magneziu

De ce e important magneziul pentru funcționarea perfectă a ceasului intern

Lipsa de magneziu poate provoca tulburări ale somnului. Iată ce trebuie să consumi pentru a-ți asigura necesarul zilnic!
Tulburările de somn ar putea fi legate de o lipsă a acestui mineral din organism, arată un studiu recent. Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh consideră că magneziul are un rol foarte important în procesul adormirii, relatează Agerpres.

Corpul este reglat de ritmul circadian, ceas intern care controlează stările de veghe și somn. "Buna funcționare a ceasului intern este fundamentală pentru corpul uman. Impactul său asupra stării de sănătate este imens", explică doctorul Gerben von Ooijen, șeful echipei care a elaborat studiul publicat de site-ul 7sur7.

Ceasul intern funcționează datorită apei și nutrienților consumați, transformați în energie de celule.
Magneziul joacă un rol foarte important în acest proces de conversie a nutrienților în energie. În lipsa lui, ceasul intern va funcționa mai încet, de unde și problemele pe care le au unele persoane în a adormi.

Pentru a adormi bine și ușor trebuie să se mizeze pe magneziu care, pe termen lung, este mai eficient decât un somnifer. El se găsește în legumele verzi cu frunze închise la culoare (spanac, varză sau broccoli), dar și în pește, alune, avocado, banane și în ciocolata neagră, notează agenția citată.


Pentru un adult, aportul zilnic recomandat este de 6 miligrame/kilogram. Însă numai 30-50% din magneziul din alimente este asimilat de organism.


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod