Ce datorii avem față de copiii noștri

Am fost copil într-o perioadă în care nu se știa nimic despre drepturile mele sau poate se știa, dar aceste informații nu ajunseseră la părinții mei.

UNICEF propune crearea unui Minister pentru copii

Cu o zi înainte de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (20 noiembrie) și pentru a marca trei decenii de la adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF în România a dat copiilor puterea într-un eveniment la Școala Gimnazială Ferdinand I din Capitală. 150 de elevi cu vârste 9 și 12 ani au discutat despre drepturile copilului și le-au ilustrat așa cum le văd ei.

Fata mea, am acasă doi copii, doi câini și un soț! Și am și loc de muncă! Nu-mi spune că nu se poate!

Am participat recent la unul din suficientele târguri organizate de școala copilului meu. Participă toate clasele, iar din toate clasele, fiecare elev trebuie să vină cu ceva și... cu un părinte, de preferat. Că facem decorațiuni, că facem prăjituri, murături sau fripturi, toate ajung pe masa de expoziție.

Dulciuri periculoase pentru copii. Lista pe care orice părinte ar trebui să o cunoască

Este tentant pentru părinți să-și recompenseze copiii cu dulciuri. Dar unele dintre ele pot fi extrem de periculoase!

Rușine să vă fie vouă, nu copiilor voștri!

Tocmai m-am întâlnit cu o cunoștință, întâmplător, pe stradă. Eu mergeam cu copilul spre casă, ea nu știu unde se ducea. Salut, salut, ce faci, ce faci, știți voi, generalități.

Draga mea, singura datorie pe care o ai este să fii o mamă perfectă pentru copilul tău, nu o mamă perfectă pentru cei din jur!

Prietena mea a devenit, de curând, mama unei fetițe absolut fantastice. Copilul este bine, crește, e o dulceață, efectiv. Ei bine, lucrurile nu stau la fel și cu ea. Exact așa cum îmi spune și ea, în scurtele schimburi de mesaje sau și mai scurtele și rarele conversații telefonice: ”Am ups and downs!”.

Ce este cyberpsihologia și care sunt efectele nocive ale tehnologiei asupra copiilor nostri

Cyberpsihologia este știința care studiază efectele lumii virtuale asupra noastră. Ea ne vorbește despre viața din rețeaua mare a Internetului.

Studiu. Vârsta mamei la prima naștere influențează inteligența copilului

Cele mai multe studii și articole de sănătate susțin că vârsta ideală pentru a deveni mamă este cuprinsă între 20 și 30 de ani.

Copiii care se joacă în nisip şi noroi devin adulţi mai sănătoşi şi mai puternici, conform studiilor

Mulţi dintre noi ne amintim cu plăcere de momentele din copilărie în care ne jucam în nisip şi noroi.

Mulți adulți cu copii, puțini părinți cu adevărat

Te-ai întrebat vreodată de ce persoanele fără copii îi judecă atât de repede și ușor pe cei care au copii? N-au dreptul să facă asta, nu-i așa?

De ce o căsnicie toxică face mai mult rău unui copil decât un divorţ?

În cele mai multe cazuri, divorţul este dureros pentru întreaga familie. Deşi, din motive de bunăstare a copiilor, uneori este mai bine să iei decizia de a te despărţi, decât să stai într-o căsnicie dificilă.

Să NU te murdărești! Să NU vorbești cu țiganul ăla! Să NU iei note mici! Sau cum să devii un părinte toxic…

Să NU te murdărești! Să NU vorbești cu țiganul ăla! Să NU iei note mici! Să NU cazi! Să NU spui că nu ți-am zis! Sau cum să fii un părinte toxic și să crești un copil anxios și complet nepregătit pentru viață…

Nu, copilul nu este dator să aibă grijă de tine la bătrânețe!

Azi am auzit asta la televizor din gura unei mame. Mă sacrific atât de mult pentru copilul meu, însă la un moment dat se vor schimba lucrurile. El va fi cel care trebuie să aibă grijă de mine! Stai. Ce??

Cum să îți înveți copilul că nu trebuie să exceleze în orice

Ai observat vreodată tendințele perfecționiste la copilul tău? Acea dorință de a face totul perfect, dar care poate avea consecințe paralizante asupra dezvoltării celui mic. Iată cum să îți înveți copilul că nu trebuie să exceleze în orice!

Mama care a devenit celebră datorită modului prin care a reuşit să îşi convingă fiul să mănânce legume

O femeie din Melbourne, Laleh Mohmedi, a avut ideea originală de a transforma pasiunea fiului său pentru personajele de desene animate într-o pasiune pentru mâncarea sănătoasă!

Îţi vor uşura munca de părinte! 20 de trucuri utile

Viaţa de părinte nu este deloc de uşoară, însă este extrem de frumoasă.

Nu ma mai intreba cand o sa fac copii!

Exista intrebari pe care le poti pune si exista intrebari pe care nu le poti pune. Nu ma mai intreba cand o sa fac copii!

Cele 4 fraze pe care nu trebuie să le mai spui niciodată copiilor tăi!

Există cuvinte care pot afecta dezvoltarea psihologică a copiilor și care își pun amprenta în viața de adult. Știu, probabil acele cuvinte îți par nevinovate, dar nu este chiar așa.

Cum să-ți înveți copilul bunele maniere când te face de râs în public

Nu știi niciodată ce va face copilul tău în public. Fiecare părinte are parte de câteva momente jenante în viața sa, când comportamentul copilului său îl șochează și îl face să se simtă prost.

Iubirea copilului nu se cumpără cu bani

Banii nu sunt importanți. Nu pentru copilul tău. Sigur că noi putem cădea ușor în capcana "fac totul pentru copilul meu" sau "copilul meu merită tot ce e mai bun". Dar oare chiar este vorba despre copil sau despre tine?