14 femei celebre care susțin alăptatul în public. Fotografiile înduioșătoare pe care le-au postat pe Instagram

Alăptarea bebelușului este mai complicată decât pare. Multe mame se simt vinovate dacă nu își pot alăpta copiii din diverse motive, care variază de la cantitatea insuficientă de lapte și până la dureri greu de suportat. Pe lângă aceste provocări, mamele au de-a face și cu persoanele care par să nu înțeleagă că alăptarea este un proces absolut natural, esențial pentru sănătatea copiilor. Cele mai multe critici vin din partea celor care consideră că femeile nu ar trebui să-și alăpteze copiii în public.

Numeroase femei celebre susțin alăptatul în public și pentru a demonstra asta, au postat pe rețelele de socializare imagini înduioșătoare din timpul alăptării.
Staruri precum Emily Ratajkowski, Gisele Bündchen, Eva Longoria sau Liv Tyler s-au fotografiat în timp ce își alăptau bebelușii și au publicat imaginile cu mândrie.
În țara noastră a fost adoptată săptămâna trecută legea alăptării, care are scopul de a încuraja alăptatul în public și de a sancționa persoanele fizice și juridice care interzic sau împiedică alăptarea în public.

Potrivit legii, aceste fapte constituie contravenții și pot fi pedepsite cu amenzi cuprinse între 100 și 2.000 de lei:

- evacuarea dintr-un spațiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spațiu și care alăptează un copil de până la 24 de luni;
- interzicerea în orice mod a alăptării în spații publice a unui copil de până la 24 de luni;
- refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condițiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

„Legi similare există deja de ani de zile în state europene precum Marea Britanie, Franța, Spania sau Islanda. Periodicitatea alăptării zilnice a unui copil mic, precum și durata zilnică nu permit hrănirea exclusiv acasă, iar o astfel de abordare reprezintă un abuz și o discrimare și ar izola social și profesional mama“, se arăta în expunerea de motive a inițiatorilor propunerii legislative.  

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod