ce se intampla daca lasi copilul

Ce se întâmplă dacă lași copilul să mănânce dulciuri înainte de felul principal

Probabil nu privești cu ochi buni consumul dulciurilor înainte de felul principal, dar acest lucru poate avea și unele beneficii!
Dorința crescută a copiilor pentru alimente și băuturi dulci este universală în rândul copiilor mici din întreaga lume.

Cei mai mulți părinți știu că cei mici abia așteaptă acel desert delicioas pe care îl primesc adesea după ce mănâncă felul principal, dar iată o veste bună: consumul desertului înainte de masa principală ar putea avea, de fapt, și unele beneficii.

Iată câteva motive pentru care consumul dulciurilor înainte de masa principală poate fi un lucru bun:


Învață ce înseamnă responsabilitatea


Dulciurile (vorbim aici despre cele sănătoase, eventual, făcute în casă, fără ingrediente îndoielnice) pot fi o parte importantă a unei diete sănătoase și aduc multă bucurie copiilor. Ca părinte, servirea desertului copiilor ajută la neutralizarea importanței sale și ajunge să devină o altă parte a mesei, în loc să fie ceva special, pe care îl mănâncă rar.

Citește și: Al câtelea copil ești la părinți? Află cum te influențează acest lucru în dragoste

Poate ajuta la scăderea în greutate


Potrivit unui studiu recent, consumul desertului mai întâi, în loc de după masă, poate duce de fapt la pierderea în greutate. S-a constatat că, atunci când participanții la studiu au mâncat desertul la începutul felului principal, au mâncat mai puțin după gustarea dulce.

Îi poate ajuta să facă alegeri mai sănătoase


Cercetările publicate în Journal of Experimental Psychology au descoperit că desertul înainte de felul principal ar putea duce la o alimentație mai sănătoasă în general. Raționamentul din spatele acestui lucru este că, atunci când mănânci mai întâi o masă sănătoasă, aștepți cu nerăbdare acel desert delicios.
Dar, dacă ți-ai satisfăcut deja pofta de dulce, ajungi să alegi ceva mai sănătos și mai ușor.

Atât copiii, cât și părinții vor fi mai binedispuși


Nu este o surpriză faptul că oamenii, în general, adoră deserturile, deoarece ne pot influența pozitiv starea de spirit. Copiii pot acționa un pic nepotrivit uneori în timp ce își mănâncă legumele și își așteaptă desertul. Deci servirea desertului mai întâi poate face ca ora prânzului sau a cinei să fie mult mai puțin stresantă pentru întreaga familie.
Studii recente sugerează, de asemenea, că cei care preferă dulciurile sunt predispuși să fie mai prietenoși și plini de compasiune.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod