Jucării pentru copii: 10 idei pentru sacul lui Moş Crăciun. Cumpără acum!

Te-ai pregătit pentru sosirea lui Moş Crăciun? Copiii, chiar dacă nu au fost cuminţi tot anul, merită jucării frumoase, cu ajutorul cărora să poată învăţa lucruri noi. Ţi-am pregătit o listă cu 10 jucării care aduc bucurie oricărui copil.

Fii o mamă mai bună: De ce mint copiii? 3 motive

De obicei, copiii mint din aceleaşi motive ca adulţii: când simt că sunt într-o capcană, când le este teamă de pedeapsă sau de a fi respinşi spunând adevărul, când se simt ameninţaţi sau când pur şi simplu se gândesc că minciuna va face lucrurile mai uşoare pentru toată lumea.

Nu vă mai bateţi copiii! 3 soluţii de educaţie pozitivă

Disciplinarea trebuie să-l înveţe pe copil auto-controlul şi încrederea în sine prin concentrarea asupra lucrurilor pe care dorim să le înveţe. Bătaia nu rezolvă nimic!

Poveste adevărată: "Copilul meu a fost răpit"

Fiul meu, de cinci ani, a fost răpit din faţa blocului. Au trecut doi ani de atunci şi nu e zi în care să nu mă gândesc la el. Unde o fi, cum se poartă oamenii care-l au cu el, cum mai arată, dacă o fi mâncat, dacă e sănătos sau dacă e fericit.

Copilul tău: Umilirea în public îi distruge personalitatea

I s-a întâmplat probabil fiecăruia dintre noi să asiste – vrând-nevrând - la scene în care un părinte furios îşi “educă” copilul în public, cu ţipete, jigniri şi lovituri. Mulţi dintre noi ramânem indiferenţi în faţa acestor violenţe, pe alţii ne revoltă, puţini intervenim în ceea ce considerăm a fi “probleme de famile”. Dar oare care sunt efectele pe care le are această umilire publică asupra copilului expus la o violenţă deloc educativă?

Copilul tău: Învaţă-l în 7 paşi să-şi controleze furia!

O mare parte din comportamentele noastre agresive apar atunci când ne simţim furioşi. Ca urmare a emoţiei de furie, apare tentaţia de a reacţiona agresiv prin ridicarea tonului, lovirea, jignirea celor din jur.

Copilul tău: Atenţie la nevoile lui emoţionale

Părinţii sunt adesea atât de preocupaţi de nevoile materiale, biologice ale copilului, de procurarea hranei în cel mai concret sens al cuvântului, încât adesea uită - sau nici măcar nu îşi pun problema - cât de importantă este pentru copilul lor cealaltă hrană, care nu se pune în farfurie: cea emoţională.

5 paşi pentru a creşte copiii fără bătaie

Auzim din presă sau de la profesionişti că nu este corect şi sănătos să ne educăm copiii cu violenţă – fizică, verbală, emoţională. Dar ce putem face pentru a deveni părinţi eficienţi, responsabili, relaxaţi, care reuşesc să îşi educe copiii construind în acelaşi timp o relaţie pozitivă cu aceştia?

"N-am vrut să fac avort şi copilul ne-a despărţit!"

Cine spune că un copil uneşte un cuplu vorbeşte din auzite. Nimic nu poate suda un cuplu care nu mai vrea să fie împreună. Iar un copil cu atât mai puţin.

Cât de benefică este marea pentru copii?

Ca părinte trebuie să fii informat despre beneficiile şi riscurile pe care le aduce soarele pentru copilul tău. Află de la dr. Iolanda Vivişenco, medic pediatru la Centrul Medical Medsana la ce trebuie să fii atentă când mergi cu copilul la mare!

Paranormal: Legaţi dincolo de moarte

Relaţia mea cu tata a fost una dintre cele mai apropiate care pot exista între un tată şi fiica lui. Întotdeauna m-am înţeles mai bine cu el decât cu mama, am împărţit aceleaşi gusturi şi preocupări.

Poveste adevărată: "De ce-mi urăsc copilul?"

Am fost victima unui viol când aveam 15 ani şi asta s-a soldat cu o sarcină pe care a trebuit s-o duc la bun sfârşit. Am născut un băieţel sănătos pe care l-au crescut mai mult părinţii mei, ca să-mi permită mie să-mi termin studiile.

Nestlé Nesquik: Laptele, o sursă de sănătate pentru cei mici

Laptele reprezintă un aliment ideal în procesul de creştere a copilului, întrucât conţine nutrienţii necesari pentru o alimentaţie adecvată (vârstei respective) şi pentru o dezvoltare armonioasă.

7 mame "nebune"

În istorie există mame care au adus pe lume copii în circumstanţe destul de ciudate. De exemplu, cea mai tânără mamă a născut în 1939, la vârsta de 5 ani, un copil perfect sănătos; cea mai scundă mamă are 73 de centimetri. Află mai multe despre alte mame curajoase sau lipsite de responsabilitate. Alegerea îţi aparţine.

De ce a pierdut-o Monica Columbeanu pe Irina?

Lupta dintre Monica şi Irinel Columbeanu pentru custodia fiicei lor, Irina, a prins prima pagina a ziarelor luni la rând, încă din februarie, când Monica s-a hotărât să divorţeze. Principala victimă pare să fie în continuare micuţa Irina, care este plimbată din casă în casă, din grădiniţă în grădiniţă şi evaluată de tot felul de medici şi specialişti.

Hollywood: Top 5 cei mai "proşti" părinţi

Vedetele de la Hollywood sunt adorate de milioane de oameni din întreaga lume, dar când vine vorba de proprii lor copii, aceştia par să facă cele mai mari gafe. Britney Spears este fără îndoială campioană la acest capitol, reuşind să pună în pericol viaţa copiilor săi de cel puţin două ori!

Părinţi extremi: copii injectaţi cu botox, culturişti şi uitaţi în maşină

La câte cazuri şocante am văzut în ultimul timp, parcă nimic nu ne mai miră. Sunt tot mai dese momentele în care ne întrebăm ce fel de inimă au aceşti părinţi care îşi chinuie sau îşi omoară copiii. Iată câteva exemple.

Cum alegem bicicleta pentru copilul nostru

În zilele noastre bicicleta reîncepe bătălia pentru a-şi intra în drepturi, ca mod de transport ecologic, antrenant şi distractiv. GSP vă va oferi pe parcursul a câtorva episoade editoriale sfaturi utile pentru momentul în care vă decideţi să vă cumpăraţi o bicicletă.

"Cred că fiul meu e posedat!"

Cel mai frumos moment din viaţa mea a fost atunci când l-am adus pe lume pe Eduard. Fiul nostru avea cei mai frumoşi ochi albaştri la naştere, şi un zâmbet care ne-a cucerit iremediabil. Între timp lucrurile s-au schimbat. Albastrul din ochii lui Eduard a devenit oţel rece, iar zâmbetul lui un rictus. Eduard este posedat.

România: Top 10 jucării de Crăciun

Ştii jucăriile pe care micuţii tăi şi le doresc? Iată care este topul preferinţelor copiilor în materie de jucării.