Tips & Tricks ca să alegi cele mai bune produse pentru bebeluşi

Bebeluşii au nevoi diferite faţă de adulţi, de aceea există atât de multe produse special concepute pentru aceştia.
De la piese de mobilier şi până la hăinuţe sau produse de îngrijire, majoritatea lucrurilor pe care le vei folosi pentru bebe trebuie să fie realizate pentru nevoile sale. Chiar şi aşa, există şi produse ce sunt marketate ca fiind potrivite pentru bebeluşi, însă în realitate conţin ingrediente iritante, reziduuri de compuşi toxici sau piese de mici dimensiuni ce prezintă risc de înghiţire.

Iată câteva tips & tricks pentru a alege întotdeauna cele mai bune produse pentru bebeluşi:


Verifică materialul

Materialele din care se realizează produsele pentru bebeluşi trebuie să fie 100% sigure. În cazul mobilierului, acesta nu trebuie să conţină produse tratate cu formaldehida, un compus toxic atunci când este inhalat în cantităţi mari. Este o idee bună să alegi lemn masiv, netratat pentru mobila din camera celui mic sau să optezi pentru PAL sau MDF de la un brand ce îţi oferă garanţia unor produse fără substanţe toxice.

Când vine vorba de haine, alege fibre naturale, prietenoase cu pielea celor mici, precum bumbacul, inul sau pânză. Din nou, foarte multe materiale textile, fie ele şi fibre naturale, trec prin procese diverse în timpul fabricării şi poate apărea riscul contaminării cu substanţe toxice. De aceea, este o idee bună să alegi fibre organice, certificate. Vestea bună este că foarte multe magazine mari, inclusiv câteva din categoria fast fashion, oferă haine pentru copii realizate din fibre organice.

Pune siguranţa pe primul loc

Siguranţa rămâne prima prioritate atunci când alegi produsele pentru bebeluşi. Astfel, nu opta pentru mobilier care nu îţi oferă garanţia siguranţei. Dacă există şi cel mai mic risc ca cel mic să se accidenteze sau să se rănească atunci când foloseşte mobilierul, atunci cauta opţiuni mai bune. În cazul jucăriilor, alege întotdeauna produse de la firme de încredere şi adecvate vârstei. Este foarte important să ţii cont de vârsta indicată de producător. Spre exemplu, o jucărie pentru copii de 3-4 ani ţi se poate părea sigură pentru un bebeluş, însă în realitate pot exista riscuri pe care să le observi la prima vedere.

Alte produse pentru bebeluşi la care trebuie să fii atentă din punct de vedere al siguranţei sunt cărucioarele şi hamurile. Atunci când alegi un ham pentru bebe asigură-te că acesta oferă suportul necesar şi că se poate folosi în siguranţă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cărucioare, fie că este vorba de cărucioare 3 în 1, scoici pentru maşina sau accesorii.

Caută produse versatile

Nu trebuie să investeşti sume mari de bani fără o justificare atunci când vine vorba de produsele pentru bebeluşi. Poţi opta pentru produse versatile, care să îţi fie utile în mai multe situaţii. Cărucioarele 3 în 1 sunt un super exemplu. Cu un cărucior 3 în 1 te poţi bucura de scoică pentru maşină, landou, dar şi cărucior pentru plimbare cu un singur produs. Astfel, alegerea unui cărucior 3 în 1 te poate ajutasă economiseşti bani, fără să renunţi la cele necesare pentru bebe.

Hăinuţele pentru bebe pot şi ele să fie versatile. Salopetele se pot purta atât toamna, cât şi iarna sau primăvara, gecile cu două fețe şi body-urile sunt doar câteva exemple de hăinuţe pe care cei mici le pot purta des.

Verifică lista de ingrediente

Atunci când alegi produse de îngrijire pentru bebeluşi, lista de ingrediente este importantă. De ce? Pentru că pielea sensibilă a celor mici are nevoie de îngrijire adecvată, fără iritanţi sau substanţe agresive. Optează pentru produse fără parfumuri, uleiuri esenţiale sau alcool denaturat. De asemenea, evita surfactantii duri în produsele de curăţare, cum ar fi Sodiul Laureth Sulfate sau Sodium Lauryl Sulfate. Îndreaptă-te către geluri de dus sau şampoane ce au la baza surfactanti mai blânzi, precum Sodium Cocoyl Isethionate sau Coco Glucoside.

Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a alege cele mai potrivite produse de bebeluşi. De la mobilier şi până la cărucior sau hăinuţe, cei mici merită toată grija şi atenţia noastră.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod