A slăbit 95 de kilograme de ruşine pentru că nu putea zbura cu balonul!

Acum trei ani, Jane Qualtrough a avut un şoc atunci când i s-a spus că nu poate urca în balon. Venise în vacanţă în Australia şi era visul ei să zboare cu balonul. Dar i s-a explicat că balonul nu se poate ridica nici măcar 10 centimetri cu ea în nacelă. Logic: Jane cântărea 172 de kilograme!

Acum trei ani, Jane Qualtrough a avut un şoc atunci când i s-a spus că nu poate urca în balon. Venise în vacanţă în Australia şi era visul ei să zboare cu balonul. Dar i s-a explicat că balonul nu se poate ridica nici măcar 10 centimetri cu ea în nacelă. Logic: Jane cântărea 175 de kilograme!

Femeia a fost nevoită să renunţe la planul ei de a zbura deasupra Australiei împreună cu cele trei fiice ale sale, dar s-a convins că are o problemă când a văzut o poză cu ea şi cu un balon masiv dezumflat în planul secund. Părea că nu e nicio diferenţă acolo. "A fost umilitor. E o poză a mea de atunci, cu balonul în spate. Eram Mama-Balon", a povestit ea pentru cotidianul britanic Daily Mail.



Experienţa a convins-o pe asistenta medicală că trebuie să slăbească, însă n-a fost deloc uşor, evident. La 48 de ani, Jane trebuia să-şi schimbe complet stilul de viaţă pentru a slăbi şi a-şi recâştiga încrederea. "M-am analizat foarte dur şi n-am putut să cred cât de departe am ajuns. În loc să mănânc hamburgeri, am trecut pe salate şi m-am apucat de gimnastică", a spus ea. Însă e prea puţin pentru a explica reuşita ei. Cu un regim alimentar sănătos şi cu mult sport, Jane a dat jos 95 de kilograme şi poartă acum haine de mărimea M.

Jane a devenit obeză după ce s-a despărţit de tatăl fiicelor sale, Joshua (23 de ani), Jasmine (20 de ani) şi Maxine (18 ani), în 1995.
Greutatea ei a avut un impact uriaş asupra încrederii în ea; se simţea urâtă şi "pregătită pentru moarte", îşi aminteşte. "Eram un morman de grăsime, să fac sex era ultimul lucru din mintea mea. Am avut o aventură distructivă cu mâncarea, stăteam la televizor şi mă îndopam cu biscuiţi şi îngheţată. Mă urma şi eram gata să mor", a povestit ea.

Experienţa obezităţii a transformat-o complet. Se obişnuise să-şi cumpere haine de la magazinele pentru persoanele supraponderale şi nu-i mai păsa cum arată. "Am încetat să mă mai privesc în oglindă sau să mă machiez", îşi aminteşte Jane. Într-o zi obişnuită, ea dădea gata şase felii de pâine cu unt sau  o bucată mare de friptură.
Şi asta doar la micul dejun! La prânz mânca două porţii de spaghete bolognese, iar la cină - o porţie zdravănă de tocană de ardei, o specialitate indiană. Practic, Jane Qualtrough se lăsa pradă unui veritabil bombardament caloric.

Determinarea extremă, dieta sănătoasă şi exerciţiile fizice au salvat-o, din fericire, din această capcană. A slăbit 95 de kilograme în 14 luni, şi-a recâştigat încrederea în sine, iar în august l-a întâlnit pe bărbatul vieţii ei. Şi da, a făcut sex, pentru prima oară în 12 ani! "Am un bărbat extraordinar acum şi n-am fost niciodată mai fericită. Nu pot să-mi ţin departe mâinile de el şi îmi spune mereu că sunt minunată.
Chiar mi-a zis: <<Lasă-mă puţin, sunt epuizat>>, dar nu-l pot ajuta, e aşa de drăguţ! Mă simt ca la 18 ani şi mă simt cea mai fericită fată din lume. Acum patru ani eram gata să mor, iar acum viaţa mea abia o ia de la capăt"
, se mândreşte femeia.

Jane n-a spus dacă îşi mai doreşte să zboare cu balonul, cum visa cândva, dar ce importanţă mai are? Ea e încă o dovadă că războiul împotriva obezităţii poate fi câştigat.

Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod