Picioare umflate în timpul sarcinii. Masajul este soluția

Picioare umflate în timpul sarcinii. Aceasta este o situație neplăcută pe care o traversezi acum sau te gândești că o să se aprope perioada aceea și îți iei măsuri de precauție? Trebuie să știi că picioarele umflate în timpul sarcinii sunt o condiție medicală aproape normală, cu singurele excepții atunci când edemele provin dintr-o cauză serioasă.

Doctorița care face operații intra-uterine în România a ales kitul de celule stem LifeSolutions

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie Ioana Drăgan, singura femeie din Româia care face operații intra-uterine în țara noastră, pregătește aducerea pe lume a primului ei copil, achiziționând kitul de celule stem de la LifeSolutions.

Kinetoterapia individuala si beneficiile unui program personlizat

Kinetoterapia reprezinta vindecarea unei afectiuni sau ameliorarea simptomelor prin miscare. Prin gimnastica medicala se pot tratao gama larga de afectiuni, dar este recomandata si persoanelor sanatoase pentru imbunatatirea conditiei fizice, a tonusului si fortei musculare.

Formulă nouă: Redoxon® Triple Action oferit de Bayer reunește vitamina C, vitamina D și zincul pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos

Noua formulă cu acțiune triplă oferă suport eficace pentru cele trei linii de apărare imunitară ale organismului.

Cum ne protejăm sistemul imunitar la trecerea de la un anotimp la altul

Schimbările de anotimp și fluctuațiile bruște de temperatură ne pot afecta serios imunitatea, dezechilibrând întregul organism. Pe acest fond de slăbiciune a sistemului imunitar, pot apărea o serie de viroze respiratorii sau pneumonii, bronșite și sinuzite, cardiacii se pot confrunta cu oscilaţii ale tensiunii, iar persoanele meteosensibile pot manifesta adesea stări de indispoziție, scăderea capacității de concentrare, insomnii sau chiar cu depresie. Iar acestea sunt doar...

Redoxon® Triple Action oferit de Bayer reunește vitamina C, vitamina D și zincul pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos

Pentru a sprijini activ rețeaua complexă de țesuturi, organe, celule și substanțe chimice care protejează corpul uman împotriva factorilor externi și amenințărilor interne, Bayer a dezvoltat Redoxon® Triple Action, combinând beneficiile asupra imunității ale vitaminei C, vitaminei D și zincului. Împreună cu un stil de viață sănătos, care include exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare, Redoxon® Triple Action poate ajuta la susținerea unui sistem imunitar...

Testare rapidă şi gratuită pentru Hepatita C

Infecţia cu virus hepatitic C (VHC) reprezintă o importantă problemă de sănătate publică globală. Prevalenţa viremică actuală estimată este de 1%, ceea ce corespunde unui număr de 71 de milioane de persoane viremice la nivel mondial. România are cea mai mare prevalenţă a infecţiei VHC din Europa (2.5%), cu peste 550,000 de persoane viremice.

Cand digitalizarea devine parte din tratament, noul tau zambet este 100% predictibil

Rezultat al trendului Hollywood, al retelelor sociale care pun mult accent pe comunicarea vizuala (prin imagini si video) sau, pur si simplu, o constientizare a nevoii de a arata si a se simti bine in propria piele, estetica zambetului a devenit un indicator de atractivitate si de pozitionare personala in mediul social, iar frumusetea, in forma sa absoluta, un factor de echilibru al starii de bine.

5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de albirea dentară

Cu toții ne dorim un zâmbet alb și strălucitor, iar albirea dentară, din ce în ce mai cunoscută, accesibilă și aplicată în ultima vreme pare să fie soluția ideală.

Ai curajul sa încerci un detox?

Un singur click pe Internet te pune față în față cu un milion de soluții și idei vis a vis de detox. Cum și ce să alegi cel mai bine? Cum știi ce ți se potrivește? Ce ar putea functiona pentru tine. Ei bine, atunci când ai nelămuriri, e bine să apelezi la specialiști ca să vezi care este cea mai bună soluție pentru tine.

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o pastă de dinți. Dr. Adrian Mina îți dă 4 sfaturi esențiale!

Există zeci de tipuri paste de dinți în farmacii sau pe rafturile supermaketurilor însă puțini sunt cei care își aleg pasta de dinți în functie de necesitățile individuale și ingredientele pe care conține produsul. Iată ce sfaturi utile primim de la medicul stomatolog Adrian Mina.

Cele mai căutate tratamente estetice în primăvara 2019

Că vrei sau nu să-ți faci un cadou. Că simți sau nu să faci un retuș al felului în care arăți. Că ai senzația că pielea ta a ieșit „șifonată” din acest sezon rece. Indiferent care îți este planul, important este să știi care sunt tratamentele estetice recomandate a fi făcute în primăvara 2019.

Te chinuie durerile de ceafă? Iată cum poate să te ajute masajul!

Durerile de ceafă se numără printre afecțiunile cotidiene frecvente și ușor trecute cu vederea. Mai ales atunci când nu persistă și nu impiedică efectuarea activităților uzuale. Însă durerile de ceafă pot ascunde “traumatisme” care pe termen lung au toate șanse să devină cronice și să necesite o evaluare de urgență. „Masajul terapeutic previne acutizarea durerilor de ceafă, iar efectuat periodic ajută la echilibrarea întregului organism și la refacerea rapidă...

Te-ai gândit că poziția pe care o ai cu smartphone-ul în mână îți distruge spatele?

Dureri în zona cefei, vertij, somn de proastă calitate... Hernie de disc diagnosticată la persoanele tinere, probleme serioase de aliniere a discurilor vertebrale, acest atât de des folosit sindrom „text neck”.

Centrul Medical Masaya isi deschide cel de-al doilea sediu

Centrul Medical Masaya isi deschide cel de-al doilea sediu localizat in sector 1, pe strada Aviator Popisteanu, in Bucuresti. Pacientii vor beneficia de o clinica moderna, dotata cu aparatura de ultima generatie si de o echipa medicala profesionista, specializata in Europa.Noul centru medical ofera servicii pentru urmatoarele specialitati: Ortopedie si Traumatologie; Reumatologie; Neurologie; Cardiologie; Recuperare Medicala ( Fizioterapie si Kinetoterapie); Nutritie si Remodelare corporala. Este esential ca sanatatea noastra sa fie asigurata de medici profesionalisti cu experienta vasta in domeniu medical.Sub sloganul “ Tratam cauza, nu doar simptomele”, Clinica Masaya ofera suport medical pacientilor si tratamente de inalta calitate.Unitatea medicala se intinde pe o suprafata de 300 de metrii patrati, cu multiple cabinete si cu un spatiu dedicat recuperarii medicale posttraumatice,postoperatorii si din celelalte afectiuni ale organismului uman.Aceasta clinica vine ca o extindere a primului sediu din sector 3, care a fost infiintat in 2016, unde mai mult de 5000 de pacientii au fost tratati cu succes.Pe partea de Fizioterapie, in Clinica Masaya se pot efectua urmatoarele proceduri: Tecar, Tens, Ultrasunet, Laser, Magnetoterapie, Electroterapie, Shockwave si Crioterapie.La nivel de Remodelare Corporala, s-a investit in aparatura de ultima generatie, unica in Romania, printre care Criolipoliza cu un sistem Full-Metal Suround care actioneaza pe toata suprafata corpului datorita celor 5 capete de diferite dimensiuni inclusiv la nivelul gusei. Si in premiera in Romania, aparatul Cryoshockwave care este deosebit de celelalte programe de remodelare prin faptul ca nu este eliminata doar celulita ci se imbunatateste structura tesutului si se obtin contururile ideale ale corpului.

Cel mai avansat RMN 3 Tesla din România în noua clinică Donna Medical Center

După 7 ani de la deschiderea clinicii Traian, ce a căpătat renumele de Centru de Excelență în Imagistica Sânului, reprezentanții Donna Medical Center anunță deschiderea oficială a celui de-al doilea său sediu în Pipera, Strada George Constantinescu 2-4. Strategia de extindere a Donna Medical Center are la bază atât cererea în continuă creștere pentru servicii de obstetrică-ginecologie, ecografie, endocrinologie, specialități ce stau la baza conceptului de clinică pentru sănătatea femeii, cât și decizia de a introduce specialități conexe (alergologie, cardiologie, dermatologie) și de a pune bazele noului Centru de Excelență în RMN, prin achiziționarea celui mai avansat aparat RMN 3 Tesla din țară și formarea unei echipe de medici cu cea mai mare experiență cumulată în interpretarea investigațiilor de rezonanță magnetică nucleară din România.Câteva date tehnice despre noul aparat RMN 3 TeslaAparatul RMN se numește „SIEMENS Magnetom Vida 3T” și reprezintă cea mai nouă generație de RMN 3T de la Siemens, cu multe performanțe inovative, din care sunt de remarcat:- Cel mai avansat magnet 3T, ce oferă imagini extrem de omogene și de o calitate excepțională în tot volumul examinat. Rezultate mult îmbunătățite în aplicații ce necesită un câmp vizual larg, precum la examinările abdominale sau cele ale extremităților.- Prima tehnologie 3T din lume echipată cu sistemul BioMatrix, ce permite aparatului RMN 3 Tesla să se adapteze anatomiei și fiziologiei (respirației) fiecărui pacient efectuând o examinare imagistică personalizată chiar și în regiuni mai dificile precum cap/gât, coloană vertebrală sau abdomen, reușind să elimine artefactele de mișscare, oferind imagini de cea mai înaltă calitate prin scanările precise cu magneți Bio Matrix Tuners.- Acuratețe la diagnostic nemaiîntâlnită până acum, adaptabilitate la anatomia fiecărui pacient și viteză în scanare, obținute cu ajutorul antenelor BioMatrix, o nouă generație de antene cu o densitate ultra-ridicată.- Diminuarea cu până la 30% din durata investigațiilor, fără a sacrifica din rezoluția maximă a imaginilor, cu ajutorul tehnologiilor GO, ce lucrează împreună cu Algoritmul de Inteligență Artificială și cu sistemul Biomatrix pentru fluidizarea proceselor de pregătire a pacientului, achiziție, reconstrucție și distribuție.- Confort semnificativ îmbunătățit pentru pacienții claustrofobi, printr-un diametru al tubului cilindric de 70 de cm.- Posibilitatea de a examina pacienți supraponderali de până la 200 kg.Echipa de medici ce vor interpreta examinările efectuate pe noul Siemens Magnetom Vida 3T este compusă din medici radiologi de renume din București, cu supraspecializări diverse, astfel încât în noul Centru de Excelență în RMN se vor efectua investigații RMN complexe pentru toate tipurile de patologie.Categoriile de investigații RMN 3T includ cranio-cerebral, coloană vertebrală, abdominal, pelvin, prostată, musculo-scheletal, mamar, cardiac, pediatric, whole body, aparatul fiind dotat cu antene pentru a permite efectuarea tuturor acestor examinări. Printre medicii colaboratori, se numara: Dr. Ioana Smărăndița Lăcău, medic primar - expert în RMN cardiac, RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Șef Lucrări Dr. Mugur Grasu – medic primar - expert în RMN de abdomen, pelvis, prostată; Dr. Marian Ștefănescu – medic primar - expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Ioana Ghervasie – medic primar - expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Gina Zaharia – medic primar - expert în neuroradiologie, RMN oncologic, RMN whole-body; Dr. Bogdan Teodorescu - medic primar – expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Teodorescu Elena Claudia și Dr. Nicole Cuturela - medici primari - experți în RMN mamar.„Am dorit să ne extindem pentru a putea oferi pacientelor noastre cu patologie mamară toate investigațiile necesare pentru un diagnostic precis și complet, iar RMN-ul era singura procedură care lipsea pentru a închide acest cerc. Nu ne-am limitat la a efectua RMN mamar în orice condiții, ci am hotărât să achiziționăm cea mai nouă tehnologie de RMN 3 Tesla la acest moment în lume, dotat pentru a putea oferi întreaga gamă de investigații RMN la o calitate excepțională, din dorința de a oferi standardul de excelență în efectuarea și interpretarea examinărilor RMN încă de la început, așa cum am făcut și cu clinica Traian, care a căpătat recunoașterea de Centru de Excelență în Imagistica Sânului, atât din partea pacienților noștri, cât și din partea întregii comunități medicale. Totodată, în aceeași locație din Pipera, am dorit să venim mai aproape de pacienții noștri și să le oferim aceleași servicii medicale de ambulatoriu, pentru care aceștia ne-au acordat încrederea de-a lungul timpului, dar și specialități noi, complementare, precum alergologie, cardiologie, dermatologie. Toate acestea am reușit să le îmbinăm, păstrând căldura și atmosfera plăcută cu care deja ne-am obișnuit pacienții, într-un spațiu generos”., a declarat dna doctor Elena Claudia Teodorescu, fondatorul Donna Medical Center.Mai multe detalii și informații legate de activitatea medicală a clinicii, pe: https://www.donna-medicalcenter.ro/

Un medic turc revolutioneaza fertilizarea in vitro. Femeile de peste 40 de ani sau cele cu probleme de fertilitate au șanse să rămână însărcinate printr-o intervenție simplă!

Prof. Dr. Birol Vural, de la unul dintre cele mai mari centre medicale din istanbul, vine pe 2 martie in Bucuresti pentru a le oferi o opinie avizata cuplurilor cu probleme de fertilitate. Prof. Vural le propune romancelor variante intretinerii ovulelor prin metoda PRP (plasma imbogatita cu trombocite), aplicabila femeilor peste 40 de ani, celor cu probleme de fertilitate sau celor cu probleme ale endometriului. PRP –ul contine celule ce ajuta la intinerirea/ refacerea ovulului, formand astfel celule noi. Printr-o aplicarea acestei terapii crește rata de success a fertilizarilor in vitro.Intalnirile cu pacientii vor avea loc la hotel Novotel, iar programarile se pot face la numarul de telefon: 0723.224.923 sau 0731.565.187.  De-a lungul anilor, Turcia a devenit una dintre principalele destinații de turism medical pentru problemele de fertilitate printre europenii și americanii care caută metode de reproducere asistată. Prin intermediul clinicilor de fertilitate recunoscute la nivel internațional și specialiștii în domeniul fertilizarii in vitro de înaltă calificare, tratamentul de fertilitate din Turcia are rate de succes excelente.Procesul IVF (standart): Suprimarea hormonilor; Inducția ovarelor; Urmărirea evolutiei cu ultrasunete ( ecografii ); Urmărirea evolutiei hormonilor; İnjectia HCG - gonadotropină corionică umană; Preluarea ovocitelor; Aplicarea de progesteron; Transferul embrionar; Test de sarcina (pentru pacientele cu probleme, cele care au mai incercat inainte IVF, sau cu varsta inaintata - se aplica planul de tratament personalizat ); Specializari medicale: İnfertilitate; IVF ( Fertilizare İn Vitro ); Sarcina. Tratamente aplicate: Infertilitate: PRP+ Ozonoterapie (  anti-aging ) pentru intinereirea endometriului sau ovarelor - depinde de problemele pacientelor; Fertilizare İn Vitro; Tratamente de ovulatie; Vaccinuri; Histeroscopie; Genetica - PGD; İnghetare embrionara; İnghetare ovocite; İnghetare sperma; Sindromul ovarului polichistic; Endometrioza;  Pierderi de sarcina; Fertilizare İn Vitro fara reuşite; Rezerva redusa de ovocite; İnfertilitatea la barbati. Grupul de medici din Istanbul are o vastă experiență în fertilizarea in vitro. În plus, costurile procedurilor de FIV sunt semnificativ mai mici decât SUA sau UE și ofera, de asemenea, asistență financiară pacienților atunci când se repetă încercările nereușite. 

Dr. Adrian Mina: 8 alimente pe care să le consumi pentru a avea dinți sănătoși

Sănătatea danturii ține nu doar de o bună igienă orală ci și de alimentele pe care le consumăm. Medicul stomatolog Adrian Mina enumeră cele 8 alimente care sunt benefice pentru sănătatea dinților, alimente cu care este indicat să îi obișnuim pe cei mici încă din primii ani de viață, pentru ca dantura lor să fie protejată și pentru a preveni problemele de sănătate ale dinților și gingiilor.

Tusea îți dă bătăi de cap? Imunotus Forte îi vine de hac

Cu toate că ne incomodează vremea rece, iarna are farmecul ei. Zăpada, sărbătorile, vacanța ne aduc aminte de copilărie, de momente frumoase petrecute cu prietenii, cu familia. Când eram mici ne bucuram de lipsa temelor și de construcția cazematelor din zăpadă; atunci nu ne păsa nici de cizmele și hainele ude, nici de riscul de a ne îmbolnăvi. Iar răceala, cu toate simptomele ei, trecea mai repede. Acum, adulți fiind, o suportăm parcă mai greu. Mai ales atunci când vine la...

Obezitatea la copii. Alexander Florescu se implică puternic pentru a rezolva situația

Obezitatea la copii este o problemă reală în societatea modernă. „Hrănită” de multitudinea de produse alimentare nesănătoase, de reclame construite astfel încât să capteze interesul, de lipsa timpului pentru gătitul sănătos, obezitatea a devenit un flagel, iar cele mai sigure victime sunt copiii.