Bolile aparatului locomotor se vindecă la Sovata

Oamenii știu că există minuni și miracole. Că ele se întâmplă. Că, orice este posibil. Oamenii vin la Sovata mânați de multe ori de durere și de boală. Cele mai frecvente afecțiuni pentru care ei caută remedii? Bolile aparatului locomotor. Astfel, mai bine de 70% din totalul pacienților care vin aici au această problemă de sănătate.

Artroze, artrite, reumatisme inflamatorii, deformari articulare, tulburari de postura, stari posttraumatice (inclusiv sportive) si postoperatorii, contracturi musculare generate de oboseala cronica (fibromialgie), afectarea sistemului nervos central sau periferic (pareze, nevralgii).  Sunt boli care au leac la Sovata. De ce? Pentru că ele pot fi ameliorate rapid și pe termen lung. Sau pot fi prevenite eficient, datorită efectelor intense, conjugate, ale factorilor de cură specifici : apa sarată hiperconcentrată și nămolul sapropelic extrase din Lacul Ursu,  utilizate în baza de tratament Danubius-Sovata.

Nămolul se aplică de obicei sub forma împachetarilor generale, mai rar parțiale (pe jumatatea de corp vizată) sau locale (la nivelul segmentului de corp afectat). În plus, kinetoterapia și hidrokinetoterapia în bazinele cu apa dulce și sărată permit recaștigarea în timp scurt a abilitaților de mișcare. La acestea se adaugă masajul, masajul de drenaj limfatic, electroterapia, hidroterapia, oxigenoterapia.


Cum acționează apa sărată și nămolul?
Ei bine, apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic extrase din Lacul Ursu, prelucrate termic, au efect de vasodilatație.

Acestea îndepărtează produșii toxici de stază din țesuturi, scad durerea articulară. Un efect complementar îl au si terapiile precum electroterapia, masajul, hidroterapia. Astfel, paceintul se alege cu un corp ale cărui țesuturi răspund mai bine la kinetoterapie.


Kinetoterapia se face în bazinele cu apa simplă, dar și sărată, și are ca rol să crească rapid mobilitatea, forța musculară și coordonarea, mișcare fără durere. Un alt efect benefic? Crește capacitatea cardio-respiratorie. Omul se readaptează la efort și își relaxează sistemul nervos.


În curele profilactice aplicate celor care se prezintă cu tensiuni musculare, tendințe la blocaje articulare dureroase, deformări ale coloanei vertebrale cauzate de poziții incorecte, lucrulul în mediu umed, rece – factorii terapeutici relaxează contracturile musculare și îndepartează disconfortul articular ca urmare a hiperpresiunilor (de exemplu statul în fața calculatorului, condusul mașinii).


Cât și cum durează tratamentul?
Curele profilactice, cât și cele terapeutice pot avea durata de o săptămână, dar ideal este de 2 săptămâni.


Efectele terapiei cu apă sărata și namol sunt profunde și de durată: se mențin cca 6 luni postcură la Sovata. De asemenea, se scurtează semnificativ timpul necesar recuperării. Acestea sunt motivele pentru care pacienșii revin repetat, an de an (chiar și pentru a 6-a sau a 7-a oară) la tratament Danubius-Sovata.


Vino și tu la Danubius Health Spa Resort Sovata.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod