Terapie cu apă minerală cloruro-sodică

Peste 70% din corpul nostru este format din apă. Avem nevoie de apă ca să trăim, să înflorim, să iubim. Apa însemană iubire. Și cum noi suntem mai mult de două treimi apă, atunci e logic că e nevoie să iubim apa. Să ne iubim pe noi înșine. Organismul uman are nevoie de apă ca să transporte oxigen la celule, ca să se purifice, să își regleze temperatura. Însă apa e mai mult decât un lichid cu o formulă banală. Apa înmagazinează emoții, trăiri. Pentru că apa are o mare putere de vindecare.

Și când vorbim și de o apă terapeutică, cu atât mai mult. Apa minerală cloruro-sodică are efecte cutanate, osmotice, metabolice, hormonale, imune și  termice. O astfel de apă minune este apa din Lacul Ursu din Sovata.

Pentru că ea induce o reglare psiho-neuro-imuno-endocrină a organismului uman, dar asigură și o bună detoxifiere și o descărcare articulară.

Apa de Sovata are o dublă putere. Pe lângă faptul că este extrem de sărată ( Lacul Ursu este numit Marea Moartă a Transilvaniei), ea beneficiază de efectele heliotermiei. Mai exact, heliotermia este un fenomen natural unic, caracteristic Lacului Ursu. Acest în lac cu apă sărată concentrată, se produce încălzirea apei la temperaturi diferite, sub efectul razelor solare. Și unde mai pui că straturile de apă sărată au concentrații saline diferite. Apoi, pe de alta parte, prezența la suprafața apei sărate a unui strat subțire de apă dulce de cca 10-15 cm împiedică pierderea căldurii înmagazinate.

Lacul Ursu are o dublă stratificare, salină și termică. Concentrația salină este maximă la baza lacului, precum și la adâncimea de 1,5-2 m față de suprafața lacului, acest strat numindu-se strat mezoterm. La nivelul stratului mezoterm, la 1,5-2 metri adâncime, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 45 grade Celsius și chiar peste. Tot la această adâncime există concentrația maximă de hormoni estrogen și progesteron asemănători cu hormonii umani feminini, eliberați în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina.

Prin urmare, la nivelul corpului imersat în apă, ajung concentrații maxime de sare și hormonale, cât și temperaturile cele mai ridicate, terapeutice, cu efect conjugat antiinflamator și de stimulare hormonală pentru tratarea infertilității feminine și a bolilor ginecologice.

Apa din Lacul Ursu are proprietăți curative maxime în perioada 1 iulie-15 august. Astfel, in perioada 1 iulie - 25 iulie, temperatura crescută a apei la adâncimea de 1,5-2 metri este de 45-35 gr C, extrem de benefică pentru problemele ginecologice, de tip infertilitate feminină, boli inflamatorii cronice pelvine, sindroame premenstruale, ca și pentru probleme reumatologice cronice; in perioada 25 iulie - 15 august, temperatura apei la adâncimea de 1,5 - 2 metri scade spre 35 - 30 gr C, fiind utilă în:

- ameliorarea afecțiunilor aparatului locomotor (reumatism degenerativ – spondilartroze, gonartroze, coxartroze, reumatism inflamator în faza de remisiune – de exemplu spondilita anchilozantă; stari posttraumatice – stări postfracturi, luxații, entorse, postoperatorii – protezare de șold, genunchi, etc; afectiuni ale tesuturilor moi – tendinite, tenosinovite, bursite, fibromialgie)
- boli dermatologice – psoriazis, dermatita atopică, eczeme cronice
- insuficiențe hormonale – insuficiență ovariană, hipotiroidism – stări perimenopauza (pre- si menopauză instalată)
- oboseala cronică, stres cronic, insomnii cronice, psihastenie – prin efect de reechilibrare a sistemului nervos vegetativ.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod