„Agenții Schimbării” - un program global de granturi în beneficiul persoanelor care trăiesc cu dermatită atopică

Pentru a marca cea de-a doua ediție a Zilei Mondiale a Dermatitei Atopice (DA), Sanofi Romania anunță lansarea Provocării „Agenții Schimbării”, o nouă inițiativă prin care se acordă granturi globale care să inspire și să mobilizeze comunitățile locale și persoanele fizice să ofere idei și soluții inovatoare pentru unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu dermatită atopică (DA).

Lansată în parteneriat cu OpenIDEO, o platformă care sprijină activarea provocărilor cu impact social la nivel global, inițiativa „Agenții Schimbării” (Agents of Change Atopic Dermatitis) se va desfășura până la finalul acestui an, beneficiarii granturilor urmând să fie anunțați în prima jumătate a anului următor. Propunerile înscrise vor fi jurizate de către o comisie compusă din experți în inovație din domeniul sănătății, alături de reprezentanți ai comunității persoanelor cu DA.



Dermatita atopică este o boală inflamatorie cronică a pielii, cauzată parțial de inflamația excesivă de tip 2, un răspuns suprareactiv al sistemului imunitar. Forma moderată spre severă a DA este caracterizată de exacerbări și erupții cutanate imprevizibile care pot acoperi o mare parte a corpului și se manifestă prin mâncărimi intense și persistente, leziuni cutanate și uscăciunea, crăparea și înroșirea pielii, precum și formarea de cruste și supurații.

„Pentru persoanele care trăiesc cu DA, simptomele vizibile ale bolii pot avea un impact și asupra bunăstării emoționale și psihosociale, iar simptomele pot duce la stigmatizare și bullying din partea celorlalți, adesea din cauza lipsei de înțelegere a bolii. Mai mult, dermatita atopică are un impact semnificativ și asupra familiilor și prietenilor celor care trăiesc cu DA, care își asumă adesea rolul important de îngrijitor și, odată cu acesta, presiunile de a ajuta o persoană iubită să trăiască cu boala,” a declarat Dr.
Andrei Teodorescu, Director Medical Sanofi Genzyme, Romania & Moldova.

În anul lansării, Provocarea „Agenții Schimbării” își propune să contribuie la abordarea unor probleme adesea ignorate sau neacceptate, precum bullying-ul sau prejudecățile cu care se confruntă adulții și adolescenții care trăiesc cu DA. „Agenții Schimbării” lansează un apel la comunitatea DA, inovatori din domeniul sănătății și persoanele care lucrează în parteneriat cu un grup de advocacy sau alte organizații non-profit din întreaga lume să propună idei care au potențialul de a furniza soluții care să elimine povara emoțională și socială asociată cu DA și bullying-ul. Va fi alcătuită o listă scurtă, din care vor fi alese până la cinci propuneri care vor primi un grant dar și posibilitatea de a-și împărtăși ideile cu specialiștii în inovație în domeniul sănătății, pentru ca mai apoi să își poată transpune ideile în soluții ce vor veni în întâmpinarea persoanelor cu dermatită atopică.
 

Informații complete referitoare la cerințele necesare pentru transmiterea propunerilor și procesul de evaluare sunt disponibile pe https://www.openideo.com/content/agents-of-change-ad-challenge.

Cea de-a doua ediție a Zilei Mondiale a Dermatitei Atopice reprezintă o oportunitate de a crește nivelul de conștientizare și înțelegere a impactului vast al DA, care adesea este ascuns și neînțeles. Prin valorificarea puterii inovației colaborative și deschiderea provocării pentru oameni de pe tot globul, scopul Sanofi este de a încuraja cât mai multe idei care pot aduce o schimbare în bine în viața de zi cu zi a persoanelor cu DA. Anul acesta, ne îndreptăm atenția asupra bullying-ului, prin lansarea Provocării „Agenții Schimbării” însă, misiunea noastră nu se oprește aici. Sanofi Genzyme va continua să se implice și să investească activ în conștientizarea și educarea la nivelul pacienților, al comunității medicale și al publicului larg, cu obiectivul final de a contribui la îmbunătățirea calității vieții atât pentru pacienți, cât și pentru aparținătorii acestora” a declarat Doina Mușetescu, manager general Sanofi Genzyme, Romania & Moldova.

Dermatita atopică este una dintre cele mai frecvente boli inflamatorii cronice ale pielii și afectează până la 20% dintre copii și până la 4,5 % dintre adulți în Europa, dintre care 1 din 5 persoane trăiește cu o formă severă a afecțiunii .

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod