Dieta balerinelor: 10 lucruri care te vor surprinde

Credit foto: Baletul Național din Canada

5. Meniul este unul stufos

Potrivit specialistului care se ocupa cu alimentația lor, iată cum arat meniul pentru o zi:
- micul dejun: quiche cu legume coapte, terci de ovăz cu afine și alte alegeri cum ar fi multe legume, ouă sau altă sursă de proteine, precum platouri cu fructe proaspete, carne și brânzeturi,
- prânz: chili de curcan, pește cu ierburi aromate și usturoi cu quinoa și orez, servite întotdeauna cu legume calde;
- cina: pui cu orez brun, tocană de năut cu curry și legume coapte plus multe legume calde;
- gustări: pita, măsline, humus, iaurt, piersici.


6. Balerinele beau foarte multă apă

Apa este esențială pentru sportivii care au antrenamente intense și lungi. Balerinele trebuie să consume și multe fructe proaspete, fiind și ele o sursă bună de apă și vitamine.


7. Dieta balerinelor este gândită ca să furnizeze vitamine și minerale

Fiecare vitamină are un rol specific în corp și ajută la susținerea unui corp sănătos. Nutrienții esențiali pot fi regăsiți în peștele gras, gălbenușul de ou, fructe, legume, verdețuri, ncui și semințe crude.
De asemenea, mineralele precum potasiul, zincul, fierul și cuprul sunt furnizate printr-o alimentație echilibrată, fiind esențiale pentru buna funcționare a corpului.


8. Dieta balerinelor nu exclude grăsimile sănătoase

Grăsimile sănătoase sunt o sursă importantă de energie. Aceste grăsimi bune sunt include în dieta sportivilor, deoarece ele conferă de două ori mai multă energie decât carbohidrații, susține specialistul. 


9. Proteinele nu provin doar din surse animale

Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea musculaturii, însă ele nu sunt furnizate doar de sursele animale. Nucile pecan, nucile obișnuite, fasolea neagră, mazărea, năutul, quinoa sunt surse excelente de proteine care sunt incluse în dieta balerinelor. 


10. Dieta balerinelor trebuie să fie una echilibrată și hrănitoare

Ele sunt încurajate să mănânce echilibrat și să facă alegeri sănătoase care furnizează apă, vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi bune. Totul constă în echilibru și în alegerea alimentelor potrivite atunci când simți senzația de foame.
O gustare sănătoasă, neprocesată va fi întotdeauna cea mai bună soluție pentru a avea mai multă energie. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod