Un bebeluș din Vietnam s-a născut cu steriletul mamei în mână

Medicii văd tot felul de lucruri de-a lungul carierei, având de-a face cu atât de mulți pacienți. Prin urmare, sunt puține lucruri care îi mai pot surprinde sau impresiona.
Însă un ginecolog din Vietnam a avut parte de o surprinză de proporții. Medicul a făcut o poză unui bebeluș născut cu un obiect în mână.

Născut în Spitalul Internațional din Hai Phong, Vietnam, bebelușul țipa și dădea din picioare ținând în mână steriletul mamei sale.

Șocat de această întâmplare extrem de rară, Dr. Tran Viet Phuong a fotografiat bebelușul și a postat imaginea pe pagina sa de Facebook, pe 30 iunie. În imagini, băiețelul ține în mână un obiect negru cu galben, care nu este altceva decât steriletul pe care mama sa îl montase tocmai cu scopul de a preveni o sarcină.
Postarea a primit peste 3500 de like-uri și 4000 de distribuiri într-un timp scurt.

„După naștere, mi s-a părut foarte interesant că ține dispozitivul în mână, astfel că am făcut câteva poze. Nu m-am gândit că va primi atât de multă atenție”, a declarat Dr. Phoung pentru o publicație locală.

Potrivit Yahoo News citat de Vice.com, mama în vârsta de 34 de ani și-a montat steriletul în urmă cu doi ani. Este clar că dispozitivul nu și-a făcut treaba sau a căzut, ceea ce a dus la apariția unei sarcini.

Citește și: Cei mai mari cuceritori! 20 de bebeluși amuzanți, cu expresii de oameni mari

Steriletul este un dispozitiv contraceptiv sub forma literei T care este introdus în uter.
Steriletul are o rată de eficiență de peste 99% în prevenirea sarcinilor. Spre deosebire de prezervativ sau pilule contraceptive, care pot fi uitate, steriletul se montează de un medic specialist și are efect câțiva ani la rând. Cu toate acestea, există posibilitatea apariției unei sarcini atunci când steriletul nu este montat corect sau își modifică poziția. 

„Cele mai multe dintre sarcinile care apar în cazul utilizării DIU (dispozitivului intrauterin) se concretizează, cel mai posibil, întrucat DIU este împins în exterior (expulzat din uter), fără ca acest lucru să fie observat.
Posibil ca steriletul să își modifice poziția în primele luni după inserare sa, în cazul în care a fost montat imediat după o naștere sau în situația femeilor care nu au avut niciodată copii”, potrivit drcarauleanu.ro.

Sarcina apărută atunci când există un sterilet în uter poate fi periculoasă pentru că poate crește riscul unei sarcini extrauterine. Sarcinile extrauterine formate în trompele uterine pot duce la situații care pun viața femeii din pericol pentru că trompele se pot sparge, ducând la hemoragie.

Cu toate acestea, proaspăta mămică din Vietnam a avut o sarcină normală și a născut un băiețel sănătos, cu o greutate de 3,2 kilograme.
Băiețelul mai are doi frați.

Bineînțeles că întâmplarea nu a trecut neobservată pe Internet după ce imaginile cu bebelușul trimfător au devenit virale. Ironia ca un bebeluș să se nască ținând în mână un dispozitiv contraceptiv a dus la apariția multor glume.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • erin kay pe 9 Iul 2020, 16:08
    Limba romana

    Domnita, eu am facut scoala generala acu' 50 de ani...de 30 sunt prin strainatate si inca imi aduc aminte ca sunt cateva cuvinta care, in limba romana, nu pot incepe cu litera mare : si...sau..."Insa un ginecolog..."

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod