Copilul îți pune la încercare relația, nu o sudează!

Dacă ți-ai imaginat vreo secundă că un copil te leagă de celălalt, te înșeli. Într-adevăr, căpătați un statut pe care divorțul nu vi-l poate lua niciodată: acela de părinți.

Cât de mult se deformează capul copiilor în timpul nașterii?

În momentul în care bebelușii trec prin canalul de naștere al mamei, locul acesta strâmt le deformează temporar capul, alungind craniul lor flexibil și schimbând în același timp forma creierului.

Schimbările climatice ar putea afecta inima bebelușilor

Schimbările climatice sunt reprezentate de topirea ghețarilor, intensificarea furtunilor, albirea recifului de corali. Iar un nou studiu sugerează că ar putea afecta și inima bebelușilor. Iată cum au ajuns oamenii de știință la această concluzie!

De ce plâng bebelușii în avion?

Indiferent dacă ești acel părinte stresat sau pasagerul ghinionist care stă pe un loc vecin, plânsul unui copil în avion nu este niciodată ceva ce ți-ai dori să auzi. Probabil că ai trecut deja prin această experiență.

De ce gânguresc bebelușii?

Dacă bebelușii ar avea o trăsătură universală, ar fi gânguritul. În primele luni ale vieții lor, bebelușii interacționează prin gângurit.

Motivul pentru care îți poți lăsa bebelușul să adoarmă în brațele tale

Un moment emoționant pentru fiecare părinte este anticiparea sosirii primului copil pe lume prin cumpărarea tuturor lucrurilor de care o să aibă nevoie cel mic, de la cele mai mici mănuși și încălțări la aparatele de care nu știai că ai nevoie până acum.

Cum să-ți ajuți bebelușul să doarmă mai bine

Unii bebeluși dorm mai mult decât alții, fie mai multe ore la rând sau în runde separate de 2-3 ore. Este posibil ca bebelușul tău să adoarmă fără probleme, dar și să se scoale des noaptea. Nu îl compara cu alți bebeluși, ci învață să creezi rutina care îl ajută să adoarmă mai ușor.

Fraze pline de iubire pe care să i le spui bebelușului, chiar dacă nu le înțelege încă

Discuțiile cu bebelușul chiar și atunci când este în burtică reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a întări legătura dintre părinți și copil.

Diversificarea dietei bebelușului: Când, cum și cu ce alimente să începi

Introducerea alimentelor solide în dieta bebelușului are loc treptat, iar la început va conta mai puțin cât de mult mănâncă, fiind prioritar să îi placă noile texturi. Descoperă cum poți realiza diversificarea bebelușului pentru a-ți ajuta copilul să aibă multă energie și toți nutrienții de care are nevoie.

Cum să înțelegi emoțiile de bază ale bebelușilor

Abordările cognitive și cognitiv-comportamentale au ajuns să domine domeniul psihoterapiei, dar emoțiile pe care bebelușii le au începând cu momentul nașterii pot oferi forme alternative de terapie.

Autodiversificarea pe înțelesul tuturor, o nouă conferință Totul despre mame

Pe 8 iunie 2019, de la ora 10.00, la Mezanin@Palatul Universul va avea loc conferința ”Autodiversificarea pe înțelesul tuturor”, cu Gil Rapley și Tracey Murkett, autoarele cărții ”Diversificarea naturală – cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați.

Limbajul semnelor la bebeluși: cum îl pot înțelege părinții

Până în momentul în care copiii învață să vorbească, aceștia par niște străini cu propriile limbaje și reguli.

Creierul unui bebeluș care se simte iubit este mai bine dezvoltat. Studiu

După cum au arătat radiografiile creierului a doi copii de 3 ani, creierul copilului iubit a fost de două ori mai mare decât creierul copilului neglijat. Iată cum mărește iubirea creierul bebelușilor!

De ce este laptele matern un lichid magic, conform științei

Laptele matern reprezintă cea mai sănătoasă modalitate de a-ți hrăni copilul nou-născut. Acest lapte este perfect conceput pentru corpul uman, astfel încât să se potrivească cu fiecare etapă a dezvoltării copilului.

Premergătoarele pentru copii ar trebui evitate, conform experților în sănătate

Părinții sunt sfătuiți să evite premergătoarele pentru copii și sistemele pentru sărit, deoarece copiii lor sunt supuși riscului de rănire și întârzieri în dezvoltare.

De ce bebelușii sub șase luni nu ar trebui să bea apă

În timp ce adulților li se repetă zilnic să bea mai multă apă ca să-și mențină organismul hidratat, când vine vorba de bebeluși situația este complet diferită.

De ce sunt bebelușii cu capul mare mai inteligenți

Se pare că bebelușii cu capul mare sunt mai inteligenți. Cercetătorii au sugerat că aceștia sunt mai inteligenți și că au mai multe șanse de a deveni educați și de a trăi o viață de succes. De ce? Iată cum au ajuns la aceste concluzii în urma cercetărilor pe care le-au făcut!

Alăptarea bebelușului - Ghid pentru mămici

Alăptarea este, în primul rând, un gest de iubire. Este modul cel mai natural de a continua relația specială care a fost creată între mamă și copilul său în timpul sarcinii. Este un moment plin de emoții care creează o legătură intensă ce îi va ajuta pe mamă și pe bebelușul său să se cunoască mai bine.

Trucul folosit de o mamă pentru ca bebelușul ei să doarmă toată noaptea. A devenit viral!

Bebelușul tău se trezește de multe ori în timpul nopții? Atunci ar trebui să încerci acest truc dezvăluit de o mămică pe Facebook

Cei mai mari cuceritori: 20 de bebeluși amuzanți, cu expresii de oameni mari

Printre preocupările lor de bază care le ocupă tot timpul, și anume de a dormi, a mânca și a se juca, bebelușii își găsesc puțin timp să mai arunce câte o ocheadă absolut adorabilă.
Pagina: