Bătrâna de 90 de ani care pictează flori pe pereţi: A transformat un sat într-un muzeu de artă

O bătrână ajunsă la venerabila vârstă de 90 de ani a reuşit să dea o altă faţă localităţii în care trăieşte. "Înarmată" cu o pensulă şi cu vopsea, ea înfrumuseţează fiecare zid cu picturi simple.

Femeia trăieşte în satul Louka, din Cehia, şi în fiecare primăvară şi vară, când vremea este frumoasă şi îi permite să lucreze, decorează zidurile, uşile şi ferestrele caselor din satul său. Cu permisiunea vecinilor, desigur.

Anežka (Agnes) Kašpárková a lucrat toată viaţa în agricultură şi a învăţat acest meşteşug, care a devenit repede o pasiune, de la o altă femeie din zonă. Folosind vopsea de un albastru vibrant şi o pensulă mică, ea pictează modele florale inspirate din tradiţia regiunii Moravia, din sudul Cehiei, relatează Bored Panda.



Deşi ceea ce face ea a atras atenţia pe internet, Anežka spune că face asta doar din plăcere. "Eu sunt artistă. Mă bucur de ceea ce fac şi vreau să ajut", a declarat ea pentru presa locală.

Iată câteva dintre lucrările ei care au înfrumuseţat satul în care trăieşte:

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod