BAC 2014: 4 sfaturi ca să ai mintea limpede la examen

Te pregăteşti pentru examenul de bacalaureat? Te-ai înscris, ai parcurs cu atenţie toată materia şi eşti pregătită pentru orice, dar cu toate astea emoţiile nu îţi dau pace?

Trebuie să înveţi să le gestionezi în aşa fel încât să nu îţi afecteze capacitatea de concentrare.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai mintea limpede la examen şi să dai randament astfel încât să obţii cele mai bune rezultate la bacalaureat:

1. Odihna este foarte importantă

O minte limpede are nevoie, în primul rând, de un somn bun şi odihnitor. Încearcă să nu pierzi nopţile în perioada anterioară examenelor şi evită ieşirile prelungite cu prietenii, pentru că acestea îţi pot fi foarte dăunătoare.

Fă-ţi un program strict de somn măcar în săptămânile dinaintea examenului.

Dormi câte 8 ore în fiecare noapte şi încearcă să te culci cât mai devreme, pentru a prinde orele dimineţii proaspătă şi plină de energie. Prima parte a zilei poate fi foarte productivă, aşa că nu trebuie să ratezi niciun minut!

2. Nu neglija relaxarea

Dacă vrei să ai o minte limpede la examen, trebuie să înveţi să gestionezi stresul. Nu vei rezolva nimic dacă înveţi zi lumină, pentru că la un moment dat îţi vei pierde capacitatea de a te concentra. Fă pauze scurte din două în două ore în timp ce înveţi şi alocă-ţi timp si pentru activităţile care te relaxează şi te fac să te simţi bine.

Practică în continuare sporturile care îţi plăceau şi înainte.
Dacă vrei să capeţi şi mai multă energie dimineaţa, ar trebui să ieşi la o plimbare imediat după ce te trezeşti sau să îţi practici rutina de fitness.

Nu ar trebui să îţi neglijezi nici prietenii, dar este important să păstrezi o măsură în toate şi să îţi gestionezi timpul astfel încât să îţi rămână şi pentru învăţat, dar şi pentru odihnă. Trebuie doar să înveţi să te controlezi şi să îţi stabileşti priorităţile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod