Filme cult și clasice se văd gratuit pe marele ecran la CLASSY FILM FESTIVAL

8 Iunie 2021
Între 10-13 iunie 2021 are loc prima ediție Classy Film Festival, dedicată producțiilor clasice, cult și retro.

Festivalul se desfășoară la Happy Cinema București, Happy Cinema Bacău și online, reunind o selecție de filme de neratat care au făcut istorie.

Timp de patru zile, bucură-te de filme semnate de mari regizori (Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Andrei Tarkovski, George Lucas) și de jocul unor mari actori (Audrey Hepburn, Gregory Peck, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon).

Fie că îți plac filmele science fiction, comediile, dramele romantice sau thrillerele, selecția de la prima ediție Classy Film Festival aduce pelicule pe gustul fiecăruia.

Filmul care va deschide festivalul este Sunset Blvd.

(1950), urmat la București de o discuție cu criticul de film Irina Margareta Nistor despre starurile din era Golden Age a Hollywood-ului. Discuții speciale vor fi organizate și după proiecțiile 2001: A Space Odyssey (1968) cu Adrian Șonka, astronom și Vertigo (1958) cu Ileana Bîrsan, critic de film.

Vineri, 11 iunie, poți alege să vezi comedia rusească, Coiful lui Alexandru Macedon (1971), film difuzat în parteneriat cu Centrul Rus de Știință și Cultură, sau să călătorești într-o galaxie îndepărtată și să te întâlnești cu minunata prințesă Leia (Carrie Fisher) și cu faimosul Darth Vader (David Prowse) la proiecția filmului Războiul Stelelor : O nouă Speranță (1977).

În weekend continuă maratonul de filme clasice cu Vertigo (1958).
Misterios și plin de suspans, filmul spune povestea unui detectiv din San Francisco care este căutat de o veche cunoștință. Aceasta îl roagă să îi facă o favoare: aceea de a-i urmări soția.

Moda, muzica și atmosfera anilor ’20 sunt ilustrate de strălucitoarea Marilyn Monroe în Unora le place Jazz-ul (1959), o delirantă comedie în care nimic nu e ce pare a fi.  Filmul va fi difuzat în ultima zi de festival, duminică, 13 iunie.

Accesul la proiecțiile din cinema este gratuit, în baza unei rezervări, în limita locurilor disponibile.

Pentru programul complet al festivalului accesează https://classyfilmfestival.ro/program/

Nerăbdător să participi, poți intra deja în atmosfera classy, vizionând spotul festivalului aici: https://youtu.be/GgG5AZgSjYk.

Festivalul se va desfășura și online între 10-13 iunie pe platforma de streaming Happy Cinema, unde vor putea fi vizionate gratuit cinci comedii clasice, My Man Godfrey (1936), His Girl Friday (1940), The Lady Eve (1941), To Be or Not to Be (1942), Big Deal on Madonna Street (1958).

Evenimentul este organizat de Asociația Proiector, înființată din pasiunea pentru arte vizuale, teatru și educație alternativă, cu scopul de a îmbunătăți accesul la cultură, educație vizuală și cinematografică.


Sponsori : Happy Cinema, Ingram Micro România

Parteneri : Centrul Rus de Știință și Cultură, Ambasada Suediei la București

Parteneri media : Cinefilia, Cinemagia, Cinemap, DIN FILME, Eva.ro, Filme-Cărți, HotNews, Igloo, Iqads, Life.ro, Movienews.ro, Nine O’Clock, Observatorul Cultural, SMARK, The Institute, Zile și Nopți.

Văzut de Radio Guerrilla

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod