de unicat atât în România, cât și în Europa, respectiv procentul crescut de cupluri care reușesc să obțină sarcina dorită și inclusiv să o ducă la termen fac ca tratamentul infertilității feminine să fie declarat cea mai de succes terapie de la Sovata.De ce la Sovata? Este deja știut faptul că stațiunea Sovata este renumită atât țn țară, cât și peste hotare pentru tratamentul infertilității feminine. Încă din 1970, tratamentul infertilității feminine era aplicat pe scară largă, sub supraveghere medicală, folosind metodele existente la vremea aceea. Pe lângă metodele clasice, în prezent se adaugă și noile metode de diagnostic al cauzelor de infertilitate, dar și posibilitatea de a urmări direct efectele terapiei aplicate.Ce stă la baza terapiei?Evident, apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen, ambele extrase din Lacul Ursu și utilizate în baza de tratament Danubius-Sovata. Apa sărată și nămolul au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos (benefic în infertilitatea cu componentă psihogenă).„Rata de succes în obținerea sarcinilor în baza de tratament Danubius-Sovata este de 18,5%, estimat pe un lot de cca 700 paciente, examinate în perioada 2013-2014”, precizează Dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog cu specializare internațională în infertilitate de cuplu. Aceste paciente au beneficiat numai de tratament natural cu apă sărată și nămol extrase din Lacul Ursu, fără alte tratamente gen stimulare hormonală cu hormoni sintetici. Tratamentul a fost aplicat după investigarea detaliată a cauzelor personale de infertilitate. „Tratamentele ginecologice se desfășoară pe durata a două săptămâni și constau din irigații vaginale cu apă sărată, tampoane vaginale cu nămol, împachetări externe cu nămol, băi sărate, electro terapie cu efect antiinflamator, efectuate în condiții de igienă riguroase, cu instrumentar steril. ”, informează  Dr. Ginecolog George Vasilescu. Pe lângă consultația ginecologică, tratamentul include și consiliere de specialitate pentru infertilitate de cuplu. Cauzele de infertilitate feminină pentru care s-a dovedit eficient tratamentul Danubius-Sovata sunt : -    Îngustarea sau obstrucția trompelor uterine (ca urmare a bolii inflamatorii pelvine, aderențelor, infecțiilor, etc);-    insuficiența ovariană – cu slaba formare a foliculilor sau endometru insuficient dezvoltat;-    sindromul de ovare polichistice, endometrioza, alterarea pH-ului vaginal (infecții repetate în antecedente, candidoze recurente);-    stările post neosalpingostomie de dezobstrucție tubară – în urma intervenției chirurgicale laparoscopice;-    cicatricile restante rigide pot fi ele însele cauza de îngustare tubară – în aceste cazuri, tratamentul Sovata înmoaie cicatricile și eliberează lumenul trompelor. În ultimul timp devin tot mai frecvente cazurile de pierdere de sarcină sub 10 săptămâni, cauzate de insuficienta dezvoltare a endometrului. Situații în care tratamentul Danubius - Sovata ajută obținerea sarcinii prin îngroșarea optimă a endometrului.Tot mai multe cupluri apelează din motive obiective la fertilizare în vitro (FIV). Merită amintit faptul că tratamentul Sovata efectuat cu 1-3 luni anterior FIV crește șansa implantării embrionului la fertilizare in vitro (pregătește uterul pentru FIV). Tratamentul Sovata crește șansa de succes a FIV. Poti experimenta terapiile anti-infertilitate la Danubius Health Spa Resort Sovata (str. Trandafirilor nr 111, Sovata – Bai).

Tratamentul infertilității feminine este cea mai de succes terapie de la Sovata

Calitatea de unicat atât în România, cât și în Europa, respectiv procentul crescut de cupluri care reușesc să obțină sarcina dorită și inclusiv să o ducă la termen fac ca tratamentul infertilității feminine să fie declarat cea mai de succes terapie de la Sovata.

Studiu - Românii au auzit de Boala Parkinson, dar majoritatea nu au fost niciodată la un consult neurologic

Boala Parkinson, cea de-a doua afecţiune neurologică degenerativă ca frecvență din țara noastră, are un impact major asupra calității vieții pacienților și a familiilor acestora. Este motivul pentru care Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson continuă acțiunile de educare și conștientizare prin lansarea campaniei “Boala Parkinson îți dă lumea peste cap”, ce are ca obiectiv creșterea gradului de informare, la nivel național, cu privire la Boala Parkinson, precum și educarea și sensibilizarea publicului larg privind povara pe care această afecțiune o reprezintă pentru persoanele suferinde și pentru familiile acestora. În cadrul campaniei, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson a realizat un studiu care a avut ca obiectiv înțelegerea nivelului de informare pe care publicul român îl are referitor la Boala Parkinson și a atitudinii față de persoanele care suferă de această afecțiune. Conform studiului, intitulat “Ați auzit de Boala Parkinson?”, realizat online pe un eșantion reprezentantiv populaţiei utilizatorilor de Internet din România din mediul urban,  doar 5 din 10 respondenți au încadrat afecțiunile neurologice pe lista bolilor care afectează populația în vârstă, pe locul 4 după afecțiuni cardiovasculare, reumatism și afecțiuni oculare.În ceea ce privește notorietatea Bolii Parkinson, studiul a arătat că românii sunt familiarizați cu ceea ce înseamnă această afecțiune, 90% dintre respondenți declarând că au auzit despre Boala Parkinson, iar 69% au încadrat corect Boala Parkinson în categoria afecțiunilor neurologice. Mai bine de jumătate dintre respondenți au știut faptul că cele mai multe cazuri sunt diagnosticate în intervalul de vârstă 51-70 de ani. În privința cauzelor, 45% dintre respondenți au identificat factorul genetic, în timp ce 35% au spus că nu se cunoc cauzele exacte, iar 30% consideră că Boala Parkinson este o consecință a procesului natural de îmbătrânire.80% dintre participanții la studiu au recunoscut simptomul cel mai cunoscut al acesteia:  tremorul. Cu toate acestea, doar o mică parte dintre respondenți au putut recunoaște alte simptome  frecvente și adeseori ignorate, precum: pierderea echilibrului și a coordonării mișcărilor – 55% dintre respondenți, lentoare în efectuarea tuturor mișcărilor – 36% dintre respondenți, rigiditate musculară – 30% dintre participanți și mersul șovăitor – 2 din 10 respondenți. În ceea ce privește simptomele non-motorii, doar 30% dintre persoane au făcut legătura și cu alte simptome care apar în cazul Bolii Parkinson, precum oboseala, tulburările de somn, depresia. “Severitatea Bolii Parkinson, modul în care aceasta avansează şi impactul asupra vieţii pacientului variază de la caz la caz. Deși tremorul este cel mai cunoscut simptom, nu toți pacienții îl prezintă. Modelul clasic actual de evoluţie a Bolii Parkinson dobândite (doar 5-10 % din cazuri fiind genetice sau moştenite) prevede o evoluţie lungă, insidioasă, cu manifestări non-motorii ale bolii, nespecifice însă, precum tulburări de miros, constipaţie şi tulburări ale somnului, prezente cu până la 20 de ani anterior diagnosticului. La momentul diagnosticului cu Boala Parkinson, cei mai mulţi dintre pacienţi se prezintă la medic pentru tulburări motorii precum tremorul unei mâini sau tremor al piciorului, dureri musculare, mers lent, dezechilibru, dureri musculare sau tulburări de scris. Ca urmare a diversității simptomelor prezente, îngrijirea pacienților cu Boala Parkinson  presupune un management complex, cu o echipă formată din mai mulți specialiști (medic de familie, medic neurolog, medic psihiatru, kinetoterapeut, psiholog, gastroenterolog, neurochirurg etc.)” a declarat dr. Mihai Vasile, medic primar neurolog.50% din respondenți știu că Boala Parkinson îți dă lumea peste capÎntrebați cum cred că se transformă viața unei persoane care suferă de Boala Parkinson, jumătate dintre respondenți sunt de părere că deși calitatea vieții pacienților scade, aceasta este puternic influențată de sprijinul exterior, în timp ce un sfert dintre aceștia cred că viața persoanelor cu Boala Parkinson este afectată dramatic indiferent de sprijinul primit. Boala Parkinson influențează și persoanele dragi din jurul pacientului, acestea fiind afectate de modificarea rutinei zilnice (conform răspunsurilor a 54% dintre respondenți), de depresie (identificată de 5 din 10 respondenți) și de apariția stresului și extenuării (amintite de 45% dintre participanții la studiu). “În ultimii doi ani, am realizat tot mai des că și aparținătorii au nevoie de consiliere psihologică. În urma întâlnirilor cu aceștia (peste 150 de persoane), am observat  că 85% dintre aparținători își fac din ce în ce mai multe griji referitoare la viitor, 74% se întreabă dacă vor fi capabili să ajute cu adevărat pacientul, 69% sunt foarte deprimați pentru că se tem că vor pierde persoana iubită, iar 50% se întreabă dacă vor putea face față din punct de vedere financiar îngrijirii unei persoane cu Boala Parkinson avansată. In același timp, aproximativ 75% dintre aparținătorii se confruntă cu oboseală și scăderea energiei, peste 65% prezintă acuze somatice, iar peste 60% sunt enervați, anxioși și simt că trăiesc pe parginea unei prăpastii. Din acest motiv, începând din decembrie anul trecut, în București a fost înființat un grup de suport pentru aparținători.” a declarat Drd. Psih. Cătălina Buzdugan,  inițiator Caravana PARKIE.Fiind o afecțiune atât de complexă, 50% dintre participanți sunt de părere că mulți oameni nu reușesc să recunoască un pacient cu Boala Parkinson, lucru care duce adesea la discriminarea acestora, fiind confundați cu persoane aflate în stare de ebrietate.60% din respondenți consideră că activitățile zilnice, de rutină (ex. gătit, menaj, îmbrăcat etc.) sunt printre aspectele cele mai afectate de boală, alături de pierderea graduală a autonomiei. Astfel, cei mai mulți participanți la studiu sunt de părere că încurajarea și asistarea pacientului cu activitățile zilnice și respectarea terapiei recomandate de medicul neurolog sunt cele mai importante moduri prin care cei apropiați pot ajuta la îngrijire.Dincolo de cunoștințele referitoare la boală, participanții au fost întrebați și de aspecte personale relevante pentru investigarea atitudinii românilor cu privire la astfel de probleme de sănătate. 7 din 10 respondenți nu au fost vreodată la un consult neurologic și aproximativ jumătate dintre aceștia ar merge la recomandarea medicului de familie, dar și la apariția unor simptome supărătoare, precum durerile de cap repetate (40% dintre respondenți) sau probleme legate de mișcare și echilibru, în cazul a 30% dintre participanți. În ceea ce privește implicarea în mod activ în deciziile legate de sănătate pe care le iau membrii seniori ai familiei, doar 30% dintre respondenți au declarat că fac acest lucru, în timp ce alți 30%  recunosc că nu sunt suficient de implicați în asistarea membrilor familiei. Cu toate acestea, 80% dintre participanți au spus că ar face tot posibilul să își ajute părinții dacă ar fi diagnosticați cu Boala Parkinson, iar jumătate dintre respondenți au declarat că s-ar informa cât mai mult despre această afecțiune, în cazul în care ar afecta un membru al familiei. „Asociația noastră a realizat, în ultimii ani o serie de campanii de conștientizare pe tema Bolii Parkinson, adresate publicului larg. Faptul că 90% dintre respondenți au auzit despre această afecțiune este o confirmare a faptului că eforturile depuse au avut efect, lucru care ne bucură nespus. În același timp, suntem conștienți de faptul că munca noastră trebuie să continue, pentru că încă sunt mulți suferinzi de Boala Parkinsoncare primesc diagnosticul foarte târziu și, așa cum arată studiul, sunt multe persoane care nu merg la consult neurologic atunci când se instalează primele simptome. Sufăr de Boala Parkinson de 20 de ani, așa că pot confirma că numele campaniei din acest an nu este ales la întâmplare: Boala Parkinson chiar îți dă lumea peste cap. De la faptul că pierzi controlul asupra propriului corp, la faptul că activitățile simple, precum menajul, îmbrăcatul, și chiar și mâncatul, devin o provocare, la efectul pe care această afecțiune îl are asupra celor dragi, Boala Parkinson este o mare o povară. Dar cu cât este depistată mai devreme și se începe tratamentul prescris de medicul neurolog, cu atât pacienții pot avea o calitate a vieții mai bună, pe un termen mai lung.” a declarat Dan Răican, Președintele Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson.Boala Parkinson este o afecţiune progresivă, care începe cu mulţi ani înaintea debutului clinic cu tulburări motorii, dar boala se manifestă cu până la 10 ani-20 ani anterior apariţiei acestor simptome motorii vizibile, la început putând fi confundată cu procesul normal de îmbătrânire. Prevalenţa Bolii Parkinson creşte odată cu vârsta. Primele simptome apar, cel mai frecvent, după vârsta de 60 de ani, dar 1 din 10 pacienţi sunt diagnosticaţi înainte de 50 de ani, iar 1 din 20 pacienţi în jurul vârstei de 40 de ani. Depistarea precoce a Bolii Parkinson, vizitele regulate la medicul neurolog, urmarea tratamentului recomandat de acesta, conform fiecărui stadiu al bolii, o alimentaţie adecvată şi activitatea fizică zilnică îmbunătăţesc calitatea vieţii pacienţilor. Este important de știut că severitatea Bolii Parkinson, modul în care progresează şi impactul asupra vieţii pacientului variază de la caz la caz, dar tratamentele disponibile permit controlul bolii mult timp după stabilirea diagnosticului.În România, estimările indică faptul că peste 73.000 de persoane suferă de Boala Parkinson, iar la nivel mondial, peste 6,4 milioane de persoane suferă de această afecțiune. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a asociației, www.facebook.com/parkinsonromania. Efectuat prin intermediul platformei online www.ivox.ro, pe un eșantion de 2.039 persoane, rezultatele studiului pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban. Din punct de vedere demografic, distribuția pe sexe a participanților la studiu a fost relativ egală (53% femei și 47% bărbații), 85% aceștia având vârste cuprinse între 18-55 ani. 65% dintre respondenți au studii superioare.

Alunițele și expunerea la soare – cum ne protejăm vara aceasta de cancerul de piele

Odată cu apropierea sezonului cald urmează să petrecem tot mai mult timp în aer liber, fie la iarbă verde, în parc, în vacanță la munte sau în concediu la mare.

BARZA lansează aplicația care monitorizează zilnic variațiile hormonale feminine

BARZA lansează o aplicație de monitorizare zilnică a variațiilor hormonale care pot influența starea fizică și emoțională a femeilor pe parcursul unui ciclu menstrual.