studiu. partenerii care sunt si cei mai buni prieteni

Studiu. Partenerii care sunt și cei mai buni prieteni au un mariaj mult mai fericit

Să te căsătorești cu cel mai bun prieten al tău poate fi cel mai frumos vis. Numeroase studii confirmă că mariajul e mult mai fericit dacă partenerii sunt cei mai buni prieteni!
Vă cunoașteți foarte bine, relația voastră e suficient de matură pentru a putea vorbi deschis despre cele mai profunde sentimente și nu există probleme de încredere sau nesiguranțe. Și, pe deasupra, multe studii confirmă faptul că un mariaj între cei mai buni prieteni vine cu multe alte beneficii.

De ce prietenia face ca un mariaj să fie mai fericit:


Persoanele care își consideră soții/soțiile cei mai buni prieteni sunt mai mulțumite de viața lor decât restul


Căsătoria în sine aduce multe beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Însă, un studiu a arătat că persoanele căsătorite care au o strânsă legătură de prietenie cu partenerul lor obțin de la mariajul lor de două ori mai multe beneficii decât cele care nu au.

Citește și: Studiu.

De ce nu ar trebui să te cerți cu partenerul prin mesaje


Un alt studiu a dezvăluit că cele mai multe cupluri ale căror mariaje se bazau pe prietenie se simțeau mai aproape unul de celălalt, aveau mai multă satisfacție în relație și se respectau reciproc mai mult.

Mariajul lor durează mai mult


Cercetătorii au întrebat cuplurile căsătorite de peste 15 ani care a fost motivul numărul unu pentru succesul și longevitatea relației lor. Și, cel mai frecvent răspuns în rândul participanților a fost că partenerul lor era și cel mai bun prieten al lor.


Al doilea răspuns cel mai frecvent a fost că le-a plăcut soțul/soția lor ca persoană, care este un alt aspect cheie al iubirii bazate pe prietenie.

Sunt mai fericiți de-a lungul vieții


Toți prietenii sunt importanți pentru a fi fericit. Dar, să legi o prietenie profundă cu partenerul tău nu numai că îți aduce cea mai mare bucurie și fericire, dar promovează și sănătatea emoțională, fizică, psihică și longevitatea.

Poate te interesează și: Studiu: Partenerii care se iubesc cu adevărat au tendința de a se îngrășa

 

Soții care sunt și cei mai buni prieteni sunt parteneri mai buni unul pentru celălalt


Cercetările au arătat că relațiile bazate pe prietenie, confort, afecțiune și interese comune sunt mai satisfăcătoare pentru parteneri decât cele bazate pe dragoste pasională.

Femeile ies cel mai mult în câștig


Rezultatele unui studiu au arătat că beneficiile pentru bunăstarea și satisfacția relației de a fi căsătorit cu cel mai bun prieten au fost mult mai mari pentru femei decât pentru bărbați. Dar, de asemenea, același studiu a arătat că, în medie, mai puține femei în comparație cu bărbații considerau că soțul lor este cel mai bun prieten.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorela pe 10 Iun 2021, 15:56
    Articol

    Totul este OK dar trebuia sa puneti o poza nu cu doua limbi scirboase expuse la vedere. Gesturi din astea prostesti cum fac Antonia si alte creere mici se fac in casa sau in dormitor, nu expuse. Le oboseste limba de alte activitati...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod