Experienta unei mame: Cum lupt cu răceala copilului. Trusa mea magică

Nimic nu-mi strică zilele așa cum o fac virozele copilului! Urăsc cel mai mult pe lume să mă trezesc dimineața și să aud o respirație greoaie, de nas înfundat și să-l simt febril când îl ating.

Nu există copii-problemă! Există părinți-problemă!

În clasa copilului meu există un ”copil-problemă”, așa cum le place tuturor să eticheteze un copil care lovește în stânga și-n dreapta, aruncă cu scaune, bate, jignește, rupe cărți și caiete sau urlă în timpul orelor.

6 sporturi potrivite pentru copiii până în 7 ani și beneficiile fiecărui tip de mișcare

Copiii devin din ce în ce mai sedentari, iar lipsa mișcării favorizează obezitatea infantilă. Află care sunt principalele sporturi potrivite pentru copii până în 7 ani și cum îi vor ajuta pe cei mici să evite problemele de sănătate și să aibă mai multă încredere în ei.

Adevărul despre copiii singuri la părinți. Ce spun specialiștii

De multe ori, copiii singuri la părinți sunt etichetați ca fiind răsfățați, egoiști și că nu acceptă compromisuri. Există numeroase dezbateri pe această temă. Dar care este adevărul?

Cum scăpăm de tradiționalul "o zi la grădi/școală, două acasă". Ce ar trebui să știe fiecare mamă

Povestea ”o zi la școală/grădi, două acasă” nu e străină pentru niciun părinte. Din experiența mea, de mamă cu copil în primii ani de școală, aș putea spune că lucrurile cu adevărat tragice sunt în perioada grădiniței.

Ce greutate este sigură pentru un ghiozdan? Învață cum să-ți protejezi copilul

Oare ce greutate trebuie să aibă un ghiozdan pentru a nu cauza probleme copiilor? Experții au formulat recomandări clare pentru ghiozdanele purtate pe spate, precum și pentru cele tip troler. Aplică regulile care te ghidează pentru a reduce riscurile pentru sănătatea copilului tău.

Ce NU aș fi vrut să aud de la părinții mei când eram copil

Pentru foarte mulți oameni, copilăria este cea mai frumoasă etapă a vieții. Chiar și pentru cei care au trecut prin momente dificile, care au fost copii în perioade tulburi și triste.

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Palatul Cotroceni se colorează în albastru pentru copii

Pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global.

Șah pentru copii: 4 motive pentru care și copilul tău ar trebui să joace șah

Fotbalul, gimnastica sau instrumentele muzicale apar des pe lista de hobby-uri ale copiilor. Una dintre activitățile mai rar favorizate de părinți este șahul. Descoperă ce importanță au partidele de șah pentru copii și treci dincolo de impresia că această activitate este rezervată persoanelor de vârste înaintate.

UNICEF invită profesorii și elevii din România să ia parte la cea mai mare lecție din lume pe tema drepturilor copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, marcată în fiecare an pe data de 20 noiembrie, UNICEF România lansează o invitație cadrelor didactice și elevilor din România de a se alătura inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume”, organizând, în perioada 20-22 noiembrie, o oră de educație despre drepturile copilului.

De la ce vârstă poți lăsa un copil singur acasă pentru mai multe ore

Angajații serviciilor sociale americane au spus în cadrul unui sondaj care e vârstă la care un copil poate fi lăsat singur acasă timp de mai multe ore.

Cum se schimbă bărbații după ce devin tați. Explicațiile oameniilor de știință

Stări de spirit alternante, modificări hormonale, stres și numeroase schimbări prin care trece corpul. Toate aceste lucruri sunt trăite de femei în timpul sarcinii și nașterii.

Barbie a lansat păpușa fără gen. Nu este nici fată, nici băiat

Mattel, compania care a creat brandul Barbie, a lansat o păpușă care nu are niciun gen. Este prima păpușă din lume care promovează neutralitatea de gen, potrivit companiei.

Experiment. 15 din 17 copii au plecat din parc cu un străin, deși știau că nu ar trebui

În vara 2019, organizația numită "Lisa Alert", care se ocupă de problema copiilor dispăruți, a realizat un experiment social în localitatea Saratov din Rusia.

Cele mai importante lucruri pe care copiii ar trebui să le știe ca să-și apere viața

Cazul Alexandrei, fetița răpită și ucisă de criminalul din Caracal, ne arată încă o dată că în această țară suntem pe cont propriu. Nici măcar cei pregătiți să ne salveze nu o fac. Sunt atât de incompetenți și nepăsători încât tot ce poți face este să te rogi la Dumnezeu să nu ai nevoie vreodată de ajutorul lor.

Mamele căsătorite sunt ca și singure. Dar tații cu ce se ocupă?

Am citit de curând un studiu realizat în 2018 pe un eșantion de peste 20.000 de mame căsătorite și mame singure din Statele Unite. Se pare că în ciuda părerii generale, mamele singure au mai mult timp liber pentru ele și dorm mai mult decât mamele căsătorite.

Copilul tău are nevoie să socializeze mai mult? 4 semne problematice

Una dintre cele mai dificile responsabilități ale unui părinte este să-și ajute copilul să se adapteze din punct de vedere social. În situația în care copilul tău trebuie să socializeze mai mult este important să observi manifestările specifice pentru a putea să-l ajuți să se integreze și să aibă mai mulți prieteni.

Întreabă-i pe copiii din viața ta dacă sunt bine. Nu o dată, de mai multe ori

Copiii abuzați nu își deschid ușor sufletul. Se închid în ei și așteaptă ca cineva să-i salveze. De foarte multe ori, nimeni nu o face. Pentru că nimeni nu are timp pentru copiii altora.

Tații au o influență mai mare decât mamele în viața fetelor

În contextul unui număr tot mai redus de căsnicii, corelat cu un număr mai mare de mame singure, există tendința să se creadă că pentru fete contează mai mult prezența mamei. Nu numai că se vor simți mai bine dacă au tatăl alături, dar evoluția emoțională a fetelor este favorizată de prezența sa.

5 greșeli care periclitează manierele și valorile morale transmise copiilor

Creșterea copiilor este un proces continuu și tocmai când erai sigur că totul merge bine pot interveni greșeli neintenționate care îți arată că mai ai multe de învățat alături de cel mic. Descoperă cum eviți lipsa manierelor și favorizezi integritatea morală a copilului tău.