Ozonoterapia - terapia cu oxigen si ozon

În multitudinea de tratamente de înfrumusețare care există în lumea asta, se desprind câteva care pot fi trecute cu succes în topul topurilor. Ozonoterapia este cu siguranta un astfel de exemplu.

Ozonoterapia sau, cum se numește corect, oxigeno-ozono-terapie, este  o terapie care se bazeaza pe un amestec de oxigen și ozon, terapie care vindecă din interior către exterior. Folosit în concentrații corecte, terapeutice, ozonul are capacitatea de a reduce factorii nocivi care duc la îmbătrânire și la apariția unor boli extrem de grave!", explică dr.

Georgeta Vertan, medic medicina generală, specialist scenar si ozonoterapie.

Cu extrem de puține contraindicații – favism, hipertiroidism, hipertensiune și stare de gravidanță – ozonoterapia poate fi tratamentul ideal in diverse situații medicale, dar și atunci când vrei să slăbești, alaturi desigur de o alimentație echilibrată și corectă și o activitate fizică moderata.

Ca și indicații terapeutice clare, ozonoterapia poate fi prescrisă atunci când vorbim despre dermatite, eczema, psoriasis, herpes, contracturi musculare, probleme stomatologice, infecții vaginale, afecțiuni reumatologice sau neurologice, afecțiuni gastroenterologic.

De asemenea, ozonul are efect antiinflamator, reduce durerea, fiind remediul perfect pentru bolile sistemului osos si cele ale sistemului muscular. Astfel, injectiile cu ozon sunt folosite cu succes in cazul unor afectiuni grave precum artroza sau hernia de disc, dar si in cazul unor simple entorse ori luxatii. Sportivii apeleaza adesea la ozonoterapie, pentru ca aceasta metoda accelereaza recuperarea lor dupa o accidentare”, explică medicul Georgeta Vertan, specialist Clinica Eliade.

Pe lângă zona aceasta pur medical, există efecte benefice ale ozonoterapiei și asupra frumuseții.

Ozonoterapia reduce ridurile, tonifică pielea și o face mai strălucitoare, determină procesul de detoxifiere a organismului, intensifică metabolismul celular. ”Este dovedit faptul că după o ședință de tratament, pielea pacientei are aspect de piele de bebeluș și, ce este și mai interesant, este că rezistă așa timp de 7 ore”, explică specialistul.  În plus, injectat subcutanat, ozonul ajută foarte mult în procesele de slăbire. De asemenea, sauna cu ozon este des recomandată persoanelor care vor să slăbească.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod