S-a lansat cel mai nou film românesc pentru copii cu detectivi

La sfârșitul săptămanii trecute, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România a avut loc premiera celui mai nou film românesc pentru copii al Școlii Micile Vedete, un proiect educațional non guvernamental, unic în România.

 „Detectivel la apă” este al treilea episod din seria cu detectivi, o temă sugerată chiar de către miile de elevi care au vizionat cele 20 de scurtmetraje realizate în cadrul acestui prorogram de dezvoltare personală și inteligență emoțională, pentru copiii cu vârste intre 6 și 12 ani.

Detectivel (Matei Burgui, 9 ani), un as al înotului şi o minte cercetătoare, simte că ceva stă în calea prieteniei sale cu Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani). Să fie oare noile preocupări ale acestuia? Sau prezenţa tot mai frecventă a diafanei lor colege, asistenta Detectivului (Codruța Dorobanțu, 12 ani)? Ajuns la fața locului pentru a lămuri lucrurile, Detectivel dispare brusc.

Deşi ar putea fi vorba de o farsă jucată din răzbunare, pistele încep să fie tot mai neclare, iar Andrei porneşte împreună cu Codruţa în misiunea contra cronometru de salvare a celui mai bun prieten.


Ariana Pendiuc, regizorul filmului, alături de Ema Pendiuc, producătorul filmului au la activ nu mai puțin de 5 participări în ultimii 5 ani la Festivalul de Film de la Cannes, cu peliculele destinate copiilor, în care toți actorii sunt absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”.

Premiera, care a ajuns la ediția aniversară cu numărul 10, a adus în fața marelui ecran peste 350 de invitați, printre care au fost prezente cadre didactice, personalități din lumea filmului.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod