Un băiat de 10 de ani a inventat dispozitivul care poate salva copiii închiși în mașină

Potrivit statisticilor, din 1998 și până în prezent, în jur de 712 copii au murit în Statele Unite din cauza căldurii pentru că au fost lăsați de părinți în mașină pe timpul verii.
Nu este nevoie de o zi caniculară pentru ca un copil sau un animal de companie să fie în pericol dacă este lăsat în mașină. În timpul unei zile în care temperatura este de 21 de grade, în interiorul mașinii temperatura poate ajunge până la 40 de grade Celsius, în numai jumătate de oră, potrivit heatkills.org.

Un băiat în vârstă de zece ani pe nume Bishop Curry, din McKinney, Texas, ar putea preveni pe viitor astfel de întâmplări tragice.

Elev în clasa a cincea, Bishop a inventat un dispozitiv numit Oasis, care are capacitatea de a monitoriza temperatura din interiorul unui vehicul, potrivit boredpanda.com.

Atunci când ajunge la un anumit nivel de temperatură, dispozitivul emite prin intermediul unei antene un semnal de alarmă pentru părinți, dar și pentru autorități.
Gadgetul inventat de elev eliberează în același timp aer rece, pentru a reduce temperatura aerului din mașină.

Ideea acestei invenții i-a venit lui Bishop după ce a aflat că bebelușul în vârstă de șase luni al vecinilor săi a murit pentru că a fost lăsat de părinți în mașină, fără ca aerul condiționat să fie pornit.

Pentru moment, băiețelul are numai o machetă a invenției sale, dar împreună cu tatăl său încearcă să strângă fonduri pentru a-și breveta ideea. Cei doi au prezentat proiectul pe site-ul GoFundMe, menit pentru a strânge fonduri, iar până în prezent au strâns suma de 27.000 de dolari.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod