5 beneficii pentru sănătate surprinzătoare ale unui shot de tequila

5 beneficii pentru sănătate surprinzătoare ale unui shot de tequila

Tequila este o băutură sinonimă cu petrecerea. Cu toate acestea, știați că tequila este de fapt o băutură benefică pentru sănătate?
De la pierderea în greutate la bacteriile intestinale și multe altele, acestea sunt cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale consumului de tequila.

Ce trebuie să știți despre agave


Motivul pentru care tequila este destul de sănătoasă se bazează pe zahărul său de bază, care este agave. Alcoolul se obține din fermentarea zaharurilor în alcool, iar băuturile spirtoase se produc prin distilarea alcoolului respectiv.

Alcoolul are o reputație negativă, atunci când vine vorba de sănătate. Dar, de obicei, nu alcoolul este cel dăunător, ci zaharurile care sunt folosite în băutură. În majoritatea cazurilor, aceste zaharuri din alcool ne fac să ne simțim groaznic și să ne trezim cu kilograme în plus.

Tequila este diferită, deoarece zaharurile utilizate în tequila provin de la planta de agave. Agave conține mai puțină glucoză și are o valoare a indicelui glicemic mai scăzută decât zahărul obișnuit. Acest lucru înseamnă că organismul absoarbe agave mai lent în fluxul sanguin și, ca urmare, nu provoacă o creștere atât de rapidă a insulinei, printre multe alte beneficii pentru sănătate.

Agave este unul dintre cei mai sănătoși înlocuitori ai zahărului și este ingredientul principal în tequila. Ceea ce face ca tequila să fie una dintre, dacă nu cea mai sănătoasă alegere de băutură alcoolică pe care o puteți face.

Cu mult înainte ca alcoolul să fie asociat cu petrecerile, acesta era considerat mai mult un medicament. Aztecii credeau că tequila este o băutură spirituală iar denumirea alcoolului vine de la termenul „aqua vitae”, adică apă a vieții. Alcoolul era un elixir iar substanțele botanice și zaharurile erau distilate pentru a vindeca totul, de la flatulență la boli care puneau viața în pericol.

Nu pretindem că alcoolul este cea mai sănătoasă opțiune și e evident că dacă beți prea mult alcool, nu veți deveni mai sănătos. Cu toate acestea, există câteva beneficii pentru sănătate ale tequilei despre care ar trebui să vorbim.

Tequila ajută digestia


Atunci când oamenii se gândesc la digestive după cină, tequila nu este prima băutură care le vine în minte. De obicei, majoritatea apelează la un limoncello sau o cafea. Poate chiar un rachiu. Cu toate acestea, tequila ajută la stimularea metabolismului, îmbunătățind digestia.

Tequila vă ajută să slăbiți câteva kilograme


De obicei, când încercați să slăbiți câteva kilograme, veți evita alcoolul cu orice preț. Cu toate acestea, nu toate tipurile de alcool vă sunt dăunătoare, din acest punct de vedere. Unele băuturi alcoolice sunt foarte potrivite pentru siluetă. Vinul roșu este una despre care majoritatea oamenilor știu deja. Tequila este, de asemenea, una dintre aceste puține băuturi alcoolice prietenoase cu pierderea în greutate. 

În primul rând, tequila are în medie doar aproximativ 60 de calorii per shot. Aceste calorii din tequila sunt alcătuite dintr-un anumit tip de zahăr numit agavin. Structura moleculară a agavinelor nu crește glicemia, ceea ce înseamnă că multe dintre calorii trec prin sistem nefolosite.

Și, așa cum am vorbit în secțiunea anterioară, tequila ajută la digestie și la stimularea metabolismului. Deci, nu numai că majoritatea caloriilor din tequila trec prin dvs. nefolosite, dar vă ajută și să ardeți alte calorii.

Tequila vă ajută să dormiți mai bine


Tequila este foarte relaxantă, chiar dacă nu pare. Probabil că vă gândiți deja la toate acele momente în care ați băut un shot sau mai multe de tequila ca să vă ridicați și să dansați, nu să va așezați și să dormiți.

Da, este adevărat că tequila și-a câștigat reputația de a fi instigator de petreceri. Dar tequila este, de fapt, foarte calmantă pentru corp și pentru sistemul nervos. Asta pentru că alcoolul din tequila vă permite să vă simțiți mai puțin stresați și mai calmi. Acest lucru, combinat cu faptul că ajută digestia, este ceea ce conferă tequilei calitățile sale de inducere a somnului.

Tequila poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2


Deoarece zaharurile din tequila trec direct prin corp, înseamnă că evită creșterea periculoasă a zahărului din sânge și stimulează producția de insulină.

Tequila poate reduce riscul de demență


Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau între 8 și 14 băuturi alcoolice pe săptămână aveau un risc cu 37% mai mic de demență decât populația generală. Universitatea Wake Forest a derulat un studiu de 6 ani care a implicat 3.069 de persoane cu vârsta de 75 de ani sau mai mult. Acesta a arătat că persoanele care au băut în mod regulat prezentau un risc mai mic de demență. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod