Lentilele Transitions® de la Essilor se adaptează în funcție de lumină și protejează vederea de radiațiile nocive

Conform statisticilor Essilor, 82% din strălucirile luminoase de afară deranjează pe timp de zi, 73% dintre persoane au ochii sensibili la lumină și 60% dintre persoane acuză o oboseală a vederii la sfârșitul zilei. Drept urmare, acestea pot avea migrene, dar se pot confrunta și cu efectul de squinting, descris ca fiind o iritare a vederii simțită de conducătorul auto. Aceasta poate provoca adaptări comportamentale ca înclinarea, închiderea ochilor pentru perioade scurte de timp și mișcări bruște ale capului, ceea ce pune în pericol și siguranța în trafic.
Lumina albastră violet emisă poate fi dăunătoare pentru celulele retinale. Din acest motiv, păstrarea sănătăţii vizuale a devenit o prioritate pentru specialiștii în optică. Essilor prezintă lentilele Transitions®, lentile inteligente care se adaptează fotocromatic în funcție de condițiile de lumină, dar care oferă, în același timp, protecție împotriva razelor UV.
 
Ca soluție pentru aceste probleme, lentilele fotocromatice Transitions® se ajustează de la incolor la colorat, la interior şi în aer liber, pentru orice tip de lumină.  Sunt mai receptive la schimbarea condițiilor de lumină decât generațiile anterioare și protejează vederea de cel puțin 20% din lumina albastră dăunătoare din interior și peste 85% din aer liber.
 
,,Lentilele de tranziție se întunecă și își schimbă culoarea pentru că sunt fabricate din coloranți unici stratificați, alcătuiți din molecule pe bază de carbon, care se schimbă în mod constant și se recalibrează, ca răspuns la schimbările în lumină din jur.
Când lentilele sunt expuse la lumina UV, legăturile dintre molecule se ajustează și se schimbă pentru a întuneca obiectivul. Când expunerea la lumină scade, legăturile moleculare revin la forma lor anterioară, curățând lentila. Cu alte cuvinte, ca rezultat al chimiei simple, lentilele de tranziție se întunecă la lumină și la termperaturi reci"
, a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.
 
Formula moleculară exclusivă a tehnologiei Chromea7™ face ca lentilele Transitions® Signature® VII să reacționeze mai mult la lumina solară indirectă, în comparație cu alte lentile de acest tip.
De asemenea, Eye Protect System™ este primul sistem de protecţie inserat în lentilă, care absoarbe lumina albastră-violet dăunătoare și este imperceptibil, datorită moleculelor care neutralizează culoarea galbenă.
 
În plus, culorile și efectele moderne fac ca aceste lentile să fie pe placul tuturor şi să se potrivească oricărui stil, indiferent de vârstă sau stil de viaţă. Lentilele Transitions® pot fi găsite în opticile partenere în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabilă; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care oferă un efect ușor de oglindă modern și Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus.


Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod