6 lucruri care pot influența înfățișarea bebelușului tău

Genetica nu este singurul factor care influențează înfățișarea copilului, deoarece ceea ce se întâmplă în timpul sarcinii ar putea juca un rol important atât în ceea ce privește sănătatea, cât și aspectul viitor al bebelușului.
De la hrana pe care viitoarele mămici le consumă până la condițiile din jur, există mulți factori surprinzători care pot afecta creșterea și dezvoltarea nou-născutului.

6 lucruri care pot influența înfățișarea bebelușului tău:


Sezonul în care se naște copilul


Un studiu a constatat că bebelușii născuți vara au avut la naștere o greutate mai mare și o medie a înălțimii ca adult mai crescută, comparativ cu cei care au venit pe lume în timpul anotimpurilor mai reci. De fapt, bebelușii de iarnă aveau caracteristici complet opuse.

Oamenii de știință au remarcat că expunerea adecvată la lumina soarelui (care se întâmplă mai ales în timpul verii) este o sursă bună de vitamina D, care este esențială pentru creșterea fetală.
Vitamina D ajută la dezvoltarea oaselor sănătoase, permițând absorbția calciului și fosforului și contribuie pozitiv la greutatea și înălțimea copilului.

Nivelurile de zahăr ale mamei


Poftele pe sarcină sunt perfect normale, dar s-ar putea să vrei să reduci consumul de dulciuri dacă nu dorești ca bebelușul să fie afectat. Diabetul gestațional sau creșterea nivelului de zahăr din sânge în timpul sarcinii poate afecta fătul nevinovat care depinde de tine pentru nutrienții săi.

Bebelușul poate stoca acel surplus de zahăr sub formă de grăsime, ceea ce îl expune la un risc mai mare de a deveni obez, de a face diabet și de a avea icter (o afecțiune tratabilă care face pielea puțin galbenă). Experții recomandă gestionarea diabetului gestațional printr-o dietă adecvată și exerciții fizice sau, în cazuri extreme, luarea de insulină sau medicamente.

Consumul de lapte pe zi


Există un mit de lungă conform căruia consumul de lapte va face pielea copilului mai frumoasă. Nu există nicio dovadă științifică pentru acest lucru, dar ceea ce studiile publicate au stabilit este o legătură între consumul de lapte și greutatea sănătoasă la naștere.
Potrivit unui jurnal medical, femeile care beau o cană de lapte (sau mai puțin) pe zi, au dat naștere la copii mai mici decât cele care au consumat mai mult.

Aportul de cofeină


Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi recomandă femeilor însărcinate să mențină consumul de cafea la mai puțin de 200 de miligrame pe zi (sau aproximativ o ceașcă). Cofeina este rapid absorbită și transmisă la placentă, iar acest lucru poate limita creșterea fătului și poate duce la un nou-născut subponderal.

Calitatea aerului


Aerul murdar sau poluat poate cauza probleme cu greutatea copilului la naștere. Potrivit cercetătorilor, pentru fiecare creștere de 10 micrograme a poluării (pe metru cub de aer), masa medie la naștere scade cu 8,9 grame.
Femeile însărcinate pot încerca să combată efectele poluării aerului cu alimente bogate în vitamine și antioxidanți.

Hrana bogată în proteine


Părul unui copil începe să crească în uter în jurul săptămânii a 14-a sau a 15-a. Proteinele sunt bune pentru creșterea părului tău, precum și a micuțului tău (din moment ce îi transmiți nutrienții). Ouăle nu sunt doar o sursă excelentă de proteine, dar conțin și biotină, care este bună pentru firele de păr.

Alte alimente care sunt benefice pentru podoaba capilară sunt spanacul (bogat în acid folic, fier și vitaminele A și C, care ajută la menținerea părului sănătos și a scalpului hidratat), avocado și nucile, care ajută în lupta împotriva căderii părului.
Peștele gras este, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3, dar femeile care așteaptă un copil ar trebui să fie precaute și să se consulte mai întâi cu medicul obstetrician, deoarece unii pești nu trebuie consumați în timpul sarcinii.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod