Tratamentul infertilității feminine este cea mai de succes terapie de la Sovata

Calitatea de unicat atât în România, cât și în Europa, respectiv procentul crescut de cupluri care reușesc să obțină sarcina dorită și inclusiv să o ducă la termen fac ca tratamentul infertilității feminine să fie declarat cea mai de succes terapie de la Sovata.

De ce la Sovata?

Este deja știut faptul că stațiunea Sovata este renumită atât țn țară, cât și peste hotare pentru tratamentul infertilității feminine.


Încă din 1970, tratamentul infertilității feminine era aplicat pe scară largă, sub supraveghere medicală, folosind metodele existente la vremea aceea. Pe lângă metodele clasice, în prezent se adaugă și noile metode de diagnostic al cauzelor de infertilitate, dar și posibilitatea de a urmări direct efectele terapiei aplicate.

Ce stă la baza terapiei?


Evident, apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen, ambele extrase din Lacul Ursu și utilizate în baza de tratament Danubius-Sovata.


Apa sărată și nămolul au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos (benefic în infertilitatea cu componentă psihogenă).

„Rata de succes în obținerea sarcinilor în baza de tratament Danubius-Sovata este de 18,5%, estimat pe un lot de cca 700 paciente, examinate în perioada 2013-2014”, precizează Dr.

George Vasilescu, medic primar ginecolog cu specializare internațională în infertilitate de cuplu.


Aceste paciente au beneficiat numai de tratament natural cu apă sărată și nămol extrase din Lacul Ursu, fără alte tratamente gen stimulare hormonală cu hormoni sintetici. Tratamentul a fost aplicat după investigarea detaliată a cauzelor personale de infertilitate.


„Tratamentele ginecologice se desfășoară pe durata a două săptămâni și constau din irigații vaginale cu apă sărată, tampoane vaginale cu nămol, împachetări externe cu nămol, băi sărate, electro terapie cu efect antiinflamator, efectuate în condiții de igienă riguroase, cu instrumentar steril. ”, informează  Dr.

Ginecolog George Vasilescu.
Pe lângă consultația ginecologică, tratamentul include și consiliere de specialitate pentru infertilitate de cuplu.


Cauzele de infertilitate feminină pentru care s-a dovedit eficient tratamentul Danubius-Sovata sunt :
-    Îngustarea sau obstrucția trompelor uterine (ca urmare a bolii inflamatorii pelvine, aderențelor, infecțiilor, etc);
-    insuficiența ovariană – cu slaba formare a foliculilor sau endometru insuficient dezvoltat;
-    sindromul de ovare polichistice, endometrioza, alterarea pH-ului vaginal (infecții repetate în antecedente, candidoze recurente);
-    stările post neosalpingostomie de dezobstrucție tubară – în urma intervenției chirurgicale laparoscopice;
-    cicatricile restante rigide pot fi ele însele cauza de îngustare tubară – în aceste cazuri, tratamentul Sovata înmoaie cicatricile și eliberează lumenul trompelor.


În ultimul timp devin tot mai frecvente cazurile de pierdere de sarcină sub 10 săptămâni, cauzate de insuficienta dezvoltare a endometrului. Situații în care tratamentul Danubius - Sovata ajută obținerea sarcinii prin îngroșarea optimă a endometrului.

Tot mai multe cupluri apelează din motive obiective la fertilizare în vitro (FIV). Merită amintit faptul că tratamentul Sovata efectuat cu 1-3 luni anterior FIV crește șansa implantării embrionului la fertilizare in vitro (pregătește uterul pentru FIV).
Tratamentul Sovata crește șansa de succes a FIV.

Dacă te-am convins, te așteptăm să vezi și să experimentezi terapiile anti-infertilitate la Danubius Health Spa Resort Sovata. Află mai multe detalii aici.


Ne gasesti pe str Trandafirilor nr 111, Sovata – Bai.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod