Copii talentați sustinuti prin programe sociale sportive gratuite

Stejarii Country Club continuă seria de programe sportive sociale inițiate în anul 2014: Școala de Tenis, Școala de Înot Camelia Potec, Școala de Gimnastică Nadia Comăneci.
Scopul acestor programe este de a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a practica, în mod gratuit, diverse sporturi la cele mai înalte standarde, în condiții excelente, alături de antrenori profesioniști și cu sprijinul unor personalități reprezentative din domeniu: Camelia Potec, Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Sandra Izbașa și Andrei Pavel.

Scopul programelor sportive lansate de Stejarii Country Club este acela de a promova un stil de viață sănătos și de a iniția copiii în sport, contribuind astfel la dezvoltarea lor armonioasă. Entuziasmul, talentul și pasiunea copiilor, seriozitatea și disciplina manifestate în cadrul acestor activități au condus la progrese remarcabile la cele trei sporturi (înot, tenis și gimnastică). Rezultatele reprezintă cea mai importantă realizare a noastră și ne dorim ca pe viitor să extindem aceste programe sociale pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de copii”, a declarat Mihai Popa, Director Operațional Stejarii Country Club.

Concursul Național de Înot Camelia Potec.
În căutarea viitorilor campioni


Pe lângă aceste programe sportive dedicate copiilor începători, Stejarii Country Club susține anual Concursul Național de Înot Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni. În weekend-ul 20-21 iunie a.c., complexul a găzduit cea de-a doua ediție a concursului, care a reunit un număr de 250 de participanți, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, legitimați la un club de înot afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. Evenimentul s-a bucurat de prezența extraordinară a sportivilor Camelia Potec, președintele FRNPM, Anca Pătrășcoiu, prima medaliată olimpică a natației românești, Carmen Bunaciu, campioană mondială la înot, Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, Alina Dumitru, prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc.

În urma concursului de înot vor fi selecționați 24 de copii care vor beneficia de echipament sportiv profesionist și două cantonamente de înot, timp de o săptămână, la bazinul olimpic din cadrul Stejarii Country Club, sub îndrumarea atentă a Cameliei Potec și a instructorilor din cadrul Federației.
Unicul country club din România va pune la dispoziția copiilor și un consilier psihologic care îi va ajuta la formarea mentalității de campion.

Școala de Înot Camelia Potec din cadrul Stejarii Country Club

Etapa de selecție municipală pentru Școala de Înot Camelia Potec a avut loc în luna martie 2015 și s-a adresat copiilor cu vârste între 7 și 8 ani, începători în domeniul natației și care nu erau înscriși la un club afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. La momentul actual, 75 de copii beneficiază de antrenamente de înot și pregătire fizică cu antrenorii de la Stejarii Country Club.
Mă bucur enorm să observ faptul că toți copiii selectați participă cu regularitate la antrenamente, lucru care a condus la evoluția lor – în 3 luni de zile au învățat două stiluri de înot – spate și liber, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile motrice”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Școala de Gimnastică Nadia Comăneci

Tot în luna martie a.c a avut loc și etapa de selecție pentru Școala de Gimnastică Nadia Comăneci, la care au luat parte copii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.
Juriul concursului a fost format din Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, alături de alte gimnaste cu rezultate excepționale. În prezent, 22 de copii beneficiază de antrenamente de 2 ori pe săptămână, cu Laura Cristache, campioană mondială la gimnastică aerobică.
Interesul copiilor și al părinților este din ce în ce mai mare pentru gimnastică și este o mare bucurie pentru noi să vedem cum fetițele și-au dezvoltat flexibilitatea, abilitățile de coordonare și atenție, adoptând mereu o postură corectă și elegantă”, a declarat Andreea Răducan.

Școala de Tenis

Școala de Tenis din cadrul Stejarii Country Club este primul proiect social de acest gen, selecția având loc în luna octombrie a anului 2014 și reunind un număr de 150 de participanți, cu vârste între 5 și 7 ani. În perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, cei 30 de copii selecționați au avut parte de trei antrenamente de tenis și două de pregătire fizică, în fiecare săptămână, sub îndrumarea antrenorilor de la Stejarii Country Club.
Aceștia din urmă au practicat, la rândul lor, tenisul de performanță în cele două circuite ATP și WTA. “Tenisul este unul dintre cele mai complexe și promițătoare sporturi în care poți să faci performanță. Mă bucur să fiu alături de Stejarii Country Club în această inițiativă care, cu siguranță, îi va ajuta pe copii să obțină rezultate excepționale”, a declarat Andrei Pavel.Următoarea selecție pentru Școala de Tenis va avea loc în luna octombrie 2015.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod