mâncare

15 alimente benefice şi de evitat pe stomacul gol. Ce trebuie să mănânci dimineaţa



5. NU: Bananele – Cu toate că sunt considerate un mic dejun sănătos, mai ales în smoothie-uri, consumul unei banane pe stomacul gol poate duce la creşterea bruscă a nivelului de magneziu în sânge, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii şi a sistemului circulator.

6. DA: Afinele – Sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă, au puţine calorii şi au multiple beneficii în îmbunătăţirea memoriei, a tensiunii arteriale, a circulaţiei şi a metabolismului.
Beneficiile sunt şi mai mari atunci când afinele sunt consumate la micul dejun. Afinele pot fi consumate cu ovăz, într-o salată de fructe sau simple.

7. NU: Citricele – Bogate în acid citric, portocalele, lămâile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate crescută şi gastrită şi ulcer gastric când sunt consumate pe stomacul gol.

8. DA - Pepenele roşu este o alternativă excelentă pentru cei care poftesc la fructe sănătoase la micul dejun. Consumul de pepene roşu pe stomacul gol hidratează şi are efecte benefice asupra sănătăţii ochilor şi a inimii datorită nivelului crescut de licopen.

9.

NU: Perele – Consumul de fibre este esenţial dimineaţa, însă perele conţin fibre brute care pot dăuna membranelor mucoase delicate de la nivelul stomacului. E important să protejăm acest mucus, în special la micul dejun.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod