Educatoarea și cizmulițele: o poveste despre iubire și răbdare

Orice părinte știe cât de dificil poate fi uneori să disciplinezi un copil, dar rar ne imaginăm ce înseamnă să disciplinezi 20 de copii mici...
De aceea, răbdarea este una dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă o educatoare. Iar această povestioară care circulă pe internet reușește să surprindă cel mai bine viața de educator. Este o lecție pentru noi toți, din care ar trebui să învățăm că educatorii și profesorii merită tot respectul și admirația noastră.

"Un copil, la gradiniţă, încerca să-şi încalţe cizmuliţele. Pentru că nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul şi împinsul, cizmulițele nu voiau nicidecum să intre.
Până când a reuşit totuşi să îl încalţe, educatoarei i-au apărut broboane de transpiraţie pe frunte.

De aceea aproape că i-au dat lacrimile când copilul i-a zis: „Doamna, dar sunt puse invers…” Într-adevar, erau pe picior greşit… Nu a fost cu nimic mai uşor să îi scoată cizmuliţele decât să i le pună, totuşi a reuşit să işi păstreze calmul până când iar cizmuliţele erau încălţate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta aşa cum trebuia. Însă atunci băieţelul a zis: „Cizmuliţele astea nu sunt ale mele!!”

În loc să strige la el: „De ce nu mi-ai spus??”, educatoarea şi-a mușcat buza şi încă o dată s-a chinuit să îl descalţe.
Când s-a terminat chinul descălţatului, băieţelul i-a spus: „Sunt cizmuliţele fratelui meu. Mama mi-a zis să le încalţ pe astea azi.”

Acum ea nu mai ştia ce să facă… Să plângă sau să râdă? A reuşit totuşi să strângă suficientă răbdare pentru a se lupta din nou cu cizmuliţele. Când, în sfârşit, l-a încalţat, înainte de a-l trimite afară la joacă, l-a întrebat: „Şi acum, unde iţi sunt mănuşile? Trebuie să ţi le pun în mâini ca să poţi pleca afară!”

Răspunsul?

–'Le-am băgat în cizmuliţe ca să nu le pierd'"

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod