Horoscop: Zodia potrivită a copilului tău pentru a vă înţelege perfect

Te întrebi în ce zodie ar fi bine să se nască viitorul tău copil şi cât de bine v-aţi înţelege? Află care sunt zodiile ideale pentru copilul tău, în funcţie de zodia ta:

Copilul tău: 5 sfaturi utile pentru un concediu liniştit şi relaxant

Pentru un concediu reuşit este nevoie de foarte multă planificare, mai ales când adulţii sunt însoţiţi şi de copii. Şi totuşi un concediu relaxant se poate transformă uneori pe neaşteptate, într-o perioadă plină de griji şi de stres dacă cel mic se îmbolnăveşte. O soluţie pentru a preveni sau a rezolva acest lucru este să pleci de acasă pregătit cu o trusă medicală de concediu.

Copilul tău: 10 greşeli frecvente pe care le fac părinţii. Cum le poţi evita?

Nu există părintele perfect, care să ştie în orice moment cum să reacţioneze şi cum să se comporte cu copilul său. Însă atunci când greşelile sunt frecvente şi părintele persistă în greşeală, creşte probabilitatea apariţiei unor probleme de comportament la copii.

Copilul tău: 5 sfaturi ca să-l protejezi de violenţa de la şcoală

Copiii sunt expuşi la şcoală unor forme diverse de violenţă, pe primul loc fiind cea între elevi, denumită bullying. Aceasta include bătaie fizică, îmbrânceli, farse, umiliri publice, porecle, înjurături, împrăştiere de zvonuri în scopul discreditării, ignorare, excludere socială, postare de mesaje inadecvate pe site-uri de socializare (ex. facebook), furt de date personale din telefoanele mobile etc.

Copilul tău: 4 metode ca să fii o mamă echilibrată şi relaxată

Copiii sunt ca nişte mici bureţi emoţionali atunci când interacţionează cu proprii părinţi. Preiau cu uşurinţă stări precum iritarea, agresivitatea, nervozitatea sau tensiunea, şi acest lucru se va vedea în comportamentul lor.

"Fiica mea vrea să fie băiat, ca s-o placă tatăl care a părăsit-o"

Fetiţa mea s-a maturizat în numai trei ani, de când tatăl ei ne-a părăsit, cât un om într-o viaţă. Avea 3 ani când George a decis că nu ne mai iubeşte şi a plecat din ţară. După un an a revenit, dar nu la noi, ci la o altă femeie, cu care şi-a refăcut viaţa.

Copilul tău: 3 strategii anti-răsfăţ care exclud bătaia. Cum să le aplici?

O vorbă veche spune că „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”. Această vorbă este valabilă şi în cazul educaţiei copiilor, dacă bunicii şi părinţii reuşesc să armonizeze tehnicile de educare a copiilor, arată expertiza Centrului de educaţie emoţională şi comportamentală pentru copii (CEECC) din Bucureşti, centru de consiliere gratuită pentru copii, părinţi şi specialişti înfiinţat de Salvaţi Copiii.

Abuzul sexual asupra copiilor: 3 sfaturi ca să-i protejezi

Abuzul sexual asupra copiilor este un subiect delicat şi dificil de abordat, atât între adulţi, cât mai ales într-o discuţie între părinte şi propriul copil. Şi totuşi aceste discuţii sunt importante, căci ele pot preveni cazuri de abuz, pot oferi adulţilor şi copiilor instrumente care să îi ajute să se ferească de astfel de situaţii.

Copiii proşti nu ies din şcoli proaste, ci din părinţi

Întreaga suflare a României, care a procreat în urmă cu şase ani, se dă acum de ceasul morţii ca să-şi înscrie progeniturile la cele mai bune şcoli ale patriei.

Poveste adevărată: "Părinții m-au obligat să-mi abandonez copilul"

Sunt şase ani de atunci, de când mama mi-a interzis măcar să-mi ţin în braţe copilul, spunându-mi că e mai bine să nu-l văd, ca să nu sufăr. Rămăsesem însărcinată cu un coleg, în clasa a 11-a, şi soluţia găsită de ai mei a fost să dau copilul spre adopţie.

Pampers Active Baby, scutecul care îi vine perfect micului tău campion!

Fie că merge de-a buşilea, face primii paşi, se caţără pe scaunele din cameră sau împinge mingea preferată în jurul covorului, bebeluşul face faţă în fiecare zi unor încercări la fel de dificile ca o probă olimpică.

Copilul tău: 5 sfaturi ca să-l educi cu succes în primii 6 ani de viaţă

De la concepere până la 6 ani, copilul trece printr-o perioadă de dezvoltare crucială. Creşterea fizică, ataşamentul emoţional, atitudinile şi comportamentele, limbajul şi aptitudinile motorii se dezvoltă în această perioadă. Mulţi factori pot influenţa primii ani de viaţă ai copilului şi pot avea impact asupra lui, tot restul vieţii.

Copilul tău: Cum să-ţi faci timp ca părinte deşi eşti ocupat până peste cap

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem dărui copiilor noştri este timpul nostru. Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de timpul şi de atenţia părinţilor, pentru a creşte sănătos şi a se dezvolta complet şi armonios. A petrece timp cu copilul înseamnă mai mult decât a fi prezent fizic, a supraveghea copilul sau a-i oferi hrană, îmbrăcămăminte şi adăpost.

Copilul tău: 5 moduri în care e afectat de violenţa în familie

Îngrijirea pe care o familie o acordă unui copil are o influenţă majoră asupra felului în care copilul se formează şi se dezvoltă. La fel de mult contează însă caracteristicile familiei şi experienţele pe care copilul le are în cadrul familiei.

Copilul tău: Perfecţionismul părinţilor distruge copilăria

Părinţii îşi iubesc copiii, doresc tot ce-i mai bine pentru aceştia şi încearcă constant să-i protejeze de greutăţi şi de suferinţă. Uneori însă, şi cei mai iubitori şi grijulii dintre părinţi transmit mesaje pe care nu ar dori să le transmită.

Paranormal: "Mama m-a blestemat să nu fiu niciodată mamă"

Mama a fost victima unui viol din care m-am născut eu. Toată viaţa ei a fost distrusă de atunci, iar ceea ce pentru orice femeie normală ar trebui să fie o bucurie, o binecuvântare, maternitatea a fost pentru mama cel mai mare blestem. Pentru că nu-şi putea depăşi ura faţă de acel episod din viaţa ei, dar realiza că nici eu nu am vreo vină că m-am născut din viol, mama nu a ştiu niciodată în viaţa ei să mă iubească sau măcar să se comporte ca o mamă.

Copilul tău: 5 consecinţe psihologice produse de indiferenţa părinţilor

În peste jumătate din cazurile de abuz la adresa copiilor înregistrate în 2010 de autorităţi a fost vorba de neglijare (7642 dintr-un total de 11.232). Cel mai frecvent, abuzul şi neglijarea au loc în familie, iar victime sunt copii cu vârste între 3 şi 17 ani, aşadar pe tot parcursul dezvoltării lor.

Shopping: Top 7 jucării care pot face fericit orice copil

Chiar dacă sezonul cadourilor a trecut, acesta nu este un motiv să uiţi de micile bucurii pe care i le poţi face. Nimic nu se compară cu veselia din ochii copilului tău când primeşte jucăria mult dorită. Nu este nevoie nici de cheltuieli mari. Iată câteva jucării care vor stârni ţipete de bucurie şi mulţumiri din partea micuţului tău.

Fenomenul mamelor minore. 5 motive pentru care România e pe primul loc în Europa

Moş Crăciun are concurenţă serioasă şi nefericită în ţara noastră. În decembrie anul trecut, câţiva copii au devenit părinţi. La ei n-a mai ajuns Moşul, dar a venit "barza". Sau poliţiştii care trebuie să ancheteze un nou caz social. Copilăria lor s-a dus pentru totdeauna, iar Moş Crăciun va veni, probabil, doar pentru "ăla micu'", copilul unui copil.

Copilul tău: Fii o mamă perfectă! 10 reguli care funcţionează

Modul în care reuşeşti să joci rolul de părinte influenţează radical evoluţia copiilor. Cel mai important să faceţi echipă, iar tensiunile, provocările pe care creşterea copiilor le pot determina să nu se transforme în exerciţii de forţă, în conflicte, agresivitate verbală sau fizică.