Dieta hipocalorica: un minus la kilograme si un plus la sanatate

Daca este urmata corect, dieta hipocalorica ajuta nu doar in procesul de slabire, ci si in mentinerea starii de sanatate a organismului. Cui se adreseaza, care sunt principiile si cat de eficienta este...
Daca este urmata corect, dieta hipocalorica ajuta nu doar in procesul de slabire, ci si in mentinerea starii de sanatate a organismului. Cui se adreseaza, care sunt principiile si cat de eficienta este ne spune Dr. Mihaela Gologan, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

Cand o persoana doreste sa scape de kilogramele acumulate in exces, de cele mai multe ori se gandeste la o dieta hipocalorica, adica la un regim care sa ii aduca mai putine calorii in timpul unei zile. Dar cat de "hipocalorica" trebuie sa fie dieta sau, mai exact, care este cantitatea de energie pe care trebuie sa o aduca fara sa ne afecteze sanatatea?

"In principal, este vorba despre o reducere cu 500 pana la 1000 kcal pe zi fata de necesarul energetic al organismului, ceea ce va permite o scadere ponderala de aproximativ 7-10% pe o perioada intre 6 si 12 luni.", ne spune Dr.
Mihaela Gologan. De asemenea, specialista adauga: "O dieta echilibrata aduce aproximativ 50-55% calorii din glucide, intre 15-25% din proteine (in jur de 1 g/kg corp), iar din lipide, nu mai mult de 30% din calorii, cu o atenta distributie intre grasimile saturate si cele nesaturate.".

Necesarul caloric nu trebuie sa scada sub 1200 kcal!


Obiectivul care se urmareste in fiecare dieta este acela de a slabi intr-un timp relativ scurt, urmat de mentinerea greutatii pe termen lung si, de asemenea, de imbunatatirea starii generale de sanatate.
Pentru acest lucru, numarul caloriilor nu trebuie sa scada sub 1200 pe zi, pentru a evita carentele de vitamine si alte substante esentiale pentru buna functionare a organismului.

Dieta cu mai putin de 1200 kcal nu este bine tolerata de organism. Din cauza aportului energetic insuficient, pot aparea stari de oboseala excesiva, care, pe termen lung, sunt foarte greu de gestionat. De asemenea, restrictiile calorice excesive pot afecta serios sanatatea muschilor.

Totusi "exista si asa-numitele diete foarte restrictive (VLCD = very low calorie diets), cu mai putin de 800 kcalorii pe zi, in general bogate in proteine (0.8-1.5 g/kg corp)", ne spune nutritionistul.
"Acestea sunt recomandate pe perioade care sa nu depaseasca 12-16 saptamani, sub supraveghere medicala, persoanelor obeze la care nu au dat rezultate alte programe. Pe termen scurt, aceste diete produc scadere ponderala semnificativa, dar, pe o perioada mai indelungata, nu s-au dovedit superioare dietelor moderat restrictive.", continua Dr. Gologan.
 

Comentariile 51-86 din 86

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • niculaesimona pe 19 Feb 2009, 21:45
    SA TOT FIM SLABE......

    NORMAL CA PRICE FEMEIE SI EU VREAU SA FIU MAI SLABA. dupa o sarcina frumoasa si o nastere usoara timp in care am acumulat vreo23 de kg acum , dupa aproape 2 ani mai am de dat jos vreo6_7 kg sa pot ajunge la 58 de kg zic eu greutatea optima la 1,74m cat am eu inaltimea si ce fac eu ptr a slabi? pai nu mai mananc dupa ora 18 si zilnic fac o plimbare de max 1h-1 30h cu fiica mea in schimb mananc de toate si atat cat vreau .cert este ca nu slabesc cine stie ce sau foarte usor dar cel putin fac un usor efort nu????

    0
    0

  • roxy_smile pe 19 Feb 2009, 15:27
    Completare

    Am uitat sa spun ca sunt din Bucuresti ... :)

    0
    0

  • roxy_smile pe 19 Feb 2009, 15:25
    NU E CHIAR ASA DE GREU sa slabesti !!!!!

    Am 1,64 si 57 de Kg. Am slabit 10 kg in 3 luni, si slabesc in continuare, FARA NICI UN EFORT. Bine, vreau sa spun ca nu am tinut o dieta, ci AM REUSIT sa-mi schimb stilul de viata. Am incercat nenumarate diete pana acum si toate au avut cam acelasi rezultat. Slabeam 5kg in 3-4 saptamani, si apoi ma ingrasam inapoi. Acum 3 luni am intrat prin reductostart.ro, si am primit o programare la un specialist in nutritie, in care sa am incredere. Am avut norocul sa ajung la dnul dr. Panaite, de la Institutul de Diabet si Nutritie Paulescu. Ce pot sa spun e ca, omul asta are atata rabdare, sa-ti explice, sa te ajute, sa te inteleaga, incat nu ai cum sa nu reusesti sa slabesti. Am stabilit impreuna o dieta cu adevarat personalizata pentru nevoile mele, ideajuns de flexibila, incat sa nu simt nici un efort. SI A MERS! Acum sunt convinsa ca nu ma voi mai ingrasa niciodata mai mult de cateva kg, moment in care stiu acum ce am de facut. Nu exista slabire minune, dar ce sa intamplat cu mine e aproape incredibil. M-as bucura fetelor, sa puteti sa reusiti la fel ca mine. Va recomand sa incercati www.reductostart.ro si cereti o programare la Dr. Panaite. Va tin pumnii!

    0
    0

  • bubulina pe 12 Feb 2009, 20:45
    cu ambitia cum procedam?? :)

    am 1.63 inaltime si 70kg am decis sa fac miscare zilnic asa cat pot si sa mananc mai putin si mai multe fructe si legume inainte am avut 53 kg eram super multumita cand am avut licentza la facultate am ajuns la 48 kg am inceput sa imi fac griji pt k eram prea slaba acum sunt prea grasa :) sper sa ajung pana la vara la 60kg pana in iulie,problema mea este ca nu ambitie, dar...totusi ma stradui sper sa reusesc :) fara infometare

    0
    0

  • Lally pe 10 Feb 2009, 12:46
    Naturist

    Buna fetelor.Cu toate ca am doar 22 de ani, decand ma stiu am avut complexul vizavi de greutate.Am 1.64 si 59kg.Mereu am tinut tot felul de cure,auzeam ba la unul ba la altul;slabeam cat tineam cura apoi luam iar in greutate.De vreo 2 ani ma mentin cam la 58-59kg.M-a ajutat si un produs naturist Natura Supple, este un produs realizat din extracte naturale din fructe de catina,macese,coacaze si afine combinate cu polen,propolis,miere de albine si otet din mere.Vi-l recomand.

    0
    0

  • LUIZA pe 10 Feb 2009, 10:40
    Pentru toata viata

    Aveti grija: Orice dieta sau cura de slabire trebuie tinuta toata viata... altfel dupa cele 7 - 9 sau 11 zile ai toate sansele sa revi la kg. de dinainte... si un plus oarecare...

    0
    0

  • ForeverYoung pe 9 Feb 2009, 00:03
    continuare..

    A ...am uitat IN NICI UN CAZ INFOMETAREA!!!

    0
    0

  • ForeverYoung pe 9 Feb 2009, 00:00
    "O mica dieta sigura"

    Diete sigure exista. O dieta miraculoasa fara munca si fara calculul caloriilor nu exista. Treaba nu e grea...trebuie sa incepi sa te documentezi si sa vezi cum functioneaza corpul uman. regula nr 1: consumi mai mult decat alimentezi... daca tu ai nevoie de un nr X de calori pe zi si consumi un nr Y rezulta: Y-X=N daca N este negativ atunci se formeaza deficit si corpul arde grasime pt energie....daca N este pozitiv atunci surplusul de calorii este depozitat sub forma de strat adipos pe dif parti ale corpuli. pt a grabi traba 30-60 de min pe zi miscare. Pt cei cu probleme serioase recomand folosirea fetburner-ilorsub supravegherea medicului... dar totul depinde de voi si cum va informati ...e plin netul de informatii si dac nu invatati cum functioneaza corpul uman ...totul va fi in zadar. deci in concluzie slabitul nu se face la sala ci in bucatarie. PS: nu mai intrebati si documentativa singuri...nu ca nu sunt binevoitori sa ajute dar e fff mult de discutat si ar insemna sa stea cineva aici nonstop ca sa raspunda pt fiecare lucru pe care nu il va face nimeni .....deci nu veti slabi niciodata .

    0
    0

  • Mihaela pe 7 Feb 2009, 11:40
    O mica dieta sigura

    Buna tuturor! Eu am 16 ani.. 1.65 si 68 de kg. As dori si eu o dieta, nu una miraculoasa care sa dea rezultate in 3 zile si sa ma slabeasca de toate fortele, ci una care va da rezultate in timp, si fara sa acumulez dublu. Daca se poate, fara calculatul caloriilor. Stiu ca am pretentiidar.. daca ma poate ajuta cineva... Multumesc!

    0
    0

  • Dordea Simona pe 6 Feb 2009, 21:25
    Va pot ajuta!-Consultant nutritional

    Buna fetelor! Ma adresez in special voua pentru ca stiu cat de dificil poate fii sa ai kg in plus.Am trait si eu aceasta experienta candva si VA INTELEG PERFECT.Am ajutat apoi la randul meu mai multe persoane sa slabeasca exact cat si-au propus si au fost multumite .CONTACT simonadordea@yahoo.com/Tel0728253074/Cabinet

    0
    0

  • deea pe 6 Feb 2009, 16:27
    offfffffffffffffff

    fetelor.......................STOP: gata cu dietele;am 17 ani , 1 70 inaltime si 54kg si vreau sa va spun ca ma consideram grasa pana acum 2 luni cand o prietena de a mea avea 18 ani,1 75inaltime si 52kg si tot se infometa pt. ca i se parea ei ca e grasa atunci m-am luat si eu dupa ea si dupa cateva zile bune de infometare(si apa pe care o beam mi se pare ca ma ingrasa), eu am ajuns la spital iar ea a murit. ASA CA FETELOR AVETI GRIJA, INAINTE SA URMATI O DIETE CERETI SFATUL MEDICULUI SAU NUTRITIONISTULUI.

    0
    0

  • yonitza pe 6 Feb 2009, 15:04
    bafta la toate !!!

    ceea m-ai buna metoda este sa reducem din mancare pe jumatate,si dupa ora18 :00 sa numai bagam in stomac nimic !!! si 3 mese pe zi multa miscare !!! succes la toate care vor sa slabeasca :)

    0
    0

  • olya pe 5 Feb 2009, 22:50
    vreau sa slabesc,ajutatsi-ma va rog

    Buna,am 20 ani am 1.70inaltime si 67kg,vreau sa ajung macar la 60kg,merg de 3 ori pe saptamina la sport,ajutatsi-ma va rog,dati-mi un sfat.

    0
    0

  • mihaela pe 4 Feb 2009, 14:54
    vreau sa slabesc

    Buna!Am 21 de ani , 1.70 inaltime si am 75 de kilograme imi doresc din suflet sa mai slabesc ,deoarece ma simt prea grasa.Am baut foarte multe ceaiuri pt slabit dar din pakate nu au dat nici un rezultat ,mi-as dori sa-mi recomandati o dieta kare sa dea rezultate.vA multumesc

    0
    0

  • Alina pe 3 Feb 2009, 15:42
    Nu ignorati , VA ROG!

    Am 14 ani, de 8 ani fac sport de performanta- karate, de 3 ani inot(doar 2 luni in fiecare vara), 1.57 si 50 de kg. Am foarte multa celulita in special pe picioare: coapse si gambe, iar pe coapse mi.au aparut si multe vergeturi. E ceva anormal, dupa atata timp de sport.Nu mananc mult, in schimb am probleme cu circulatia sangelui. Aceasta sa fe oare cauza? Sunt disperata! Va rog, ajutati-ma! NU IGNORATI INTREBAREA. Orice ajutor este binevenit. MUltumesc.

    0
    0

  • flory pe 1 Feb 2009, 17:33
    dieta pt.slabit

    am 1,70 82 kg. daca puteti sa maajutati cu vro dieta.mentionez ca sunt anemica am49 ani . vamultumesc.

    0
    0

  • carmen r pe 31 Ian 2009, 22:45
    vreau sa slabesc

    am 50 ani 1,63cm,si 92kg,doresc sa slabesc dar nu prea ma pot tine de diete am incercat multe dar ..ceva pastile sport cit mai putin ,nu pot sa tin regim ,daca puteti ajutati ma

    1
    0

  • enna pe 29 Ian 2009, 13:25
    vreau sa slabesc!!!

    buna!am 12 ani ,1.50cm, 60kg.merg la sala de2ori pe saptamana.cred k sunt cam mica sa tin dieta de infometare,si nu stiu ce sa mananc sa pot slabi.ce sa fac?sa merg la un nutritionist?va rog ajutati-ma

    0
    0

  • micutza pe 29 Ian 2009, 13:21
    mentinere

    am 21 de ani,1.64,si 59kg.iau pastile de slabit acuma si am slabit 4kg in 8zile. vreau sa ajung la 54kg,si nu stiu cum sa fac sa ma mentin dupa ce nu o sa mai iau pastilele.fitness fac cam 2-3 ori pe saptamana.ce imi recomandati?

    0
    0

  • motallebi ana maria pe 28 Ian 2009, 17:34
    vreau sa slabesc

    Buna,eu am 25 de ani ,am un baietel de 3 anisori si jumatate,iar de cand am nascut am ramas cu cateva kg in plus la care s-au mai adaugat si altele pana am ajun de la aproximativ 68-70 kg pe care le aveam inainte de a ramane insarcinata la 81 de kg,vreau sa slabesc si va rog daca cineva imi poate recomanda un nutritionist bun aici in Bucuresti,pentru ca am incercat cu diete si sport,fac bicicleta in fiecare seara cate 10-30 de minute si totusi nu slabesc deloc.Va rog daca cineva imi poate recomanda un nutritionst bun ,va rog ajutati-ma.

    0
    0

  • little pe 26 Ian 2009, 23:12
    slabiiit :)

    am 19 ani, 1,68m si 68 kg stiu ca am cu 10 poate chear 12 kg mai mult decat ar trebuii... Ce imi recomandati sa fac, ce dieta sa urmez ? Multumesc!!

    0
    0

  • dc_nu pe 26 Ian 2009, 18:59
    slabit?!?

    sustin ce a postat mai sus zambiluta....nu am tinut niciodata regim pt a slabi,am facut multa miscare,mers pe jos,dim ineata putina gimnastica,macar 10- 15 minute, am inaltime 1,64 si 63 de kg,varsta...aproape 40 ,nu mananc in exces, ce inseamna asta?pai calculati o portie de mancare asa cam cat vi se pune la restaurant...daca totusi problema persista consultati un medic...clar exista ceva in neregula si in mod sigur un nutritionist sau....dece nu un endocrinolog,f. multe probleme sunt din cauza nefunctionarii corespunzatoare a glandelor..bafta!!!

    0
    0

  • Mariana pe 26 Ian 2009, 15:41
    vreau sa slabesc-trebuie

    am 44 ani 1,65 si 85 kg. sunt operata la coloana mi-am mentinut greutatea o perioada dar de cateva luni 6-7 nu pot sa ma mai controlez,cel putin in perioada sarbatorilor am pus vreo 5 kg.am inceput o dieta la indrumarea unui nutritionist de o saptamana si chiar pot sa o respect dar nu vad nici o diferenta si nici nu m-am cantarit dar sper si ma rog din tot sufletul ca sa pot reusi.Trebuie sa slabesc in 4 luni 20 kg si sa vad cum ma mentin dupa aceea cu toate ca se apune ca organismul dupa 90 de zile scapa de obiceiurile vechi .Grasimea nu e sanatoasa ,asta ca sa nu zic obezitatea sa fiu mai blanda cu mine care am si colesterol si trigliceridele mari si multe altele doar diabet nu am .Doamne ajuta.

    0
    0

  • STELA pe 25 Ian 2009, 22:25
    Mai doriti sa slabiti??

    Femei mai fericite: femei cu forme pline Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii foarte bine împliniţi corporal şi armonioşi sunt mai fericiţi decât cei slabi. James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie ca femeile armonios împlinite corporal, mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală intensă şi mult mai bună decât femeile slabe. Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat recent, într-o conferinţă la University College din Londra că cercetările sale deja sugerează că greutatea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual - amoros. "Subţirimea şi slăbiciunea corporală nu au fost niciodată asociate cu sexualitatea", spune Watson care are acum 72 ani. "Posh Spice şi Calista Flockhart pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite." Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au drept efect creşterea numărului de endorfine. Aceasta generează un mod natural de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării sufleteşti. Odată cu aceasta se produce şi creşterea numărului de hormoni sexuali, care conduc la trezirea si amplificarea dorinţei sexuale-amoroase. Atunci când corpul este slab şi are mai puţină grăsime, s-a observat însă un efect contrar - creierul primeşte mai puţine endorfine . O femeie cu forme este mereu mulţumită Teoria lui Watson este valabilă în această direcţie, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire corporală armonioasă care determina creşterea în greutate. De aceea, dacă suntem prea slabi, atunci se pare ca în mod inconştient suntem în aşteptarea următoarei mese. Watson concluzionează, în termeni evoluţionişti că: "omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care sunt împliniţi corporal în mod armonios. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, nemulţumiţi şi de aceea, vor lucra din greu. Oamenii împliniţi corporal în mod armonios sunt mai bine dispuşi, mai afabili, dar au adesea mai puţin succes în promovarea pe linie profesională." Pe de altă parte, s-ar părea că oamenii slabi sunt adesea împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi acea fericire care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor (ca o compensaţie - pe un plan inferior însă) de oamenii slabi. "Kate Moss este probabil considerată ca fiind printre cele mai faimoase persoane din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la corp şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun fotomodel fericit?", întreabă retoric Watson. "De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o persoană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor." Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui "obsesie", pe care a căpătat-o în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York, care l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat un hormon care i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate! Hormonul respectiv este numit MSH (hormonul melanotrop hipofizar) şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. "MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri", spune Watson. Dar interesul fiind deja stârnit, el a început să cerceteze cu multa atenţie acest hormon şi, astfel, a descoperit că MSH-ul era strâns legat de alţi doi compuşi chimici din corp - endorfinele (care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi buna dispoziţie) şi leptinele. S-a constatat că este influenţat de leptine şi că este strâns legat de dorinţa sexuală. "Cu cât suntem mai împliniţi corporal, cu atât dispunem de mai multe leptine şi, este foarte posibil, să avem atunci mai mult MSH", spune Watson. "Opinia mea este că starea noastră sufletească este controlată, într-o foarte mare măsură, de endorfine. Fără îndoială că dispunem de mai multe endorfine dacă suntem mai împliniţi mai armonioşi din punct de vedere corporal. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab - pentru că oamenii slabi sunt, adeseori, anemici şi nemulţumiţi." "Privesc cuplurile care sunt armonios împlinite corporal, într-un mod cu totul diferit, spune el. Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe slabe, ştiu aproape sigur că au unele probleme." Tocmai de aceea, Watson recomandă femeilor cu forme pline şi care sunt armonios împlinite corporal, să-şi găsească iubiţi care ar trebui sa fie pe măsura lor (în ceea ce priveşte energia vitala şi sexuală) pentru a avea, în felul acesta, o viaţă cât mai fericită şi satisfăcătoare. www.venus.org.ro

    0
    0

  • Maria U pe 25 Ian 2009, 16:18
    diete

    Am 45 ani si am 140 kg ,am probleme mari cu genunchii ,s-a ros rotula de la genunchi mi s-a spus ca trebuie sa slabesc urgent ,poate ave-ti o dieta care sa ma ajute sa dau urgent 20 kg ,dar si metode care sa- mi taie pofta de mancare,as vrea sa gasesc un nutritionist care m-ar putea ajuta ,din apropierea Sucevei

    0
    0

  • Flory pe 25 Ian 2009, 14:50
    Vreau sa slabesc

    Am urmat dieta disociata acum doi ani, am reusit sa slabesc in 4 luni 14 Kg dar facand si miscare, mers la sala de 2 ori pe saptamana, alergat in parc. Dupa doi ani am reusit sa pun aproape toate kilogramele la loc. In acest timp am mai incercat si alte diete dar fara prea mult succes. Poate menopauza sa fie cauza? Va rog sa-mi dati un sfat ce pot sa fac in cazul acesta. Va multumesc foarte mult

    0
    0

  • alina pe 24 Ian 2009, 21:30
    si eu vreau o dieta

    daca stiti vreo dieta buna spuneti la toate sa stim si noi!

    0
    0

  • lara pe 23 Ian 2009, 21:24
    diete

    vreau si eu o dieta

    0
    0

  • liliana pe 23 Ian 2009, 18:27
    vreau sa slabesc

    salutare, am 35 de ani,sint la a2 sarcina si am acumulat un surplus de chilograme pe care nu mai reusesc sa le elimin. va ro frumos daca ma puteti ajuta. va multumesc din suflet.

    0
    0

  • zambiluta pe 23 Ian 2009, 18:24
    !!!!!!!!

    Nu spuneti nici una cate kg. aveti! Am vazut (am citit despre) persoane care la 1,70m si 58 kg,spuneau ca sunt grase si ca vor sa slabeasca! Nu va stabiliti standarde foarte inalte daca aveti cu adevarat probleme de greutate.Nu putem fi toate silfide si sincera sa fiu nu mi-ar placea sa arat ca manechinuitele de pe podiumuri carora le ies claviculele pe sub haiene iar picioarele dau impresia ca se vor frange la primul pas gresit.Nu ma intelegeti gresit,nu sunt o grasa frustrata-am 1,68m /58kg /40ani.Am remarcat insa de o buna bucata de vreme ca slabitul a devenit un soi de obsesie natinala.Nu exista reviste pentru femei care sa nu publice fel de fel de diete si retete de slabit.Pana si pe acest site nu este prima oara cand se pun in discutie chestii de dieta.Ma enerveaza la culme.Este bine sa nu fii supraponderal(si fizic si psihic) dar nici sa facem psihoze din cauza slabitlui.Asa ca inainte sa va apucati de diete calculativa indicele de masa corporala si daca este peste normal cereti sfatul unui specialist.Daca nu,este suficient sa faceti miscare cat de des puteti si sa nu faceti excese alimentare.

    0
    0

  • nelly pe 23 Ian 2009, 13:25
    buna

    buna, sunt Nelly si sunt consultant de nutritie, pt cele interesate de o solutie pt alimentatie sanatoasa, slabire, mentinerea greutatii, nutitie externa etc, pe o durata indelungata , ma pot gasii la urmatoarea adresa alexandra_nelly@yahoo.com

    0
    0

  • tanasealina10 pe 23 Ian 2009, 12:42
    si eu caut un nutritionist.

    da si eu caut un nutritionist care sa ma ajute sa-mi faca un anume meniu cel putin stiu ca nu mananc de capul meu si sper sa dea roade dak poate sa ne ajute cineva va rugam din suflet.... apropo eu sunt din ploiesti dak stie cineva unul in ploiesti......va multumesc

    0
    0

  • Elena2009 pe 23 Ian 2009, 11:58
    vreau sa slabesc

    in ultimii 2 ani , am cam luat in greutate, asa cate putin, cate putin si s-au adunat vreo 8 kg. Vreau si numele unui nutitionist care sa-mi faca o dieta personalizata. am fost la unul acum 2 luni, si mi-a dat niste foi xerox pe care sunt sigura ca le da la toata lumea.... stie cineva un doctor bun ? Numai bine Lea

    0
    0

  • Gabi pe 23 Ian 2009, 10:34
    slabit sanatos

    buna, daca vrei sa slabesti sanatos fara carente de vitamine in organism, trebuie sa mergi la un nutritionist. eu asa am facut si am slabit 7kg in 5 saptamani. partea frumoasa e ca nutritionistul mi-a facut dieta in functie de ce-mi place mie sa mananc (paste, supe, etc).

    0
    0

  • buburuza pe 23 Ian 2009, 09:55
    trebuie sa ia ambitie

    trebuie sa iti doresti cu adevarat sa slabesti, sa vrei sa slabesti pentru tine, pentru sanatatea ta. Nu trebuie sa tii nu stiu ce dieta trebuie doar sa incerci sa nu injumatatesti portiile, sa nu mananci prajeli,dulciuri foarte rar, sa faci sport macar 2 ori pe saptamana si sa nu mananci dupa ora 5. Eu asa am facut si am slabit. Succes

    0
    0

  • tanasealina10 pe 23 Ian 2009, 09:07
    vreau si eu sa slabesc!

    Buna ma numesc Alina de la ultima sarcina am acumulat foarte multe kg in plus.Vreau si eu sa slabesc sa tin un regim , sa urmez o dieta dar nu stiu ce fel de dieta si din ce ar fi ea compusa dak mai sunteti ca mine va rog sa ma indrumati si pe mine ca sunt hotarata sa slabesc.Cine vrea sa ma ajute le multumesc din suflet.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod