Dieta balerinelor: 10 lucruri care te vor surprinde

Ai fi tentată să crezi că dieta balerinelor este una restrictivă, însă nu este deloc așa. Află ce mănâncă balerinele ca să aibă energie și să-și mențină silueta!
Balerinele sunt delicate, slabe, înalte și perfect tonifiate, de aceea mulți oameni consideră că ele au o dietă restrictivă sau că se înfometează. Un interviu realizat cu un reprezentat al Baletului Național din Canada, Amanda Murray care se ocupă de alimentația lor, arată că balerinele au o dietă asemănătoare cu cea a unui sportiv de perfomanță. ”Dansatorii sunt sportivi și mulți au o dietă asemănătoare, deoarece toți au un consum caloric ridicat în timpul antrenamentelor intense și lungi”, explică Amanda Murray, citată de publicația Best Health Mag.

Iată câteva adevăruri despre dieta balerinelor care te vor surprinde.
Alimentația lor nu e deloc una light, ci foarte bine structurată pentru a le furniza nutrienți și energie:


1. Dieta balerinelor nu este foarte strică

Potrivit specialistului citat, balerinele au nevoie de multă energie, iar alimentația este cea mai importantă pentru ele. ”Dansatoarele tinere au nevoie de mese nutritive și gustări care să favorizeze dezvoltarea și să le furnizeze suficientă energie pentru a rezista antrenamentelor foarte lungi și intense. Ele sunt încurajate să mănâncă ceea ce vor, fără să se înfometeze, însă acordând atenție alimentelor nutritive care le hrănesc corpul”, susține Amanda Murray.


2. Dieta balerinelor include carbohidrații

Balerinele trebuie să consume mese consistente care conțin protene și carbohidrați complecși, precum și gustări sănătoase între mese pentru a avea energie. ”Toți sportivii trebuie să consume carbohidrați de calitate și produse neprocesate cum ar fi fructele, legumele, verdețurile, cerealele integrale, leguminoasele, nuci și semințe”, explică specialistul.


3. Dieta balerinelor nu are legătură cu înfometarea

”Prima masă e la 7:15 și ultima gustare este oferită la orele 21:00. Pe tot parcursul zilei, balerinele trebuie să consume cantități mari de apă plată”, potrivit specialistului care le supercizează atent alimentația. 


4. Dieta balerinelor include doar alimente integrale

Principala regulă pe care trebuie să o respecte este aceea de a consuma preponderent alimente integrale și de a evita toate produse procesate. Cu cât hrana lor este mai puțin procesată și concentrată pe fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe, cu atât furnizează corpului nutrienți de calitate care conferă energie.
Proteinele animale sunt incluse în dieta balerinelor, însă este important să fie atente la porțiile consumate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod