Mănâncă sănătos: Ce trebuie să faci ca să ai o alimentație corectă

Avem acces la infirmație mai mult decât au avut toate generațiile precedente. Putem afla câte calorii are o ciocolată, câtă grăsime are laptele pe care îl bem, putem ști de unde provine și cum a fost produsă mâncarea noastră. Practic, putem alege ce dorim să mâncăm. Și cu toate acestea, facem multe greșeli. Un studiu recent arată cum ne afectează alimentaţia şi care sunt cele mai sănătoase mese.

Avem acces la informație mai mult decât au avut toate generațiile precedente. Putem afla câte calorii are o ciocolată, câtă grăsime are laptele pe care îl bem, putem ști de unde provine și cum a fost produsă mâncarea noastră.

Practic, putem alege ce dorim să mâncăm. Și cu toate acestea, facem multe greșeli. Un studiu recent arată cum ne afectează alimentaţia şi care sunt cele mai sănătoase mese.

 

Suntem prizonierii stresului, ai ritmului trepidant de viață și ai lipsei de timp.

Trăim fiecare zi pe fast forward și deseori chiar pe fast food, mâncăm pe fugă și nici nu mai simțim gustul. Iar în zilele libere ne dezlănțuim: cedăm ispitelor, abandonăm orice restricție și mâncăm dezordonat. Însă totul are un preț. Pentru fiecare oră care trece de la micul dejun, valoarea nutriţională a mâncării scade cu câte 1,7%, iar cina este cu 15,9% mai puţin sănătoasă decât micul dejun, relevă un studiu.

 

7,68 milioane de însemnări despre mâncare, înregistrate în peste 50 de ţări, au fost analizate în cadrul unei cercetări despre cum ar trebui să ne hrănim, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

 

Micul dejun are o importanță esențială pentru sănătate, iar persoanele care nu renunță la această masă au o dietă mai sănătoasă.

Cei care iau micul dejun sunt cu 12,3% mai sănătoşi decât oamenii care sar peste această masă, precizează studiul amintit.

 

Nutriționiștii nu recomandă nici salatele mari de la prânz în locul unui mic dejun.

 

57% din cei interviaţi au spus că "mănâncă orice", iar 15,9% au grijă de dieta lor și sunt mult mai sănătoşi. Vegetarienii şi veganii sunt cu 22,4% mai sănătoşi decât persoanele care mănâncă orice.

 

Studiul arată, totodată, că oamenii mănâncă cel mai neglijent vinerea, în timp ce marţea au cea mai sănătoasă cină a săptămânii.

 

Cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că mănânci sănătos este să găteşti acasă, este concluzia studiului citat de Daily Mail.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 29 Apr 2012, 18:32
    Fructe si legume

    Daca mananci fructe si legume in locul unui corn sau sandvich pe strada cred ca te simti mai bine si nici nu te ingrasi atata.

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod