Ce ar trebui să îi spui copilului tău în fiecare zi

Există nenumărate fraze pe care părinții le repetă copiilor în fiecare zi. Însă ce ar trebui să îi spui copilului tău, pentru a-i stimula dezvoltarea? Iată ce spun specialiștii!
Ce lucruri ar trebui să-i spui copilului tău zilnic?

1. Cum te simți?


Conform terapeuților, cele mai bune cuvinte pe care le pot spune părinții copiilor lor sunt sub forma întrebărilor. Acestea deschid porțile către conversații. De asemenea, le permit copiilor să-și dea seama că te interesează cine sunt ei ca persoane și îi ajută să își câștige independența. Atunci când îl întrebi pe cel mic cum se simte, îl ajuți să identifice propriile dorințe și să-și împărtășească emoțiile.

2. Te rog și îți mulțumesc


Experții în parenting ne învață că trebuie să acorzi respect pentru a obține respect. Astfel de cuvinte ar trebui să reprezinte o parte importantă a vocabularului tău.
Este vital să modelezi comportamentul copiilor, iar cel mai bun mod prin care poți face asta este folosirea cuvintelor chiar de către tine.

3. Îmi pare rău


Probabil că nu vei folosi această expresie în fiecare zi, dar copilul tău ar trebui să vadă că îți ceri scuze atunci când greșești. În acest fel, îi arăți că și adulții sunt responsabili pentru acțiunile lor. Iar în momentul în care îți pierzi cumpătul sau faci o greșeală și îți ceri scuze, vei consolida o relație bazată pe încredere între tine și copilul tău.

4. Îmi place când...


Părinții ar trebui să indice exemple concrete din comportamentul copiilor lor, chiar și talente, bunătate sau alte trăsături lăudabile. Îi poți spune celui mic că apreciezi atunci când se comportă frumos cu frații lui sau când te ajută, pentru a atrage atenția asupra acestor lucruri și pentru a încuraja comportamentul bun.
Ar trebui să conștientizezi câte un lucru bun pe care îl face copilul tău în fiecare zi. Este mult mai ușor să critici greșelile pe care le face cel mic. Dar dacă reușești să găsești chiar și un lucru minor pe care l-a făcut bine copilul tău, îl vei ajuta pe acesta să se simtă mai bine.

5. Te iubesc


Există mulți copii care nu aud aceste cuvinte. Unii părinți preferă să facă anumite lucruri pentru a le arăta copiilor că îi iubesc, dar copiii au nevoie cu adevărat să audă aceste cuvinte în fiecare zi.
Atunci când îi spui unui copil că îl iubești, îl ajuți să se simtă apreciat și fericit că este atât de important pentru cel puțin o persoană din viața sa.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod