Familie. Ce trebuie să ştii când alegi un loc de joacă pentru copilul tău?

În ultimii ani, locurile de joacă au devenit atât un mod de a îi distra pe cei mici, cât și o necesitate pentru părinții ocupați.

De ce temele pentru acasă sunt o povară pentru elevi? Cum îi ajutăm să înveţe

Pentru a obține rezultate mai bune și pentru a fi motivaţi, copiii au nevoie de încurajări şi trebuie să înţeleagă ce greşeli fac.

Jocuri de copii: activități pentru cei mici și tipuri de joacă

Când copiii mici se joacă, ei învăță să înțeleagă cum funcționează lumea, cine sunt și ce pot și nu pot face. Cum se face acest lucru în diferitele stadii de dezvoltare?

Ce trebuie să le oferi copiilor la masa de prânz

Doar 45,8% dintre mamele din România confirmă faptul că le oferă copiilor lor legume la masa de prânz. Situaţia arată mai bine în cazul fructelor, acestea fiind oferite copiilor de către 69,4% dintre mame[1]. Fructele şi legumele nu sunt atractive pentru copii în forma lor naturală, dar există câteva sfaturi care să te ajute să pregăteşti o masă gustoasă, convenabilă şi hrănitoare, astfel încât copiii să nu mai aducă înapoi acasă pacheţelul.

Sănătate. Cum să-ţi protejezi copilul de probleme la coloana vertebrală

Ghiozdanul ortopedic e cel mai indicat. Descoperă şi alte sfaturi utile ca să previi durerile de spate!

Şcoală. Ce trebuie să conţină pacheţelul cu mâncare al copilului tău?

S-a demonstrat că există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor, în special în perioadele de creștere și stres psihic.

Aniversări fără stres : cum păstrăm bebeluşii fericiţi şi în siguranţă la petreceri

Planificarea unei aniversări poate arăta foarte bine pe hârtie, dar să iţi pregăteşti copilul pentru o asemenea petrecere se poate dovedi a fi un pic mai dificil.

Educaţie. Cum să-i pregătim pe copiii stângaci pentru prima zi de școală?

Unul din zece locuitori ai Planetei este stângaci, iar mulți dintre aceștia au fost îndrumați de profesori, în timpul școlii, să renunțe la acest comportament și să treacă de partea “dreptacilor”.

Joaca cu nou-născutul : activităţi pe care le poţi face cu bebeluşul la 2 luni

Eşti convinsă că bebeluşul tău nu va face altceva decat să mănânce şi să doarmă toată ziua? De fapt, el se bucură de interacţiunea cu tine si se dezvoltă cu ajutorul activităţilor, jocurilor şi exerciţiilor pe care le faceţi împreună. Aflaţi mai multe despre activităţile pentru dezvoltarea sugarilor.

Sănătate. Cum să alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău? Sfatul expertului

Cel mai important criteriu este să alegi acel model care nu îi pune în pericol poziţia sau postura corpului. La ce să fii atentă

Familie. Sindromul "prinţi şi prinţese". Ce se întâmplă dacă ne apelăm copiii aşa

Se creează o percepție falsă despre realitatea înconjurătoare, iar în adolescență sau maturitate vor dezvolta deviații comportamentale destul de serioase

Sfaturile specialistului: Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau?

Luna septembrie este aici si, ca in fiecare an, parintii incep sa se agite in legatura cu noul an scolar. De ce are nevoie copilul anul acesta? Ce rechizite, carti, caiete si mai ales ce ghiozdan sa ii cumpar? Exista nenumarate modele in magazine, in diferite culori si dimensiuni, dar cel mai important criteriu atunci cand alegi ghiozdanul pentru cel mic este sa alegi acel model care nu ii pune in pericol sanatatea, pozitia sau postura corpului.

Cum pot fi convinşi copiii să mănânce fructe şi legume? Ponturi utile

Aţi încercat vreodată să vă jucaţi într-un restaurant pentru a vă convinge copilul să mănânce măcar o felie de castravete? Există mai multe moduri prin care copiii pot fi convinşi să mănânce legume şi fructe.

Familie. Abuzul emoțional asupra copiilor. Părerea psihologului!

Abuzul emoțional asupra copiilor are o pondere mai mare în mediul educațional decât în alte medii și reprezintă un comportament intenționat ce se manifestă prin orice conduită care intimidează, înjosește, pedepsește, umilește, devalorizează, supune sau controlează, este de părere psihologul Iuliana Fűlaș.

Sănătate. Topul celor mai frecvente probleme de alimentație la copii

Obezitatea infantilă este din ce în ce mai întâlnită. Părinţii pot să-i permită să aleagă când și cât vrea să mânânce, dar nu şi ceea ce vrea să consume.

Început de an școlar în joacă, cu o ofertă completă de rechizite de la Noriel

Peste 60 de modele de ghiozdane disponibile în oferta de Back-to-School Noriel de anul acesta, cu peste 28 licențe. Oferta Noriel 2015-2016 include toate materialele necesare pentru anul școlar, de la ghiozdane, penare, recipiente pentru gustarea de prânz și jocuri educative. Părinții și copiii pot achiziționa articolele pentru școală începând cu 1 august și până pe 30 septembrie.

Nestlé lansează noile cereale pentru sugari și copii mici, cu fier+

Deficiențele nutriționale în primii doi ani de viață pot avea repercusiuni asupra viitorului adult, cele mai întâlnite afecțiuni fiind anemia și întârzieri ale dezvoltării creierului. Cercetările arată că deficiența de fier din această perioadă poate afecta în mod ireversibil dezvoltarea cognitivă .

Oliver Munn accesoriul mamicilor din generatia Y

Filosofia din spatele baby wrapurilor si a ring slingurilor este una extrem de frumoasa si emotionanta. Se spune ca nevoia copiilor de a fi tinuti in brate este la fel de reala ca foamea si somnul.

Infografie. 43% dintre copiii din România nu practică niciun sport

Toată lumea este de acord cu faptul că sportul înseamnă sănătate. Dar dincolo de această sintagmă pe care de multe ori o luăm de-a gata uitând să o asimilăm cum se cuvine, sportul înseamnă mult mai mult.

Mişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS

De 4 ani, o alianţă dedicată prevenţiei obezităţii infantile în România