De la o extremă la alta: Femeia care a trecut la dieta carnivoră după ce regimul raw vegan aproape a ucis-o

Alma-Jade Chanter a fost vegană de la 13 ani. Slăbise enorm, și-a pierdut părul și dinții și era pe punctul de a muri când a trecut la o dietă bazată numai pe carne care i-a redat nutrienții vitali.

Tânăra în vârstă de 25 de ani, este din Bristol (Anglia) și actualmente trăiește în Olanda, unde este studentă la Universitatea Wageningen. Ea a depășit cu bine punctul critic în care ajunsese după ce la numai 13 ani a adoptat dieta raw vegană.

Un clip cu imagini șocante, creat de activiștii organizației PETA pentru stoparea sacrificării animalelor a convins-o să devină vegană și a început să consume doar alimente crude, în general legume, fructe și semințe. Lipsită de vitaminele și mineralele din alte alimente, sănătatea sa a avut imediat de suferit - a început să-i cadă părul și dinții și a slăbit zece kilograme.

Medicii au insistat ca ea să-și schimbe alimentația când a început să aibă complicații menstruale și a fost diagnosticată cu o boală autoimună, iar dentistul a întrebat-o dacă bea băuturi carbogazoase la micul dejun când a observat că aproape jumătate din dantura sa avea smalțul afectat.

Îngrijorați, părinții au dus-o la medic, iar acesta a avertizat-o că avea o carență foarte mare de vitamine și minerale. Totodată, i-a spus că dacă va continua dieta vegană, aceasta va avea consecințe pe termen lung asupra corpului ei. În loc să-l asculte, Chanter a încercat să postească și să consume doar sucuri de fructe, convinsă că se va vindeca singură și că va rămâne vagană.
"Eram atât de încăpățânată și nu ascultam pe nimeni, punându-mi toată credința în beneficiile presupuse ale veganismului", a povestit ea.

În mai puțin de un an de când a devenit vegană, ea a încetat să mai aibă ciclu, din cauza lipsei nutrienților, iar unghiile i s-au acoperit de creste adânci, din cauza deficienței de calciu, scrie Daily Mail. "Dinții mei erau într-o stare teribilă, de la combinația dintre excesul de zahăr din fructe și lipsa de calciu. Am fost la dentist și a văzut că erau aproape rupți pe jumătate, fiindcă smalțul fusese pierdut. M-a întrebat: <<Consumi băuturi carbogazoase la micul dejun?>>".

În cele din urmă, Chanter a înțeles că sănătatea ei se deteriora din ce în ce mai mult din cauza dietei vegane când a fost diagnosticată cu Boala Basedow-Graves, o maladie autoimună care afectează tiroida.
Începuse deja să aibă simptome alarmante: slăbise, îi cădea părul, avea dureri și insomnii. "Boala Graves îți face metabolismul să lucreze mai repede, ceea ce accelerează efectiv procesul de îmbătrânire. Mă simțeam rău și înainte, dar puteam să funcționez. Abia când am început să nu mai pot face nimic am decis să iau măsuri", a povestit tânăra.

Cu sănătatea șubrezită, Alma-Jade a început să mănânce din nou carne la 19 ani,  iar acum are o dietă carnivoră, constând în două kilograme de produse de origine animală pe zi. Consumă organe, în special creier, inimă, ficat și oase în fiecare zi, pentru că, spune ea, este o dovadă de respect față de animale să mănânci tot ce se poate după sacrificare.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod