Toneli Holding lansează Toneli Kids, primele ouă din România special create pentru copii

Toneli Holding lansează un nou produs din gama Familia Toneli - Toneli Kids, primele ouă din România special create pentru copii, bogate în vitamine și extraproaspete. Pentru ca acestea să ajungă cât mai repede pe rafturile magazinelor, păstrându-și astfel toate calitățile, grupul Toneli a investit în dezvoltarea flotei de distribuție.

Pampers și UNICEF- o poveste care salvează vieți din 2006

Fiecare mamă din lume ar trebui să aibă posibilitatea de a-i oferi copilului ei un start fericit și sănătos în viață. Alături de UNICEF, Pampers ajută la eliminarea tetanosului matern și neonatal în toată lumea astfel încât din ce în ce mai mulți nou-născuți să aibă un start bun în viață.Parteneriatul dintre Pampers și UNICEF a început în 2006 cu un vis măreț: eliminarea tetanosului matern și neonatal, o boală care poate fi prevenită, dar care omoară 58 000 de nou-născuți din zonele geografice mai puțin privilegiate, chiar în timpul primei luni de viață. Tetanosul matern și neonatal apare atunci când nou-născuții sunt infectați în mod direct în urma unei nașteri în condiții neigienice, precum tăierea cordonului ombilical cu instrumente nesterile, contactul cu mâinile murdare sau bangajarea cu pansamente contaminate. Din păcate, odată ce boala a fost contactată, nu există nicun tratament real; aproape toți nou-născuții mor.10 ani de parteneriatDe când a început campania, și tu ai ajutat, alături de Pampers și UNICEF, la obținerea acestor rezultate uimitoare! În ultimii 10 ani, aproximativ 500.000 de nou-născuți au fost salvați și câte un vaccin pe secundă a ajuns la câte o mamă și la copilul ei, dar aproximativ 71 de milioane de femei și copiii lor sunt încă în pericol în alte 21 de țări.Cum putem ajuta?Vestea bună este că, prin simpla achiziționare a unui pachet de scutece Pampers New Baby-Dry sau Pampers Active Baby-Dry, poți ajuta la eliminarea tetanosului în rândul nou-născuților în aceste țări.În semn de mulțumire pentru toți părintii din România, Pampers susține și anul acesta maternități din România cu mobilier și scutece pentru nou-născuți. Ca de obicei, părinții sunt cei care, prin votul exprimat pe pagina Pampers România, în secțiunea ‚10 ani de parteneriat Pampers – UNICEF, ne vor îndruma spre cele orașele care au nevoie de sprijinul Pampers.Fii alături de noi la a 10-a  aniversare a parteneriatului Pampers-UNICEF, pentru ca împreună să îndeplinim această dorință comună, de a contribui la protejarea tuturor copiilor acestei lumi, prin eliminarea tetanosului matern și neonantal de pretutindeni!Cu ajutorul tău, în fiecare zi, suntem cu un pas mai aproape de eliminarea tetanosului matern și neonatal din fiecare colț al lumii!

Bruxismul la copii

Bruxismul sau (scrasnirea dintilor) reprezinta o manifestare ce afecteaza atat dantura, cat si articulatia temporo-mandibulara si musculatura capului si gatului, constand in lovirea si frecarea dintilor intre ei. In cazul persoanelor care sufera de bruxism, fie ei adulti sau copii, timpul in care exista contacte ocuzale (dintii se intalnesc) si intensitatea acestora sunt mult mai mari fata de cum ar fi normal, in felul acesta uzura danturii fiind mult accentuata.Bruxismul se poate manifesta atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii si poate fi de tip centric sau excentric. Bruxismul este de tip centric atunci cand dintii de jos se inclesteaza pe cei de sus, fiind in felul acesta transmise forte foarte mari parodontiului (ligamentul de sustinere al dintilor in os) si oaselor alveolare (oasele care sustin dintii in cavitatea bucala). Atunci cand dintii aluneca fara controlul constient al pacientului si se freaca intre ei fara ca intre suprafetele ocluzale sa fie interpus vreun aliment, vorbim despre un bruxism de tip excentric.Cauzele bruxismului la adulti nu sunt cunoscute cu exactitate, insa cel mai adesea ele sunt strans legate de stres, afectiuni psihologice sau alte cauze locale din cavitatea bucala, precum: contacte traumatice intre dinti sau interferente ocuzale in timpul miscarilor functionale. Pentru adulti, tratamentul bruxismului implica eliminarea factorilor identificati ca fiind cauzatori si, in paralel, aplicarea unor gutiere ale caror specificatii sunt indicate de catre medicul stomatolog si care sunt realizate personalizat pentru fiecare pacient in parte, in laboratoarele de tehnica dentara.    In cazul copiilor, poate aparea o forma de bruxism tranzitorie dupa eruptia dintilor de lapte, fiind legata de senzatia noua de a avea dinti sau de incercarea copilului de a-si cauta echilibrul ocluziei, incercand prin acest gest inconstient sa elimine unul sau mai multe contacte premature. De regula, la copiii mici bruxismul nu se trateaza, pentru ca el nu creeaza probleme de durata si, de cele mai multe ori, dispare odata cu aparitia tuturor dintilor permanenti. Daca insa observati ca bruxismul se prelungeste sau vi se pare ca cel mic are un episod acut, este bine sa va adresati medicului dumneavoastra stomatolog, care va sti sa va recomande tratamentul adecvat.Aveti grija de zambetul copiilor dumneavoastra, caci este cel mai de pret accesoriu pe care il pot avea!Dr. Claudiu Lupascu- Clinica LLL Dental 

Rezultate incredibile ale campaniei Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin": Povestea lui Ernestine

Campania Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin" a finanțat programe de vaccinare în Madagascar ajutând la eliminarea bolii în intreaga țară.

Rezultate incredibile ale campaniei Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin": Povestea lui Antoinette

Campania Pampers UNICEF "1 pachet = 1 vaccin" a finanțat programe de vaccinare în Madagascar ajutând la eliminarea bolii în intreaga țară.

Familia ta. Cum să le vorbim copiilor ca să nu se streseze

Băieții trebuie să se bucure de mai multă încredere și libertate pentru a face singuri lucrurile, iar fetele au nevoie de grijă și protecție, spun specialiștii.

6 jucării interesante pe care să i le aducă Moş Nicolae copilului tău

Vrei să-l impresionezi pe cel mic? Un cadou personalizat este alegerea ideală pentru acest sezon de sărbători. Descoperă câteva idei uşor de pus în practică

Educaţie. Cum să faci şcoala atrăgătoare pentru copii. Soluţii practice!

Sute de mii de tineri care au abandonat școala pot fi atrași să se reîntoarcă în sistemul de învățământ doar prin proiecte flexibile de tipul ”A doua șansă”, care pun accentul pe latura practică a educației și care sunt adaptate nevoilor lor. Aceasta este principala concluzie a conferinței ”Bune practici în educația celor vulnerabili”, la care au participat aproape 200 de cadre didactice și specialiști în educație.

Sănătate. Cum poţi salva vederea nou-născutului prematur?

În lipsa unui control oftalmologic realizat la timp, bebelușii dezvoltă retinopatie, boală care progresează rapid și duce la orbire.

Cum să-ți ajuți copilul să scape mai repede de tuse

Tusea persistentă poate fi o adevărată problemă atât pentru copii cât și pentru adulți.

Sănătate. Când este recomandat să duci copilul la psiholog?

Care sunt cele mai frecvente zece semne care arată că juniorul tău are nevoie de ajutor specializat? Descoperă de la experţi care sunt acestea!

Să facem baloane de săpun!

Distrează-te cu obiecte de uz casnic, cu acest joc de copii clasic, care îi va face pe copii mici cât şi pe bebeluşi să creadă că se joacă cu o minge.

Șapte pași pentru a asigura protecția copilului tău activ

Când cel mic învață să meargă sau să se deplaseze pe genunchi şi mâini, siguranța capătă o cu totul altă dimensiune. Utilizează aceste șapte sfaturi pentru a asigura protecția micuțului atunci când explorează casa.

Mamele fără școală își trimit copiii la școală

Zicala „Ai carte, ai parte” îi răsună adesea Ioanei în minte. În vârstă de 49 de ani, Ioana nu a fost niciodată la școală.

Sănătate. Prima vizită a copilului la dentist. Când trebuie făcută?

Este foarte important să îl duci la un consult stomatologic de la o vârstă fragedă, deoarece astfel se previn mai uşor problemele mai grave.

Aspecte de bază pentru protejarea copiilor împotriva accidentelor acasă

Deși ai putea crede că nu poți garanta niciodată protecția copilului împotriva accidentelor, aceste sfaturi te vor ajuta să-ți pregătești casa pentru un copil mobil.

Meniuri de toamnă pentru bebeluși

Baby Fresh Food (www.babyfreshfood.ro), primul serviciu din România care furnizează mâncare proaspătă pentru copiii cu vârsta peste 6 luni a lansat meniul de toamnă.

Fa-ti viata mai usoara cu un gest

Atunci cand esti parinte, zilele si intamplarile curg altfel. Inveti sa fii empatic, sa te gandesti mai putin la tine si mai mult la copiii tai. Iti doresti cu tarie sa le usurezi viata, sa ii pazesti, sa ii aperi si sa ii scutesti de batai de cap inutile.

S-a lansat a doua ediție a Jurnalului de Fapte Bune – programul de burse pentru copiii talentați fără posibilități financiare

După ce, în prima parte a anului, peste 360.000 de lei au mers către 30 de povești de viitor, în octombrie s-a lansat cea de-a doua ediție a Jurnalului de fapte bune, un program de burse pentru copiii cu performanțe în sport, artă și învățătură. Oricine cunoaște un copil talentat, fără posibilități financiare, este invitat să-i înscrie povestea pe www.jurnaldefaptebune.ro. Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, programul Jurnal de fapte bune oferă burse lunare de câte 1000 de lei, timp de un an de zile, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.  Cea de-a doua ediție aduce burse pentru copii, dar și pentru cei care le sunt alături, înscriindu-le povestea în concurs!Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe. Astfel, structura finală a burselor acordate în cea de-a doua ediție a programului Jurnal de Fapte Bune desfășurată în perioada 05 octombrie – 31 decembrie 2015 este următoarea:-    16 burse în valoare de 1.000 RON/lună fiecare, timp de 1 an de zile, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite-    9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului Jurnal de fapte bune. Vor fi acordate 3 burse în fiecare lună-    2 burse în valoare de 15.500 de lei fiecare, pentru echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregatire (la nivel de echipă) Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii.

Protejarea copilului tău în excursie

Uneori este necesar să parcurgi câteva sfaturi de siguranță pentru a-ți reîmprospăta memoria şi a te menține în alertă, în special înainte de a merge într-o excursie sau la o plimbare. Gândește-te la pericolele cu care se poate întâlni copilul tău şi fii pregătită pentru orice situație. Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să te asiguri că excursiile sunt sigure pentru cel mic. Utilizează cremă de protecție atunci când copilul tău se joacă afară, în special în excursiile la plajă, piscine sau în stațiune, când riscul de arsuri solare sau alte probleme mai puțin grave este mai mare. Ţine minte că razele ultraviolete pot afecta pielea şi în timpul iernii şi în zilele înnorate. Când copilul se află la bordul unui vas, trebuie să poarte o vestă de salvare pe măsură şi certificată. Fii atentă, însă, pentru că aceasta se poate umple de apă în cazul unei utilizări prelungite (spre exemplu, atunci când stați toată ziua la piscină). Invață-ți copilul să stea departe de animale tinere şi nefamiliare până când ești sigură că animalul se simte confortabil şi sigur în preajma copiilor mici şi imprevizibili. Chiar şi cele mai docile animale pot deveni agitate în preajma unui bebeluș de doi ani. Dacă planifici o excursie într-un parc de distracție sau la un târg, reține că un copil de doi ani poate suporta acel nivel de stimulare doar pentru o perioadă scurtă de timp – probabil aproape două ore – înainte de a avea nevoie de o pauză. Dacă este posibil, rezervă o cameră de hotel sau stați la prieteni pentru a putea veni şi pleca oricând doriți. Este posibil ca toată experiența să se încheie într-un dezastru dacă încerci să faci tot ce ți-ai propus într-o zi. Află mai multe despre siguranța copilului tău atunci când ești în deplasare: http://www.pampers.co.uk/development-and-key-milestones/baby-safety/article/car-seat-safety-guide