Să facem baloane de săpun!

Distrează-te cu obiecte de uz casnic, cu acest joc de copii clasic, care îi va face pe copii mici cât şi pe bebeluşi să creadă că se joacă cu o minge.

Șapte pași pentru a asigura protecția copilului tău activ

Când cel mic învață să meargă sau să se deplaseze pe genunchi şi mâini, siguranța capătă o cu totul altă dimensiune. Utilizează aceste șapte sfaturi pentru a asigura protecția micuțului atunci când explorează casa.

Mamele fără școală își trimit copiii la școală

Zicala „Ai carte, ai parte” îi răsună adesea Ioanei în minte. În vârstă de 49 de ani, Ioana nu a fost niciodată la școală.

Sănătate. Prima vizită a copilului la dentist. Când trebuie făcută?

Este foarte important să îl duci la un consult stomatologic de la o vârstă fragedă, deoarece astfel se previn mai uşor problemele mai grave.

Aspecte de bază pentru protejarea copiilor împotriva accidentelor acasă

Deși ai putea crede că nu poți garanta niciodată protecția copilului împotriva accidentelor, aceste sfaturi te vor ajuta să-ți pregătești casa pentru un copil mobil.

Meniuri de toamnă pentru bebeluși

Baby Fresh Food (www.babyfreshfood.ro), primul serviciu din România care furnizează mâncare proaspătă pentru copiii cu vârsta peste 6 luni a lansat meniul de toamnă.

Fa-ti viata mai usoara cu un gest

Atunci cand esti parinte, zilele si intamplarile curg altfel. Inveti sa fii empatic, sa te gandesti mai putin la tine si mai mult la copiii tai. Iti doresti cu tarie sa le usurezi viata, sa ii pazesti, sa ii aperi si sa ii scutesti de batai de cap inutile.

S-a lansat a doua ediție a Jurnalului de Fapte Bune – programul de burse pentru copiii talentați fără posibilități financiare

După ce, în prima parte a anului, peste 360.000 de lei au mers către 30 de povești de viitor, în octombrie s-a lansat cea de-a doua ediție a Jurnalului de fapte bune, un program de burse pentru copiii cu performanțe în sport, artă și învățătură. Oricine cunoaște un copil talentat, fără posibilități financiare, este invitat să-i înscrie povestea pe www.jurnaldefaptebune.ro. Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, programul Jurnal de fapte bune oferă burse lunare de câte 1000 de lei, timp de un an de zile, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.  Cea de-a doua ediție aduce burse pentru copii, dar și pentru cei care le sunt alături, înscriindu-le povestea în concurs!Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe. Astfel, structura finală a burselor acordate în cea de-a doua ediție a programului Jurnal de Fapte Bune desfășurată în perioada 05 octombrie – 31 decembrie 2015 este următoarea:-    16 burse în valoare de 1.000 RON/lună fiecare, timp de 1 an de zile, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite-    9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului Jurnal de fapte bune. Vor fi acordate 3 burse în fiecare lună-    2 burse în valoare de 15.500 de lei fiecare, pentru echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregatire (la nivel de echipă) Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii.

Protejarea copilului tău în excursie

Uneori este necesar să parcurgi câteva sfaturi de siguranță pentru a-ți reîmprospăta memoria şi a te menține în alertă, în special înainte de a merge într-o excursie sau la o plimbare. Gândește-te la pericolele cu care se poate întâlni copilul tău şi fii pregătită pentru orice situație. Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să te asiguri că excursiile sunt sigure pentru cel mic. Utilizează cremă de protecție atunci când copilul tău se joacă afară, în special în excursiile la plajă, piscine sau în stațiune, când riscul de arsuri solare sau alte probleme mai puțin grave este mai mare. Ţine minte că razele ultraviolete pot afecta pielea şi în timpul iernii şi în zilele înnorate. Când copilul se află la bordul unui vas, trebuie să poarte o vestă de salvare pe măsură şi certificată. Fii atentă, însă, pentru că aceasta se poate umple de apă în cazul unei utilizări prelungite (spre exemplu, atunci când stați toată ziua la piscină). Invață-ți copilul să stea departe de animale tinere şi nefamiliare până când ești sigură că animalul se simte confortabil şi sigur în preajma copiilor mici şi imprevizibili. Chiar şi cele mai docile animale pot deveni agitate în preajma unui bebeluș de doi ani. Dacă planifici o excursie într-un parc de distracție sau la un târg, reține că un copil de doi ani poate suporta acel nivel de stimulare doar pentru o perioadă scurtă de timp – probabil aproape două ore – înainte de a avea nevoie de o pauză. Dacă este posibil, rezervă o cameră de hotel sau stați la prieteni pentru a putea veni şi pleca oricând doriți. Este posibil ca toată experiența să se încheie într-un dezastru dacă încerci să faci tot ce ți-ai propus într-o zi. Află mai multe despre siguranța copilului tău atunci când ești în deplasare: http://www.pampers.co.uk/development-and-key-milestones/baby-safety/article/car-seat-safety-guide

Familie. Ce trebuie să ştii când alegi un loc de joacă pentru copilul tău?

În ultimii ani, locurile de joacă au devenit atât un mod de a îi distra pe cei mici, cât și o necesitate pentru părinții ocupați.

De ce temele pentru acasă sunt o povară pentru elevi? Cum îi ajutăm să înveţe

Pentru a obține rezultate mai bune și pentru a fi motivaţi, copiii au nevoie de încurajări şi trebuie să înţeleagă ce greşeli fac.

Jocuri de copii: activități pentru cei mici și tipuri de joacă

Când copiii mici se joacă, ei învăță să înțeleagă cum funcționează lumea, cine sunt și ce pot și nu pot face. Cum se face acest lucru în diferitele stadii de dezvoltare?

Ce trebuie să le oferi copiilor la masa de prânz

Doar 45,8% dintre mamele din România confirmă faptul că le oferă copiilor lor legume la masa de prânz. Situaţia arată mai bine în cazul fructelor, acestea fiind oferite copiilor de către 69,4% dintre mame[1]. Fructele şi legumele nu sunt atractive pentru copii în forma lor naturală, dar există câteva sfaturi care să te ajute să pregăteşti o masă gustoasă, convenabilă şi hrănitoare, astfel încât copiii să nu mai aducă înapoi acasă pacheţelul.

Sănătate. Cum să-ţi protejezi copilul de probleme la coloana vertebrală

Ghiozdanul ortopedic e cel mai indicat. Descoperă şi alte sfaturi utile ca să previi durerile de spate!

Şcoală. Ce trebuie să conţină pacheţelul cu mâncare al copilului tău?

S-a demonstrat că există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor, în special în perioadele de creștere și stres psihic.

Aniversări fără stres : cum păstrăm bebeluşii fericiţi şi în siguranţă la petreceri

Planificarea unei aniversări poate arăta foarte bine pe hârtie, dar să iţi pregăteşti copilul pentru o asemenea petrecere se poate dovedi a fi un pic mai dificil.

Educaţie. Cum să-i pregătim pe copiii stângaci pentru prima zi de școală?

Unul din zece locuitori ai Planetei este stângaci, iar mulți dintre aceștia au fost îndrumați de profesori, în timpul școlii, să renunțe la acest comportament și să treacă de partea “dreptacilor”.

Joaca cu nou-născutul : activităţi pe care le poţi face cu bebeluşul la 2 luni

Eşti convinsă că bebeluşul tău nu va face altceva decat să mănânce şi să doarmă toată ziua? De fapt, el se bucură de interacţiunea cu tine si se dezvoltă cu ajutorul activităţilor, jocurilor şi exerciţiilor pe care le faceţi împreună. Aflaţi mai multe despre activităţile pentru dezvoltarea sugarilor.

Sănătate. Cum să alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău? Sfatul expertului

Cel mai important criteriu este să alegi acel model care nu îi pune în pericol poziţia sau postura corpului. La ce să fii atentă

Familie. Sindromul "prinţi şi prinţese". Ce se întâmplă dacă ne apelăm copiii aşa

Se creează o percepție falsă despre realitatea înconjurătoare, iar în adolescență sau maturitate vor dezvolta deviații comportamentale destul de serioase