Poveste adevărată: "Părinții m-au obligat să-mi abandonez copilul"

Sunt şase ani de atunci, de când mama mi-a interzis măcar să-mi ţin în braţe copilul, spunându-mi că e mai bine să nu-l văd, ca să nu sufăr. Rămăsesem însărcinată cu un coleg, în clasa a 11-a, şi soluţia găsită de ai mei a fost să dau copilul spre adopţie.

Pampers Active Baby, scutecul care îi vine perfect micului tău campion!

Fie că merge de-a buşilea, face primii paşi, se caţără pe scaunele din cameră sau împinge mingea preferată în jurul covorului, bebeluşul face faţă în fiecare zi unor încercări la fel de dificile ca o probă olimpică.

Copilul tău: 5 sfaturi ca să-l educi cu succes în primii 6 ani de viaţă

De la concepere până la 6 ani, copilul trece printr-o perioadă de dezvoltare crucială. Creşterea fizică, ataşamentul emoţional, atitudinile şi comportamentele, limbajul şi aptitudinile motorii se dezvoltă în această perioadă. Mulţi factori pot influenţa primii ani de viaţă ai copilului şi pot avea impact asupra lui, tot restul vieţii.

Copilul tău: Cum să-ţi faci timp ca părinte deşi eşti ocupat până peste cap

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem dărui copiilor noştri este timpul nostru. Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de timpul şi de atenţia părinţilor, pentru a creşte sănătos şi a se dezvolta complet şi armonios. A petrece timp cu copilul înseamnă mai mult decât a fi prezent fizic, a supraveghea copilul sau a-i oferi hrană, îmbrăcămăminte şi adăpost.

Copilul tău: 5 moduri în care e afectat de violenţa în familie

Îngrijirea pe care o familie o acordă unui copil are o influenţă majoră asupra felului în care copilul se formează şi se dezvoltă. La fel de mult contează însă caracteristicile familiei şi experienţele pe care copilul le are în cadrul familiei.

Copilul tău: Perfecţionismul părinţilor distruge copilăria

Părinţii îşi iubesc copiii, doresc tot ce-i mai bine pentru aceştia şi încearcă constant să-i protejeze de greutăţi şi de suferinţă. Uneori însă, şi cei mai iubitori şi grijulii dintre părinţi transmit mesaje pe care nu ar dori să le transmită.

Paranormal: "Mama m-a blestemat să nu fiu niciodată mamă"

Mama a fost victima unui viol din care m-am născut eu. Toată viaţa ei a fost distrusă de atunci, iar ceea ce pentru orice femeie normală ar trebui să fie o bucurie, o binecuvântare, maternitatea a fost pentru mama cel mai mare blestem. Pentru că nu-şi putea depăşi ura faţă de acel episod din viaţa ei, dar realiza că nici eu nu am vreo vină că m-am născut din viol, mama nu a ştiu niciodată în viaţa ei să mă iubească sau măcar să se comporte ca o mamă.

Copilul tău: 5 consecinţe psihologice produse de indiferenţa părinţilor

În peste jumătate din cazurile de abuz la adresa copiilor înregistrate în 2010 de autorităţi a fost vorba de neglijare (7642 dintr-un total de 11.232). Cel mai frecvent, abuzul şi neglijarea au loc în familie, iar victime sunt copii cu vârste între 3 şi 17 ani, aşadar pe tot parcursul dezvoltării lor.

Shopping: Top 7 jucării care pot face fericit orice copil

Chiar dacă sezonul cadourilor a trecut, acesta nu este un motiv să uiţi de micile bucurii pe care i le poţi face. Nimic nu se compară cu veselia din ochii copilului tău când primeşte jucăria mult dorită. Nu este nevoie nici de cheltuieli mari. Iată câteva jucării care vor stârni ţipete de bucurie şi mulţumiri din partea micuţului tău.

Fenomenul mamelor minore. 5 motive pentru care România e pe primul loc în Europa

Moş Crăciun are concurenţă serioasă şi nefericită în ţara noastră. În decembrie anul trecut, câţiva copii au devenit părinţi. La ei n-a mai ajuns Moşul, dar a venit "barza". Sau poliţiştii care trebuie să ancheteze un nou caz social. Copilăria lor s-a dus pentru totdeauna, iar Moş Crăciun va veni, probabil, doar pentru "ăla micu'", copilul unui copil.

Copilul tău: Fii o mamă perfectă! 10 reguli care funcţionează

Modul în care reuşeşti să joci rolul de părinte influenţează radical evoluţia copiilor. Cel mai important să faceţi echipă, iar tensiunile, provocările pe care creşterea copiilor le pot determina să nu se transforme în exerciţii de forţă, în conflicte, agresivitate verbală sau fizică.

Jucării pentru copii: 10 idei pentru sacul lui Moş Crăciun. Cumpără acum!

Te-ai pregătit pentru sosirea lui Moş Crăciun? Copiii, chiar dacă nu au fost cuminţi tot anul, merită jucării frumoase, cu ajutorul cărora să poată învăţa lucruri noi. Ţi-am pregătit o listă cu 10 jucării care aduc bucurie oricărui copil.

Fii o mamă mai bună: De ce mint copiii? 3 motive

De obicei, copiii mint din aceleaşi motive ca adulţii: când simt că sunt într-o capcană, când le este teamă de pedeapsă sau de a fi respinşi spunând adevărul, când se simt ameninţaţi sau când pur şi simplu se gândesc că minciuna va face lucrurile mai uşoare pentru toată lumea.

Nu vă mai bateţi copiii! 3 soluţii de educaţie pozitivă

Disciplinarea trebuie să-l înveţe pe copil auto-controlul şi încrederea în sine prin concentrarea asupra lucrurilor pe care dorim să le înveţe. Bătaia nu rezolvă nimic!

Poveste adevărată: "Copilul meu a fost răpit"

Fiul meu, de cinci ani, a fost răpit din faţa blocului. Au trecut doi ani de atunci şi nu e zi în care să nu mă gândesc la el. Unde o fi, cum se poartă oamenii care-l au cu el, cum mai arată, dacă o fi mâncat, dacă e sănătos sau dacă e fericit.

Copilul tău: Umilirea în public îi distruge personalitatea

I s-a întâmplat probabil fiecăruia dintre noi să asiste – vrând-nevrând - la scene în care un părinte furios îşi “educă” copilul în public, cu ţipete, jigniri şi lovituri. Mulţi dintre noi ramânem indiferenţi în faţa acestor violenţe, pe alţii ne revoltă, puţini intervenim în ceea ce considerăm a fi “probleme de famile”. Dar oare care sunt efectele pe care le are această umilire publică asupra copilului expus la o violenţă deloc educativă?

Copilul tău: Învaţă-l în 7 paşi să-şi controleze furia!

O mare parte din comportamentele noastre agresive apar atunci când ne simţim furioşi. Ca urmare a emoţiei de furie, apare tentaţia de a reacţiona agresiv prin ridicarea tonului, lovirea, jignirea celor din jur.

Copilul tău: Atenţie la nevoile lui emoţionale

Părinţii sunt adesea atât de preocupaţi de nevoile materiale, biologice ale copilului, de procurarea hranei în cel mai concret sens al cuvântului, încât adesea uită - sau nici măcar nu îşi pun problema - cât de importantă este pentru copilul lor cealaltă hrană, care nu se pune în farfurie: cea emoţională.

5 paşi pentru a creşte copiii fără bătaie

Auzim din presă sau de la profesionişti că nu este corect şi sănătos să ne educăm copiii cu violenţă – fizică, verbală, emoţională. Dar ce putem face pentru a deveni părinţi eficienţi, responsabili, relaxaţi, care reuşesc să îşi educe copiii construind în acelaşi timp o relaţie pozitivă cu aceştia?

"N-am vrut să fac avort şi copilul ne-a despărţit!"

Cine spune că un copil uneşte un cuplu vorbeşte din auzite. Nimic nu poate suda un cuplu care nu mai vrea să fie împreună. Iar un copil cu atât mai puţin.