De ce mamele japoneze renunță la cărucioare și preferă să-și plimbe copiii în brațe? 5 motive

Este destul de comun în Japonia să vezi mame care își poartă copiii în brațe.

De fapt, este posibil să vezi 4 din 5 femei care își plimbă copiii în brațe, în loc să folosească căruciorul.

Poate te interesează și: Drama celor două familii care au făcut schimb de copii: Clinica în care au făcut FIV le-a încurcat embrionii
 

De ce mamele japoneze renunță la cărucioare și preferă să-și plimbe copiii în brațe? 5 motive:


1. Ținutul copiilor în brațe este o tradiție veche


Din punct de vedere istoric, bebelușii erau cărați cu ajutorul unui "Onbuhimos", un fel de port bebe/marsupiu. Acesta era realizat dintr-un material moale, având scopul ca mamele să-și poată purta bebelușii pe spate, permițându-le să privească peste umeri.


Pe vremea aceea, mamele trebuiau să-și ia copiii cu ele la culturile de orez și aceasta era cea mai convenabilă modalitate de a-și supraveghea bebelușii în timp ce ele munceau.

2. Legătura fizică dintre mame și bebeluși este foarte importantă


Relația mamă-copil este profundă, dar s-a dovedit că atașamentul dintre mamele jamponeze și copiii lor este și mai puternic decât în cazul altora.

Și asta pentru că prețuiesc enorm legătura fizică. Au numeroase activități cu copiii lor de la o vârstă fragedă și nu pierd șansa de a fi aproape de ei fizic.

3. Copiii purtați în brațe sunt mai relaxați și au un ritm cardiac mai scăzut


În urma unui studiu care a fost realizat în Japonia pe 12 sugari sănătoși, s-a constatat că bebelușii purtați în brațe devin imediat mai relaxați cu o frecvență cardiacă mai lentă.

Același studiu arată că bebelușii purtați în brațe de către o mamă care merge pe jos au fost mai relaxați și mai liniștiți.

4. Ținutul copiilor în brațe este mai practic atunci când mamele folosesc mijloacele de transport în comun


Deoarece majoritatea japonezilor folosesc transportul în comun, mamele care vor să meargă prin Tokyo sau în alte orașe cu autobuzul, metroul sau trenul caută o soluție convenabilă.

Ele preferă să-și poarte bebelușii în brațe sau în marsupiu în loc de cărucior. În acest fel nu își vor face griji că roțile se blochează pe măsură ce urcă sau coboară din acest mijloc de transport.


5. În Japonia există o gamă largă de marsupii din care poți alege


Începând cu onbuhimo, marsupiul tradițional japonez, modelele sunt acum mai inteligente și mai avansate. Sunt mai moi și mai inovatoare, ceea ce ușurează cu mult viața mămicilor japoneze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod