studiu partenerii care se cearta

Studiu. Partenerii care se ceartă des se iubesc cu adevărat

Studiile recente au ajuns la concluzia că partenerii care se ceartă mai des se iubesc cu adevărat. Află care este raționamentul!

Conform sondajelor recente, 44% dintre cuplurile căsătorite cred că cearta mai mult de o dată pe săptămână îi ajută să păstreze relații sănătoase și productive pentru o lungă perioadă de timp. De fapt, cuplurile care se ceartă des, dar întotdeauna într-o marieră pașnică, sunt mai predispuse să rămână împreună pentru că, în ciuda tuturor neînțelegerilor mici, știu că dragostea lor este adevărată și sinceră.

 

Iată de ce cearta din când în când poate fi bună pentru relație:

 


Cearta este semn al unei relații mature


Evitarea constantă a conflictelor nu este cel mai bun mod de a construi o relație de lungă durată. Dimpotrivă, dacă spui ceea ce trebuie atunci când te cerți, înseamnă că ești pregătit să duci relația la un alt nivel.


Persoanele mature nu recurg la atacuri sau țipete. În schimb, încearcă întotdeauna să ajungă la un compromis și să-și îmbunătătțească relația cu ajutorul unor argumente sănătoase.

Cearta arată că îți pasă


Sigur, ar fi mult mai ușor să închizi ochii la unele dintre obiceiurile partenerului/ei care te înnebunesc. Dar, faptul că ești dispus/ă să te confrunți cu suferința și disconfortul certurilor pentru a obține un rezultat mai bun în viitor poate fi un semn al iubirii voastre adevărate.
Cu alte cuvinte, cearta înseamnă că ești mai implicat/ă.

Cearta facilitează comunicarea


Pentru a crea încredere în relația ta, nu trebuie să păstrezi tăcerea. Dimpotrivă, este necesar să îți abordezi partenerul/a cu o minte deschisă, asumându-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale și ascultându-vă cu atenție.

Cearta este una dintre cele mai importante forme de comunicare și cea mai cinstită, care ajută cu adevărat la accelerarea sentimentelor de intimitate, încredere și conexiune.
Este foarte important să-ți înveți partenerul/a să comunice cu tine într-un mod productiv. (Citește continuarea în pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod