Prietenia - cu totii avem nevoie de ea

Amici gasesti foarte usor, dar nu ai siguranta ca peste ani iti vor fi alaturi la bine si la rau, pe cand prietenii, pe care ii gasesti foarte greu, iti ofera acea siguranta neconditionata ca iti vor fi alaturi si in cele mai grele momente. De-a lungul vietii unui om, relatia de prietenie poate fi singura care supravietuieste trecerii timpului, ramanand si singura adevarata.
"Mi-am cunoscut prietena in prima zi de scoala. Iti vine sa crezi? Din clasa intai, cand am fost asezate in aceeasi banca, am ramas aproape nedespartite. Nici cu sora mea nu ma inteleg atat de bine cum ma inteleg cu ea. Stie sa ma asculte, sa am sfatuiasca, stie cand imi doresc sa fiu lasata in pace sau cand simt nevoie sa fiu laudata. Nu am avut niciodata momente de cumpana in relatia de prietenie pe care o avem de peste 23 de ani. Ne-am inteles perfect de la inceput si asa am ramas pana astazi si nu cred ca este posibil sa se schimbe ceva in relatia noastra.", imi spune, plina de incredere, Oana, o amica.

Este o situatie foarte fericita pe care toate ne-o dorim.
Acum depinde de fiecare ce intelege prin prietenie. Eu, de exemplu, pentru ca nu aveam frati, ma straduiam sa am cat mai multi oameni in jurul meu, sa comunic foarte mult, sa imi impartasesc ideile si gandurile, dar asta nu insemna ca toti cei care imi "tineau", oarecum, loc de frati si surori imi erau prieteni. Exista o mare diferenta intre amici si prieteni, din punctul meu de vedere.

Amici gasesti foarte usor, dar nu ai siguranta ca peste ani iti vor fi alaturi la bine si la rau, pe cand prietenii, pe care ii gasesti foarte greu, iti ofera acea siguranta neconditionata ca iti vor fi alaturi si in cele mai grele momente.
De-a lungul vietii unui om, relatia de prietenie poate fi singura care supravietuieste trecerii timpului, ramanand si singura adevarata.

"Cea mai buna prietena a mea este fosta colega de banca din liceu. Aveam pasiuni comune si ne intelegem perfect. La un moment dat, ne placea acelasi baiat, dar acesta nu a fost un motiv de cearta. Daca stau bine si ma gandesc, noi doua nu ne-am certat niciodata. Acum stam in orase diferite, dar cand ma duc acasa, prima persoana pe care trebuie sa o vad si careia simt nevoia sa ii spun ce mi s-a mai intamplat, este ea.
Nu vorbim foarte des la telefon, nici nu este nevoie, dar ne simtim una pe cealalta foarte bine. Nici nu este nevoie sa ma sune sa imi spuna ca nu se simte tocmai bine. Exista o telepatie intre noi si asta face prietenia noastra si mai stransa. Faptul ca simti si stii ca ai o persoana care te simte la randul ei, iti da o stare de bine.", Claudia, 26 de ani.

"Prieteniile se leaga in timp, sau eu asa cred... cunostinte nu e greu sa iti faci, dar prieteni mai greu, pentru ca e nevoie de increderea construita si dovedita, nu ipotetica.
Pentru mine, un prieten e acela caruia pot sa-i spun ce gandesc fara teama ca ma va intelege gresit sau ma va judeca, care ma sustine cand sunt gata sa cad si care ma scutura atunci cand o iau razna. Prieten inseamna incredere si sustinere - reciproce.", Roxana, 24 ani.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 6 Mai 2014, 12:40
    prietenie

    prietenia e un lucru foarte frumos

    1
    0

  • ddddgn pe 8 Apr 2013, 19:43
    pidarii

    tati is gandoni

    0
    2

  • Serafim Claudiu pe 8 Dec 2012, 16:16
    Mai exista oare iubire?

    Din nefericire traim intr-o lume a banului si daca nu ai banii nu ai mama si nu ai tata sau mai precis mirosi a prost.Intradevar banii in lumea moderna au devenit ca si oxigenul ceva indispensabil de care nu putem trai,dar parca in ziua de azi nu mai exista sentimente,de iubire nu mai este vorba,pacat sau pierdut valorile in oameni.Asta este mergem inainte cine poate reuseste,cine nu asta este viata,cu stima si admiratie ptr toate femeile din lume,noi barbati sigur nu am putea trai fara voi,va iubim asa cum sunteti la final,ne sunteti,mame,sore,prietene.La multi ani ptr noul an 2013.

    1
    0

  • pisynuca pe 25 Ian 2011, 16:26
    buna fetelor

    Eu as vrea sa-mi fac prieteni.Am avut multi prieteni dar nu am avut prieteni adevarati.Mi-as dori sa imi fac prieteni sa am cu cine vb sa rad sa ma distrez.Mi-ar placea daca ar raspunde cineva.Astept raspuns

    1
    1

  • dorina pe 7 Sep 2010, 15:49
    prietenia

    buna,,,ca majoritatea am avut prietene nu asa cum imi doream,,dar nu mi am pierdut speranta ca voi gasi o prietena ,,,

    2
    0

  • Elena pe 25 Iul 2010, 23:00
    Ea !

    Nu pot spune ca suntem prietene de o vesnicie dar ea este persoana care m'a invatat cele mai de pret lucruri.Ne'am fost alaturi la bine si la greu si datorita ei am invatat ca "Un prieten adevarat iti va ramane intotdeauna prieten. " Si stiu ca ea va ramane iar impreuna vom creste,ne vom maturiza si vom imbatrini deoarece "Un prieten este un alt tu insuti. Ea,este o persoana speciala ce mi'a fost alaturi intotdeauna.Cea care m'a facut sa cred in mine,in ce am,in prietenia noastra si in frumusetea prieteniilor.As vrea sa ii multumesc in primul rand pentru ca mi'a dat ocazia sa cunosc o persoana minunata si pentru ca o data cu aparitia ei in viata mea a aprins o noua luminita,mult mai stralucitoare si mai valoroasa decat oricare alta. "Prietenul este răspunsul dat nevoilor noastre." Te iubesc mult,micule si iti promit ca nu te voi lasa niciodata.

    0
    1

  • dana pe 23 Mar 2009, 10:04
    prietenie de o viata

    Prietena mea cea mai buna o am de 42 de ani .Ne cunoastem de la 3 -4 ani ,eram vecine,mergeam impreuna la gradinita,apoi la scoala.Am facul acelasi liceu.Din pacate incepand de la 12-13 ani a inceput sa sufere de o boala cumplita -distrofie musculara-care a impiedicat-o sa-si faca un viitor .Acum este imodilizata,dar dorinta de viata nu-i lipseste.Are prieteni in jurul ei care o sprijina,este o persoana deschisa la minte,poti sa-i importasesti orice secret.Prietenii de o viata are numai cine doreste si le si cultiva.Daca le lasi sa moara sau iti faci prieteni din interes, cum este in ultima vreme,acelea nu vor dainui.

    0
    1

  • Claudia pe 19 Mar 2009, 18:34
    prietenie

    Fara prietenii nu s-ar putea trai niciodata.Si mai ales cind esti in alta tara straina cu alte obiceiuri mai ales unde nu se vorbeste limba ta natala.Aici chiar ca trebuie sa iti faci prietenii tot romani si te simti cu mult mai bine mai ales de sarbatori si zile onomastice

    1
    0

  • Cornelia pe 19 Mar 2009, 05:16
    Prietenul la nevoie se cunoaste...

    ...in orice situatie fiecare din Noi se staruie sa faca cat mai mult una pentru cealalta.In special cand suntem la nevoie.Este cea mai Frumoasa prietenie care am avut-o vre-o data....viata ne-a indepartat,dar in acelas timp ne-a apropiat sufleteste...Iti multumesc Mult Draga Nelea!!!

    1
    0

  • niculaesimona pe 13 Feb 2009, 20:55
    prietenia

    eu nu am avut niciodata o prietena adevarata, si am suferit foarte mult din cauza asta . In timpul scolii nu mi a lipsit atat de mult aveam numeroase colege iar eu tot timpul am fost mai retrasa, dar acum as avea foarte mare nevoie de o persoana care sa ma asculte atunci cand am nevoie, ori cu care sa ies in oras dar pur si simplu nu reusesc sa gasesc pe cineva cu care sa fiu pe aceeasi lungime de unda si regret amarnic ca nu am stiut sa ma apropii de cineva atunci

    1
    1

  • CRISTINA pe 27 Ian 2009, 10:14
    O prietenie de 40 de ani

    Ce poate fi mai frumos decat o prietenie care dureaza de o viata?Cu o asa prietenie m-a binecuvantat Dumnezeu de aproape 40 de ani.Nici nu-mi dau seama cum a trecut timpul...Parca mai ieri ne jucam toata ziua cu papusile , stateam in aceeasi banca iar dupa terminarea cursurilor inca vreo doua ore de vorba ,in fata scolii.Dar viata ne-a despartit una aici , cealalta in Australia...Dar cu toate acestea suntem tot asa apropiate.Nu exista saptamana sa nu vorbim ,sa nu ne trimitem una alteia fotografii, mesaje..Cu siguranta este o prietenie minunata care ne-a umplut sufletul de bucurie.

    1
    1

  • viorica pe 24 Ian 2009, 12:54
    prietenul la nevoie se cunoaste

    E F BINE SA AI PRIETENI DAR TREBUIE SA ATI ALEGI ACEI PRIETENI CARE SANT SI LA BINE SI LA GREU, SA TE POTI BAZA ORICAND PE EI SI INVERS, SA-TI FIE CA UN FRATE SAU O SORA,

    1
    1

  • Madalina pe 24 Ian 2009, 09:36
    prietenia

    27 de ani de prietenie, cam aceiasi poveste, prima zi de scoala din viata noastra, mici, plapande, fara sa ne vedem din banca, planse ca ne lasa parintii intr-un loc necunoscut. Asta a fost primul lucru care ne-a unit, apoi faptul ca aveam amandoua parul lung si nu avea cine sa ne aranjeze parul acasa pt ca parintii nostri plecau la ora 6 dimineata la serviciu, asa ca in fiecare dimineata ne pieptanam una pe alta pana sa vina doamna invatatoare. Si uite asa au trecut anii fara ca noi sa ne despartim sufleteste una de alta.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod