studiu partenerii care se cearta

Studiu. Partenerii care se ceartă des se iubesc cu adevărat



Cearta este un semn al unei relații sănătoase


Psihologii cred că există 7 puncte cheie pentru o relație sănătoasă și fericită, iar cearta este unul dintre ele. De fapt, dacă un cuplu nu se ceartă niciodată, acesta poate fi un semn că ceva nu este chiar în regulă cu el.

Cearta ajută cuplurile să-și reconsidere valorile și sentimentele adresându-se și discutând lucrurile care sunt importante pentru ei. Cu toate acestea, cearta ar trebui să fie sănătoasă și non-combativă, încercând întotdeauna să vă spuneți punctele de vedere fără jigniri sau ton ridicat.

Citește și: 5 semne că nu trebuie să regreți că v-ați despărțit
 

Cearta vă întărește legătura


Când te cerți cu parteneru/a, nu contează dacă câștigi sau pierzi. Cel mai valoros lucru este că înveți multe despre celălalt și, chiar mai important, despre tine.


Conflictele mici vă ajută pe amândoi să vă devăluiți adevărata natură și îi arată partenerului cum să facă față acesteia. Și, dacă reușiți să depășiți toate provocările împreună, veți învăța cum să consolidați legătura dintre voi.

Cearta te ajută să scapi de resentimente


A fi într-o relație nu este atât de ușor. Dacă ții la partenerul tău, trebuie întotdeauna să-ți flexezi limitele. Și, dacă el nu face același lucru pentru tine, este posibil să începi să ai resentimente.


Dacă nu lupți pentru ceea ce crezi că e important pentru tine, îl poți face pe cel de lângă tine să creadă că poate avea orice își dorește, iar resentimentele tale vor crește. Acesta este drumul către o relație nesănătoasă.

Cel mai bun mod de a rezolva această problemă este de a-ți exprima sentimentele negative și de a-i arăta celui/celei de lângă tine că amândoi sunteți egali atunci când vine vorba de propriile nevoi. (Citește continuarea în pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod